26 Haziran 2010 Cumartesi

Honda Accord


Honda Accord'un A.B.D.'de satılan modelleri hafifçe makyajlandı. Avrupa kıtasında satılan adaşından oldukça farklı bir görünüş sunan Amerikalı Accord bu ülkede Toyota Camry ile birlikte senelerdir en çok satan otomobil olma özelliğini koruyor.

Dikkatli gözlerin fark edebileceği makyaj operasyonunda aracın ön panjuru yenilenirken tamponda hafif rötuşlara gidilmiş. Sedan modelin arka kısmına baktığımızda bagaj kapağı üzerine taşan stop grubunu görüyoruz. Coupé seçeneğinde stoplar tamamen makyajlanmışken her iki gövde seçeneğinde de yeni jant opsiyonları kullanılmaya başlanmış.

İç mekana geçildiğinde orta konsolda kullanılan düğmelerden bazılarının yerleri ve fonksiyonlarının değiştirildiği görülüyor. Değişik kumaş çeşit ve renkleri sunulan döşemelerin yanında hafızalı sürücü koltuğu sunmaya başlayan Accord'un gösterge tablosu da hafifçe makyajlanan yerler arasında. Donanımında yeni bir navigasyon sistemi, geri görüş kamerası ve USB port gibi eklemeler bulunan otomobilin en güçlü coupé modelinde direksiyon arkasında vites değiştirme kulakçıkları da bulunmakta.

Motor seçeneklerinde de büyük bir değişiklik olmayan otomobilin giriş modelinde 177 beygir güç üretebilen 2.4 litre hacimli bir ünite kullanılırken bir üst modelde aynı motorun 190 beygir güç üretebilen versiyonu bulunuyor. En güçlü modelde görev yapan 3.5 litre hacimli v6 motor 271 beygir güç üretebilirken bu motor coupé modellerde 6 ileri vitesli manuel şanzıman opsiyonuyla alınabiliyor. Geriye kalan motor ve kasa kombinasyonlarının çoğuysa 5 ileri vitesli manuel veya aynı oranlı otomatik şanzımanlarla yetiniyor.

Motorların ürettikleri güçlerde bir değişim olmadığını belirten Honda yetkilileri gözden geçirilmiş aerodinamik yapı, iç sürtünmeleri azaltılan motorlar ve değiştirilen vites oranları sayesinde yakıt tüketiminin azaldığını açıklıyorlar. Bir silindir sırasını devre dışı bırakabilen v6 motorda yakıt tüketimi %10'a varan oranda azaltılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder