26 Temmuz 2018 Perşembe

Mercedes-Benz A Serisi Sedan


Mercedes A Serisi ailesi büyümeye devam ediyor. Markanın önden çekişli temellere sahip olan küçük otomobilinin sedan seçeneği, ilk olarak uzun aks mesafesiyle Çin'de tanıtılmıştı. Şimdiyse sıra Avrupa versiyonlarında.

Dış görünümünde, tahmin edildiği gibi bir sürpriz bulunmayan otomobilin ön bölümü hatchback kardeşten alınırken arkaya doğru tavanın aşağıya doğru açı aldığı görülebiliyor. Yatay LED stoplar ve ucu spoiler şekilli bagaj kapağı CLA modellerini hatırlatıyor.


İç mekanını da beş kapılı kardeşiyle paylaşan otomobilin hava sürtünme katsayısı 0.22 olarak açıklandı. Boyu 4.549, aks mesafesiyse 2.729 mm olan araç, uzun aks mesafeli kardeşinden 60 mm kısa.

Kaputu altında da sürpriz olmayan modelde kullanılacak Renault temelli motorlardan benzinli olanı 1.33 litre hacim, 163 beygir güç ve 250 Nm tork sunarken 1.5 litre hacimli Diesel ünite 116 beygir güç, 260 Nm torka sahip. A220'de görev yapacak 2 litre hacimli, benzinli motorsa 190 beygir güç, 300 Nm tork üretebilecek.

25 Temmuz 2018 Çarşamba

Subaru WRX STI Type RA-R


Subaru'nun efsaneleşen modeli WRX STI yeni bir özel versiyona kavuştu. Birçok benzeri gibi sadece Japonya pazarında satılacağı açıklanan otomobil, standart araçtan hem görsel hem de teknik farklılıklar sunuyor.

Yenilenen ön panjur ızgarası, karbon fiber yan aynalar ve siyah renkli antene sahip olan otomobilde BBS jantlar, Brembo frenler ve STI'ın 30. yılına özel armalar yer alıyor. 500 örneği bulunacak olan otomobil standart WRX STI'dan 10 kg daha hafif.


Kaputu altında görev yapan 2 litre hacimli, turbo beslemeli motoru, elden geçirilen parçalar ve yeni egzoz sistemi sayesinde 329 beygir güç üretebilen otomobil sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunuluyor.

Range Rover


Lüks SUV dediğimizde aklımıza gelen ilk araçlar arasında bulunan Range Rover yeni motor seçeneğine kavuştu. Bu ünite, Avrupa pazarında popülerlik kaybetmesine karşı bir Diesel oldu.

3 litre hacimli V6 Diesel motoru artık iki adet turbo beslemeye sahip olan Range Rover bu üniteden 271 beygir güç, 625 Nm tork alabiliyor. Ayrıca 4.4 litre hacimli V8 Diesel motorda da elden geçirilmiş bir 8 ileri vitesli otomaitk şanzıman kullanılmaya başlanmış.

Donanım eklentileri arasında şeritte kalma asistanıyla birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu hız sabitleme sistemi bulunuyor.

Porsche Macan


Porsche'nin yaklaşık dört yıldır üretimde olan ve toplam satış adedi 350.000'i aşan SUV modeli Macan makyajlandı. Beklendiği gibi başarılı aracın değişimi inanılmaz seviyede olmadı.

Dışarıdan bakıldığında, sunulan yeni gövde renkleri ve farklı tasarıma sahip 20 ve 21 inç çaplı jantlarıyla farklılaşan otomobilin farları ve artık bagaj kapağı üzerinde birleşen stopları da diğer değişiklikleri işaret ediyor.


İç mekanında daha büyük yenilikler bulunan Macan'da geniş bir dokunmatik ekran kullanılırken havalandırma ızgaraları aşağıya alınmış. Yenilenen direksiyon simidi üzerinden sürüş modları seçilebilen araçta dur-kalk destekli hız sabitleme sistemi de bulunuyor.

Yeni yürürlüğe girecek olan egzoz emisyon normları nedeniyle motor seçenekleri detaylandırılmayan aracın 3.6 litre hacimli, V6 benzinli ve 3 litre hacimli Diesel motorlara veda etmesi bekleniyor. 2, 2.9 ve 3 litre hacimli benzinlilerse yaşamlarına devam edecek.

Audi Q3


Audi'de bazı şeyler değişiyor gibi. Özellikle 2000'li yılların başında ağırbaşlı tasarım anlayışıyla dikkat çeken üretici artık daha fazla risk alıyor. Bunun en iyi göstergesiyse artık çok eskiyen Q3'ün yeni nesil örnekleri oluyor.


Aks mesafesi 76 mm artan otomobilin boyu da 96.5 mm uzamış. Büyümeyle birlikte gelen köşeli tasarımla çok daha heybetli görünen otomobil markanın yeni 3 boyutlu ön panjuruna ve LED farlarına sahip. Donanım seviyesine göre tamponlar ve jantların tasarımları değişse de şişkin çamurluklar korunuyor.

Canlı gövde renkleri ve bagaj üstü spoiler gibi donanımlarla daha da dikkat çekici görünen aracın arkasında yatay konumlanmış LED stoplar bulunuyor.


İç mekanda da modern duruşunu koruyan Q3'ün bu bölümde de köşeli çizgiler kullandığını söyleyebiliriz. Dijital gösterge paneli, geniş bir dokunmatik ekran ve donanım seçeneğine göre farklı renk ve dokularda döşemeler bu bölümü daha da çekici hale getiriyor. Bu arada aşağıya doğru bükülen kapı kollarının ilginç şekilleri de dikkatlerden kaçmıyor.

Kaputu altında tanıdık motorlar bardındıran Q3'ün 1.5 litre hacimli, benzinli ünitesi 150 beygir güç, 250 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli kardeşi 190 ve 230 beygir güçle 320 ve 350 Nm tork üretebilen iki seçeneğe sahip.


2 litre hacimli turbo Diesel motorun 150 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen seçeneğine yakında 190 beygir gücünde bir kardeş gelecek. Araçlar, motor ve donanım seçeneklerine göre 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabilecek. Önden çekiş veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle adaptif süspansiyon sistemi de donanımlar arasında yer alacak.

22 Temmuz 2018 Pazar

Seat Arona 1.0 EcoTSI Xcellence


Volkswagen grubunun sürekli genişleyen ürün gamına katılan SUV sayısı da azımsanacak gibi değil. Giderek daha popüler olan bu tür otomobillerin diğer markalara da yayılması kaçınılmaz. Seat logosunu taşıyan B segmenti SUV Arona da, ana markanın genişleyen ürün gamında yer almaya başladı. Ibiza temelleri üzerine geliştirilen otomobilin detaylarını sizler için inceledim.