25 Temmuz 2018 Çarşamba

Audi Q3


Audi'de bazı şeyler değişiyor gibi. Özellikle 2000'li yılların başında ağırbaşlı tasarım anlayışıyla dikkat çeken üretici artık daha fazla risk alıyor. Bunun en iyi göstergesiyse artık çok eskiyen Q3'ün yeni nesil örnekleri oluyor.


Aks mesafesi 76 mm artan otomobilin boyu da 96.5 mm uzamış. Büyümeyle birlikte gelen köşeli tasarımla çok daha heybetli görünen otomobil markanın yeni 3 boyutlu ön panjuruna ve LED farlarına sahip. Donanım seviyesine göre tamponlar ve jantların tasarımları değişse de şişkin çamurluklar korunuyor.

Canlı gövde renkleri ve bagaj üstü spoiler gibi donanımlarla daha da dikkat çekici görünen aracın arkasında yatay konumlanmış LED stoplar bulunuyor.


İç mekanda da modern duruşunu koruyan Q3'ün bu bölümde de köşeli çizgiler kullandığını söyleyebiliriz. Dijital gösterge paneli, geniş bir dokunmatik ekran ve donanım seçeneğine göre farklı renk ve dokularda döşemeler bu bölümü daha da çekici hale getiriyor. Bu arada aşağıya doğru bükülen kapı kollarının ilginç şekilleri de dikkatlerden kaçmıyor.

Kaputu altında tanıdık motorlar bardındıran Q3'ün 1.5 litre hacimli, benzinli ünitesi 150 beygir güç, 250 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli kardeşi 190 ve 230 beygir güçle 320 ve 350 Nm tork üretebilen iki seçeneğe sahip.


2 litre hacimli turbo Diesel motorun 150 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen seçeneğine yakında 190 beygir gücünde bir kardeş gelecek. Araçlar, motor ve donanım seçeneklerine göre 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabilecek. Önden çekiş veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle adaptif süspansiyon sistemi de donanımlar arasında yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder