16 Aralık 2017 Cumartesi

Toyota Crown Concept


Toyota'nın Japonya pazarında sattığı büyük sedan modellerden bir tanesi olan Crown yakında yenilenecek. Bu operasyonun öncesinde Japon üretici, otomobilin seri üretime hazır bir konseptini Tokyo'da sergiledi.

Çok daha agresif bir göürüme sahip olan konseptin ön panjuru yerlere kadar uzanırken bu seçeneğin RS donanım paketine sahip olduğu da yine bu panjur üzerinde yer alan logodan anlaşılıyor. Daha köşeli hatlar, modeli önceki nesilden ayırıyor.


İç mekanı sadecelen otomobilin dijital gösterge paneli dışında orta konsolun üzerinde ve ortasında birer ekrana sahip olması, fiziksel düğme sayısını azaltmış. Çift renkli deri döşeme ve kısa yapılı vites kolu da şık tasarım detayları arasında yer alıyor.

Mazda6


Mazda'nın bütün modelleri şık göründüğünden makyajları da ufak tefek değişikliklerden oluşuyor. Bunlara en güzel örneklerden birisi de elden geçirilen Mazda6. Los Angeles'ta tanıtılan otomobil tanıdık görünüme sahip olsa da kaputu altında daha güçlü bir motor seçeneği var.

Tokyo'da tanıtılan Vision Coupé konseptine göndermeler yapan detaylara sahip olan otomobilde daha dik bir görünüm sunan ön tampon, büyüyen ön panjur, incelen farlar ve yeni jant tasarımlarıyla birlikte hafifçe elden geçirilmiş stop ve arka tampon tasarımı da dikkat çekiyor.


İç mekanda Nappa deri ve Alcantara gibi döşemelerle ahşap kaplamaya yer vermeye başlayan Mazda, bilgi eğlence ekranını büyütürken havalandırma kumandalarını daha küçük düğmelere sahip olacak şekilde yenilemiş.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli bir benzinli motor barındıran makyajlı model 250 beygir güç üretebiliyor. Bu ünite, 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabiliyor.

13 Aralık 2017 Çarşamba

HSV Colorado SportsCat


Chevrolet'nin Colorado modellerinin ardından şimdi de sıra, GM'in Avustralya ayağı Holden'ın sportif araç geliştirme bölümü HSV tarafından hazırlanan seçeneklere geldi.

Agresif duruşuyla ön plana çıkan pick up'ın SportsCat ve SportsCat+ olmak üzere iki seçeneği bulunuyor. Daha sportif duran ön tampon, ek çeki demirleri, 18 inç çaplı jantlar, çamurluk korumaları, özel grafikler ve kasa kapağı her iki seçenekte de sunulurken petek desenlü ön panjur ve kaput bombesi sadece SportsCat+'ta yer alıyor.


İç mekanda deri ve Alcantara döşemeler ve kırmızı renkli dikiş iplikleri koltuklarla birlikte ön konsola da uygulanırken HSV logoları ve sportif yan desteklere sahip koltuklar da SportsCat paketinin parçası.

Kaput altında bir yenilik bulunmuyor ve 2.8 litre hacimli turbo Diesel motor 200 beygir güçi 500 Nm tork üretmeye devam ediyor.

10 Aralık 2017 Pazar

Toyota TJ Cruiser

 

Şu sıralar bizleri tam bir konsept bombardımanına tutan firmalar arasında ön sıralarda bulunan Toyota, farklı crossover düşünceleriyle de dikkatleri üzerine çekmeye çalışıyor.


Köşeli hatları sayesinde heybetli bir görünüm sunan TJ Cruiser büyük bir ön panjur, yüksek kaput çizgisi ve ilginç far tasarımıyla önden bakıldığında bir kamyonu andırırken dev jantlar, genişletilmiş çamurluklar ve düz cam yüzeyleri yan bölümde dikkat çeken detaylar arasında. Dümdüz inen arka bölümde ön kısımdan yansımalar görmek de mümkün.


İç mekanında bir MPV kullanışlılığı sunmak isteyen konseptin arka kapıları geriye doğru kayarak açılırken sürücü koltuğu hariç bütün koltuklar öne doğru devrilerek dümdüz bir bagaj zemini oluşturabiliyor. Neredeyse oval bir direksiyon simidine sahip olan aracın ince yapılı havalandırma ızgaraları ve dijital gösterge paneli de iç mekanda dikkat çeken detaylar arasında.

Mazda Vision Coupé


Mazda'nın harika tasarım konseptleri arka arkaya gelmeye devam ediyor. Kai'nin ardından ortaya çıkan Vision Coupé, Mazda6'nın gelecekte alacağı şekilde hakkında bizlere bağzı ipuçları veriyor.

Sade hatlarıyla dikkat çeken aracın uzun kaputunun önünde tipik bir Mazda panjuru yer alırken ince yapılı farlar ve dev jantlar sportif bir görünüm sağlamış. Dar cam yüzeyleri, yan aynalar yerine kullanılan kameralar, gizlenen kapı kolları ve kısa tutulan bagaj kapağı, dört kapılı aracın bir coupé gibi görünmesini sağlamış.


Bagaj kapağının ucu bir spoiler gibi şekillendirilen otomobilin LED stopları da farların ana hatlarını yansıtırken tampon içerisinden çıkan dörtlü egzoz çıkışı ve tam ortaya yerleştirilen ince yapılı sis farı sportif dokunuşlar.

İç mekanda sadelik ve lüks üzerinde duran Mazda, üç kollu direksiyon simidi ve alışılmış bir düzene sahip gösterge panelinin haricinde çok az düğme kullanmış. Dört adet tekli koltuğa sahip olan konseptin ortasından büyük bir şaft tüneli geçerken tavanda da çift parçalı cam tavan bulunuyor. Küçük vites topuzu, koyu renkli ahşap kaplama ve deri döşemeyle uyumlu.

McLaren Senna


McLaren, bu markayla Formula 1'de üç şampiyonluk birden kazanan efsane pilot Ayrton Senna'nın ismini yeni hiper otomobilinde kullanıyor. 720S temelli araç pist ağırlıklı kullanım için yaratılmış.

Çok da sürpriz olmayan bir şekilde temellerini kullandığı aracı andıran otomobilin havalandırma giriş ve çıkışlarıyla aerodinamik kiti çok daha agresif bir görünüme sahip. Düz LED stoplar kullanılan arka bölümde dev spoiler, yukarıya doğru bakan üçlü egzoz çıkışları ve yine büyük bir difüzör yer alıyor.


İç mekanında çok az konfor sunduğu belli olan karbon fiber koltuklar içerisine gömülen yolcular, kapıların alt kısmına eklenen cam bölümler sayesinde biraz ferahlayabiliyor. Küçülen orta konsolda dokunmatik ekran korunurken bazı kumandalar tavana taşınmış. İki farklı pozisyon alabilen gösterge paneli de 720S'ten aynen alınmış.

Ağırlığı 1.198 kg olarak açıklanan otomobilin çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 motoru 800 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 7 vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan aracın 500 örneği bulunacak ki bu araçların tamamı şididen satılmış durumda.

Mazda Kai


Mazda'nın etkileyici görünüme sahip otomobiller üretme durumu yakın gelecekte de devam edecekmiş gibi görünüyor. Markanın Mazda3 boyutlarındaki konsepti Kai, yeni motor teknolojisinin de araca uygulanacağının habercisi.


Ön panjuru iyice ileriye uzanan, farları da incelmeye devam eden otomobilin 20 inç çaplı jantları, eteklere eklenen deflektörleri, yan aynalar yerine geçen kameraları ve gövdeyle aynı seviyede duran kapı kolları akıcı bir görünüm çizmiş.

Arkaya doğru daha yuvarlak hale gelen tasarıma bir çift panoramik cam tavan, spoiler, agresif görünümlü LED stoplar ve tamponun köşelerine yerleştirilmiş egzoz çıkışları eşlik ediyor.


İç mekanı sadelik üzerine kurulan Kai'nin üç kollu direksiyon simidi ardında üç yuvarlak gösterge yer alırken ön yolcunun önünde yer alan dijital ekranlar da bilgilerin geri kalanını iletiyor. Ön koltuklar arasında geniş ve yüksek bir tünel bulunurken kısa yapılı vites kolu şık duruyor.

Kaputu altında, üst devirlerde buji kullanmayan, Skyactiv-X isimli benzinli motor bulunan konseptin ürettiği güçse henüz açıklanmadı.