2 Kasım 2018 Cuma

BMW 8 Serisi Cabriolet


BMW'nin yeni model ailesi genişlemeye devam ediyor. 2018 yılının ortalarında tanıtılan büyük coupé 8 Serisi'nin ardından şimdi de sıra bu otomobilin üzeri açılabilen seçeneğine geldi.

Tasarım olarak büyük bir sürpriz sunmayan otomobil genel hatlarını, sabit tavanlı kardeşiyle paylaşıyor. İddialı burun kısmı büyük böbrekler ve ince yapılı farlara sahip olan modelde 18, 19 ve 20 inç çaplı jantlar sunuluyor. Dinamik duruşu arkada da devam eden 8 Serisi Cabriolet'de ince yapılı LED stoplar, geniş egzoz çıkışları ve sportif görünümlü arka tampon kullanılmış.


Büyük Cabriolet modellerin birçoğunda olduğu gibi kumaş tavana sahip olan otomobil bu üniteyi 15 saniyede açıp kapayabiliyor. Bu iş 50 km/s sürate kadar yapılabiliyor. 350 litre hacimli bagajsa 50:50 oranında katlanabilen arka koltuklar sayesinde genişletilebiliyor.

İç mekan tasarımı sabit tavanlı kardeşiyle neredeyse aynı olan modelin vites konsolunda tavan kumandalarıyla enseye sıcak hava üfleyebilen ön koltukların düğmeleri bulunuyor. Dijital gösterge paneli standart donanımda.


Kaputu altında iki motor seçeneği sunan aracın 840d xDrive modelinde 320 beygir güç, 680 Nm tork üretebilen 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli turbo Diesel ünite yer alırken M850i xDrive'ın 4.4 litre hacimli V8 motoru 530 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan otomobillerin maksimum süratleri 250 km/s'te sınırlanırken 0-100 km/s deparları sırasıyla 5.2 ve 3.9 saniye sürüyor.

4 yorum:

  1. Onur Bey ikinci yabancı dil olarak hangi dili biliyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik olarak İngilizce benim ikinci yabancı dilim. Birincisi Fransızca.

      Sil
    2. Birden fazla bildiğinizi tahmin etmiştim. Zira yabancı sitelerden bu kadar içerik çalmak için gerekli!

      Sil
    3. Bir şey çalmaya gerek duymuyorum. Onlara gelen basın bültenleri bana da geliyor. Haliyle aynı bilgiler oluyor burada da. İsterseniz bir dahaki sefere yalan bilgi yazayım, bir farkım olsun diye. Ülkede alıştınız nasıl olsa yalan dolana belki hoşunuza gider.

      Sil