30 Nisan 2011 Cumartesi

Jeep Wrangler JK-8 Independence ve Blue Crush


Jeep'in özel Wrangler konseptlerinin sonu gelmiyor. 2011 New York otomobil fuarında tanıtılan Mojave, Renegade ve Pork Chop modellerinin ardından şimdi de sıra JK-8 Independence ve Blue Crush'ta.

Off road pick up tanımının tam karşılığı olan JK-8, uzun aks mesafeli bir Wrangler temeli kullanıyor. Ön koltukların arkasından itibaren tamamen yeniden tasarlanmış olan aracın 17 inç çaplı jantları ve 37 inç çaplı lastikleri arazide ilerlemekte kolaylık sağlarken elden geçirilerek yükseltilen süspansiyon sistemi de bozuk yollarda yüksek performans sunuyor.

İç mekanında bir yenilik sunulmayan aracın arka camı ortadan yana kayarak açılabilirken yedek lastik kasa kapağına yerleştirilmiş. Çift çıkışlı egzoz sistemi ve siyah renkli çamurluklarla donatılan aracın ön tamponunda koruma borusu bulunurken tavanı açılabiliyor.

JK-8 konseptini yeterince dikkat çekici bulmayan kişiler Blue Crush isimli çılgınlığa yönelebilir. 39 inç çaplı lastikleri ve dışarıdan da rahat bir şekilde görülebilen kapsamlı bir şekilde modifiye edilmiş süspansiyon sistemiyle tam bir arazi yarışçısı olan bu aracın önüne büyük bir koruma kafesi ve bir vinç eklenmiş. Ön camı bulunmayan Blue Crush tam boy takla kafesi ve bagajda bir yedek lastik barındırırken iç mekanda 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri dikkat çekiyor.

Performans konusunda da sıkıntısı olmayan araçta kullanılan 7 litre hacimli v8 motor 540 beygir güç üretebiliyor.

Büyük motoruna yer sağlayabilmek için kaputu yenilenen aracın ön panjur, yan ayna ve çamurlukları içinse siyah renk seçilmiş.

Mercedes-Benz C63 AMG DTM Safety Car


Mercedes, DTM organizasyonunda güvenlik aracı olarak görev yapan otomobilini basına tanıttı. Bu görevi 2000 yılından beri kesintisiz bir şekilde yapan marka Formula 1 için de aynı görevi yapan bir otomobile sahip.

AMG Performance Pack ile donatılmış bir araç olan bu özel otomobil, üzerinde bulunan armalar, ve tepe lambasıyla zaten kendisini belli ediyor. Arka plakalığında, üzerinde "Safety Car" yazan LED aydınlatmalı bir plaka taşıyan aracın içerisinde telsiz ve LCD ekran bulunuyor.

Teknik olarak bir yenilik sunmayan aracın 6.2 litre hacimli v8 motoru 487 beygir güç, 600 Nm tork sunmakta.

PRIOR Bentley Continental GTC High-Society


PRIOR Design, Bentley Continental GTC modeli için tasarladığı ve High-Society ismini verdiği gövde kitini otomobilseverlerin beğenisine sundu.

Büyük hava girişleriyle donatilmış ön tamponuyla ilk bakışta dikkatleri üzerine çeken pakette ek hava çıkışları sunan moyot kaputu ve ön splitter bulunuyor. Çapları 23 inçe kadar büyüyen jantlar ve genişleyen yan eteklerle daha sportif görünen aracın süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş.

Arkaya geçildiğinde yeniden şekillendirilen tamponu dikkat çeken otomobillin dört egzoz çıkışıyla donatıldığı görülürken alt kısmı makyajlanan bagaj kapağının üzerine küçük bir spoiler eklenmiş.

Caterham Seven Team Lotus Special Edition


Caterham artık Lotus'un. Küçük İngiliz üretici Caterham, uzun süredir lisanlı üretimini yaptığı 7 modelinin yaratıcısı Lotus tarafından satın alındı.

Bu olayı özel bir modelle kutlamak isteyen firmalar Caterham Superlight R500 temelli bir modeli Team Lotus renklerinde piyasaya sürdü. Sadece 25 örneği üretilecek olan aracın 263 beygir güç üretebilen motoru 250 km/s maksimum sürate izin vermekte.

Otomobille birlikte Team Lotus merkezine yapılacak özel bir ziyarete davetiye kazanan müşterilere Jarno Trulli ve Heikki Kovalainen imzalı bir plaket ve Lotus 7 tarihini anlatan Mike Gascoyne imzalı bir kitap verilecek. Otomobilin özel Lotus paketi için istenen ekstra bedelse 3.000 Sterlin.

29 Nisan 2011 Cuma

Luxgen Neora


Tayvan merkezli üretici Luxgen, 2011 Şangay otomobil fuarı sırasında elektrik motorlu bir sedan konsepti sergiledi.

Son dönemde alternatif yakıt kullanan bu tip konseptlerin çoğunda olduğu gibi mavi renkli LED aydınlatma grubu kullanan Neora'da yine bu araçlarda görülebilen ince yapılı kamera yan aynalar dikkat çekiyor. Panoramik cam tavana sahip olan otomobilin iç mekanına geçildiğinde renk olmasa da yapı olarak seri üretime yakın bir yapı görülüyor. Mavi ambiyans ışıklandırması ve LED kontrollere sahip olan aracın hem ön hem de arka kısmında büyük birer LCD ekran bulunuyor.

245 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruyla donatılmış olan aracın 48 kWh kapasiteli pilleri yaklaşık 400 km menzil sunarken %80 oranında şarj olmaları yaklaşık 1 saat sürüyor. Fabrika verilerine göre 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati de 250 km/s.

28 Nisan 2011 Perşembe

Alfa Romeo TZ3 Stradale


Önce TZ3 Corsa ve şimdi de Stradale. Zagato, Alfa Romeo'nun 100. yaş kutlamalarını şık bir şekilde bitiriyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan tek örnek Corsa'dan biraz daha farklı bir görünüme sahip olan Stradale'den 9 adet üretilecek. Dodge Viper ASR temelli otomobil akıcı hatlarıyla birlikte bir Zagato geleneği olan çift bombeli tavana da sahip.

İlk alıcısının A.B.D.'de yaşayan Eric King isimli bir Alfa Romeo ve Zagato koleksiyoncusu olduğu bildirilen otomobilin ikinci ve üçüncü örnekleriysa Japonya ve Avrupa'ya gidiyor.

Porsche 911 GT3 RS 4.0


911 serisi genişlemeye devam ediyor. Otomobilini pistlerde de kullanmak isteyen müşteriler için ideal bir araç olan GT3 RS artık daha büyük ve güçlü bir motora sahip. Üzücü olansa otomobilin 600 adetlik sınırlı üretim rakamı.

Süspansiyon, fren ve motor bloğu gibi bazı elemanlarını yarış için tasarlanan GT3 RSR modelinden alan aracın dış görünüşü GT3 RS modelininkinden çok farklı değil. Kaput ve bagaj kapağı gibi parçaları karbon fiberden üretilen aracın arka camları da plastikten üretilerek tam depoyla ağırlığının 1.360 kg seviyesinde kalması sağlanmış.

Ek aerodinamik parçalarla maksimum süratinde ekstradan 190 kg'lık yere basma kuvvetine kavuşan RS 4.0 standart olarak beyaz gövde rengiyle sunulacak. 19 inç çaplı jantlarında da aynı renk sunulan aracın üzerinde bulunan grafikler de seriye özel.


İç mekanı iki kişi için tasarlanan aracın arka koltukları iptal edilirken bu koltuklar yerine bir takla kafesi yerleştirilmiş. Sabit bel ve kafalık açısına sahip yarış koltuklarıyla donatılan otomobilin iç mekanında bulunan deri ve süet döşemeler değişik renk kombinasyonlarına sahipken daha ince paspaslar ve olmayan müzik sistemi hafifletme çalışmasının ürünleri.

Hacmi 4 litreye ulaşan 6 silindirli Boxer motoru 500 beygir güç, 460 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken durağan halden 200 km/s sürate ulaşmak 12 saniyenin altında bir zaman alıyor. Nürburgring Nordschleife tur zamanı 7 dakika 27 saniye olarak açıklanan RS 4.0 sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor.

GT3 RS 4.0 için belirlenen Almanya satiş fiyatıysa vergiler dahil 178.596 Euro.

26 Nisan 2011 Salı

Cadillac CTS


Cadillac, 2011 New York otomobil fuarında CTS modelinin yeni versiyonlarını tanıttı. Gördüğü makyajı fark edebilmek için dikkatli gözler isteyen otomobilin kaputu altında da küçük yenilikler bulunuyor.

Bütün CTS versiyonlarının ön panjurunu yeniden tasarlayan Cadillac Touring paketi ismini verdiği donanım grubunda koyu renkli ön panjur, alüminyum pedal seti, süet kaplı direksiyon simidi ve vites topuzu, özel ahşap kaplama ve daha büyük çaplı jantlar sunuyor. CTS ailesinin bütün seçenekleri artık Bluetooth bağlantısını standart donanımda sunuyor.

6 kg hafifletilmiş olan 3.6 litre hacimli v6 motoru aynı ortalama yakıt tüketimine sahip olan aracın gücü 322 beygire torkuysa 372 Nm'ye yükselmiş.

Suzuki Kizashi Apex


Japon üretici Suzuki 2011 New York otomobil fuarında her telden çalıyor. İlk olarak Kizashi modelinin çevreye saygılı hibrit versiyonunu tanıtan firma şimdi de aynı aracın güçlendirilmiş versiyonunu tanıttı.

Gövdesi üzerinde bulunan grafikler haricinde abartılı bir tasarıma sahip olmayan bu konsept araçta siyaha boyanmış 19 inç çaplı jantlar, ön tampon altında splitter, bagaj kapağının üzerinde küçük bir spoiler ve karartılmış stoplar bulunuyor.

İç mekanı tasarım olarak standart Kizashi ile aynı olan aracın direksiyon ve koltuklarında mavi renkli süet döşeme kullanılırken pedalların bile standart modeldekinden farklı olmaması şaşırtıcı.

Otomobilin 2.4 litre hacimli motorunu turbo beslemeyle donatan Suzuki bu üniteden yaklaşık 300 beygir güç almayı planlarken bu değerle geçtiğimiz yıl Road Race Motorsports tarafından tanıtılan aracın gücüne yetişiyor.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport ve Super Sport


Bugatti, en büyük pazarlarından olan Çin için iki tek örnek araç tanıttı. Teknik olarak standart Veyron modellerinden farksız olan bu otomobillerin görünümleri fark yaratıyor.

İlk olarak Grand Sport modeline bakacak olursak Bugatti'nin, gezegenin en süratli üstsüz otomobilinde mat beyaz ve mavi renklerini kullandığını görüyoruz. Gövdenin üst kısmı mat beyaza boyanırken alt kısım ve iç mekan boydan boya lacivert renkli olarak sunuluyor. Aracın jantları da maviye boyanırken içeride kullanılan dikiş iplikleri beyaz renkli.

Super Sport modelinin gövdesini boydan boya siyaha boyayan Bugatti bu alanda karbon fiberin yanında boyanmış alüminyum da kullanmış. Jantların da iç kısımları siyaha boyanırken iç mekanda bej ve siyah deri döşemeyle titanyum ve karbon fiber kaplamalar dikkat çekiyor.

Araçlarda kullanılan dört turbo beslemeye sahip 8 litre hacimli w16 motorlara dokunmayan Bugatti sırasıyla 1.001 ve 1.200 beygir güç ve elektronik olarak sınırlandırılmış 407 ve 415 km/s maksimum sürat sunmaya devam ediyor.

Wald Lexus LX570 Black Bison


Ürettiği görsel kitlerle dikkat çeken Japon modifikasyon firması Wald International, Lexus LX570 için geliştirdiği sportif parçaları tanıttı.

Hem güncel hem de makyaj öncesi kasa için sunulan kit dahilinde LED aydınlatmaya ve geniş hava girişlerine sahip ön tampon, yan etekler, 24 inç çaplı jantlar, yeniden şekillendirilmiş arka tampon, genişletilmiş çamurluklar ve yeni egzoz çıkışları sunuluyor.

RSM Panamera 4S


Alman modifikasyon firması Rennsport Müller, Porsche'nin dev hatchback modeli Panamera'nın 4S modeli için geliştirdiği performans kitini tanıttı.

Otomobilin görünüşünde yapılan tek değişiklik olarak 22 inç çaplı jantlar dikkat çekerken bu parçaların seti için 4.900 Euro talep ediliyor. Egzoz sisteminde ses optimizasyonu yapan RSM süspansiyon sistemini de 40 mm alçaltmış.

Aracın 4.8 litre hacimli v8 motoru üzerinde de çalışmalar yapan firma gücü 425 beygire, torkuysa 535 Nm'ye yükseltmiş. Motor modifikasyonu için istenen bedel 990 Euro olarak açıklanırken süspansiyon alçaltma için 390, egzoz ses düzenlemesi içinse 590 Euro isteniyor.

Volvo S60, V60 ve XC60 R-Design


Volvo, 2011 New York otomobil fuarında S60, V60 ve XC60 modellerinin sportif R-Design paketleri için geliştirdiği motor modifikasyon kitlerini tanıttı.

Tasarım anlamında bir değişiklik içermeyen araçların turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli benzinli motorları 25 beygir daha fazla güce, 40 Nm de daha fazla tork değerine sahip. Motorun toplam gücü 325 beygire ulaşırken tork 480 Nm'ye ulaşmış.

Süspansiyon sistemleri 15 mm alçaltılmış olan araçların sistemleri %15 daha sert bir yapıya sahip.

25 Nisan 2011 Pazartesi

Mitsubishi Eclipse SE


Mitsubishi, 2012 model yılından sonra aramızdan ayrılacak olan güncel Eclipse modeli için özel bir paket tanıttı. Bir performans artısı getirmeyen bu paket görünüş odaklı.

18 inç çaplı jantları siyaha boyanan aracın yan aynaları, tavanı, Mitsubishi logoları, arka tamponunun alt kısmı ve kapılarının alt tarafında bulunan çıkartmaları da bu renkte. Xenon farlara sahip olan bu modelin iç mekanında ısıtmalı ön koltuklar ve 650 Watt çıkış gücü sunan Rockford Fosgate ses sistemi bulunuyor.

Hem Coupé hem de Spyder gövde seçeneklerinde sunulan bu donanım paketiyle birlikte iki motor seçeneği tercih edilebiliyor. 2.4 litre hacimli giriş motoru 164 beygir güç, 219 Nm tork üretebilirken 3.8 litre hacimli v6 motor 269 beygir güç, 355 Nm tork değerlerine sahip.

Nissan Versa


2011 New York otomobil fuarında tanıdık araçları görmek de mümkündü. Geçtiğimiz yıl Nissan Sunny ismiyle tanıtılan otomobilin Amerika kıtasında Versa ismiyle pazarlanacağı kesinlik kazandı.

420 litre hacimli bagajının dışarıdan görünümü pek de orantılı olmayan otomobilin yuvarlak hatları bu sınıfta sıkça görülen tipten. İç mekanı da Sunny'den alınan aracın donanımıysa Amerika pazarı için piraz daha zenginleştirilmiş.

Giriş fiyatı 10.995 Dolar olarak belirlenen otomobilde 1.6 litre hacimli benzinli motor bulunuyor. 111 beygir güç, 145 Nm tork üretebilen bu motor standart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulurken isteğe bağlı olarak sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) da alınabiliyor.

Suzuki Kizashi EcoCharge


Suzuki, 2011 New York otomobil fuarında Kizashi modelinin hibrit versiyonunu sergiledi. Henüz konsept aşamasında olan aracın genel hatlarında bir değişiklik bulunmazken tüketim önemli oranda aşağıya çekilmiş.

Dış görünüşünde özel bir beyaz gövde rengiyle dikkat çeken otomobilin bazı bölgeleri metalik maviye boyanarak doğaya dost kişiliği yansıtılmış. Aydınlatma grubunda ek LED üniteleri kullanılan EcoCharge'ın küçültülen jantları da siyaha boyanmış.

İç mekanda kullanılan kaplamaların bazıları da maviye boyanırken beyaz koltuk döşemeleri doğaya çok daha saygılı. Üretiminde %84 daha az enerji kullanılan bu döşemeler doğaya %80 oranında daha az zararlı gaz salınımı gerektiriyor.

2 litre hacimli benzinli motoru 144 beygir güç, 173 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış. 20 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruyla birlikte kullanılan start-stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi gibi yardımcılar sayesinde otoyol kullanımında ortalama yakıt tüketimi 2.4 litre hacimli motora sahip Kizashi'ye oranla %25 daha düşük seviyede kalıyor.