2 Kasım 2018 Cuma

BMW 8 Serisi Cabriolet


BMW'nin yeni model ailesi genişlemeye devam ediyor. 2018 yılının ortalarında tanıtılan büyük coupé 8 Serisi'nin ardından şimdi de sıra bu otomobilin üzeri açılabilen seçeneğine geldi.

Tasarım olarak büyük bir sürpriz sunmayan otomobil genel hatlarını, sabit tavanlı kardeşiyle paylaşıyor. İddialı burun kısmı büyük böbrekler ve ince yapılı farlara sahip olan modelde 18, 19 ve 20 inç çaplı jantlar sunuluyor. Dinamik duruşu arkada da devam eden 8 Serisi Cabriolet'de ince yapılı LED stoplar, geniş egzoz çıkışları ve sportif görünümlü arka tampon kullanılmış.


Büyük Cabriolet modellerin birçoğunda olduğu gibi kumaş tavana sahip olan otomobil bu üniteyi 15 saniyede açıp kapayabiliyor. Bu iş 50 km/s sürate kadar yapılabiliyor. 350 litre hacimli bagajsa 50:50 oranında katlanabilen arka koltuklar sayesinde genişletilebiliyor.

İç mekan tasarımı sabit tavanlı kardeşiyle neredeyse aynı olan modelin vites konsolunda tavan kumandalarıyla enseye sıcak hava üfleyebilen ön koltukların düğmeleri bulunuyor. Dijital gösterge paneli standart donanımda.


Kaputu altında iki motor seçeneği sunan aracın 840d xDrive modelinde 320 beygir güç, 680 Nm tork üretebilen 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli turbo Diesel ünite yer alırken M850i xDrive'ın 4.4 litre hacimli V8 motoru 530 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan otomobillerin maksimum süratleri 250 km/s'te sınırlanırken 0-100 km/s deparları sırasıyla 5.2 ve 3.9 saniye sürüyor.

1 Kasım 2018 Perşembe

Chevrolet eCOPO Camaro


Chevrolet'nin SEMA'da tanıttığı araçlar arasında bir de sürpriz var. COPO Camaro'nun yeni halini sergileyen üretici aynı otomobilin elektrik motorlu konseptini de organizasyon sırasında sergiledi.

Dış görünümünde büyük değişiklikler olmayan aracın elektrik motorlu olduğu, eCOPO logoları ve farklı gövde grafiklerinden belli oluyor. Yeni enerji kaynağının bir diğer göstergesi de araç hareket halindeyken ses çıkarmaması.

Bir çift elektrik motoru sayesinde 700 beygir güç, 814 Nm tork üretebilen sCOPO'nun pilleri bagaja yerleştirilmiş ve içeride yer alan takla kafesinin uzatılması sayesinde kazalardan korunmuş.

31 Ekim 2018 Çarşamba

Chevrolet COPO Camaro


Kasım ayı bir kere daha yeni bir COPO Camaro ile bizleri karşılıyor. SEMA'nın yıldızlarından olan drag aracı bu yıl 50. yaşını kutluyor olacak ve bu nedenle görsel olarak ilk versiyonun bazı özelliklerini sunacak.

Dışarıdan bakıldığında kaputta yer alan dev çıkıntı. drag için üretilmiş lastikler, küçük çaplı jantlar, wheelie stoperi ve paraşüt gibi farklı donanımlara sahip olan modelin iç mekanında da tam boy takla kafesi, yarış koltuğu ve iptal edilmiş arka koltuklar yer alıyor.


Kaputu altında üç farklı V8 motor seçeneği sunan araçta atmosferik emişli ve 7 litre hacimli motor alınabilirken kompresör beslemeye sahip üniteler 5 ve 5.7 litre hacimli.

69 örneği üretilecek olan otomobilin 1969 model COPO Camaro ile benzeşen yanlarıysa Laguna mavi gövde rengi ve bu gövde üzerinde sunulan grafikler.

Honda Open Air Vehicle Concept


Honda'nın bu yıl SEMA'da sergilediği araçlar arasında modifiye edilmiş seri üretim modeller olduğu gibi ilginç konseptler de var. İşte o araçlardan birisi olan ve dev bir ATV'yi andıran Open Air Vehicle Concept.


Dışarıdan bakıldığında markanın ATV modellerinden Pioneer 1000'in büyütülmüş bir hali gibi görünen aracın altyapısı Ridgeline isimli pick up modelden alınmış. Üzeri açık olan otomobilin büyük tamponları da olmadığından arazi sürüşleri kendisi için çocuk oyuncağı.


Yıkanabilir bir iç mekana sahip olan konsept bu nedenle dev dokunmatik ekranlar gibi donanımlar sunmuyor. Onlar yerine Pioneer 1000'den alınan direksiyon simidi, Civic Type R'dan alınıp deri ile kaplanan dört koltuk ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri dikkat çekiyor.