10 Aralık 2017 Pazar

Mazda Kai


Mazda'nın etkileyici görünüme sahip otomobiller üretme durumu yakın gelecekte de devam edecekmiş gibi görünüyor. Markanın Mazda3 boyutlarındaki konsepti Kai, yeni motor teknolojisinin de araca uygulanacağının habercisi.


Ön panjuru iyice ileriye uzanan, farları da incelmeye devam eden otomobilin 20 inç çaplı jantları, eteklere eklenen deflektörleri, yan aynalar yerine geçen kameraları ve gövdeyle aynı seviyede duran kapı kolları akıcı bir görünüm çizmiş.

Arkaya doğru daha yuvarlak hale gelen tasarıma bir çift panoramik cam tavan, spoiler, agresif görünümlü LED stoplar ve tamponun köşelerine yerleştirilmiş egzoz çıkışları eşlik ediyor.


İç mekanı sadelik üzerine kurulan Kai'nin üç kollu direksiyon simidi ardında üç yuvarlak gösterge yer alırken ön yolcunun önünde yer alan dijital ekranlar da bilgilerin geri kalanını iletiyor. Ön koltuklar arasında geniş ve yüksek bir tünel bulunurken kısa yapılı vites kolu şık duruyor.

Kaputu altında, üst devirlerde buji kullanmayan, Skyactiv-X isimli benzinli motor bulunan konseptin ürettiği güçse henüz açıklanmadı.

1 yorum: