30 Nisan 2011 Cumartesi

Jeep Wrangler JK-8 Independence ve Blue Crush


Jeep'in özel Wrangler konseptlerinin sonu gelmiyor. 2011 New York otomobil fuarında tanıtılan Mojave, Renegade ve Pork Chop modellerinin ardından şimdi de sıra JK-8 Independence ve Blue Crush'ta.

Off road pick up tanımının tam karşılığı olan JK-8, uzun aks mesafeli bir Wrangler temeli kullanıyor. Ön koltukların arkasından itibaren tamamen yeniden tasarlanmış olan aracın 17 inç çaplı jantları ve 37 inç çaplı lastikleri arazide ilerlemekte kolaylık sağlarken elden geçirilerek yükseltilen süspansiyon sistemi de bozuk yollarda yüksek performans sunuyor.

İç mekanında bir yenilik sunulmayan aracın arka camı ortadan yana kayarak açılabilirken yedek lastik kasa kapağına yerleştirilmiş. Çift çıkışlı egzoz sistemi ve siyah renkli çamurluklarla donatılan aracın ön tamponunda koruma borusu bulunurken tavanı açılabiliyor.

JK-8 konseptini yeterince dikkat çekici bulmayan kişiler Blue Crush isimli çılgınlığa yönelebilir. 39 inç çaplı lastikleri ve dışarıdan da rahat bir şekilde görülebilen kapsamlı bir şekilde modifiye edilmiş süspansiyon sistemiyle tam bir arazi yarışçısı olan bu aracın önüne büyük bir koruma kafesi ve bir vinç eklenmiş. Ön camı bulunmayan Blue Crush tam boy takla kafesi ve bagajda bir yedek lastik barındırırken iç mekanda 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri dikkat çekiyor.

Performans konusunda da sıkıntısı olmayan araçta kullanılan 7 litre hacimli v8 motor 540 beygir güç üretebiliyor.

Büyük motoruna yer sağlayabilmek için kaputu yenilenen aracın ön panjur, yan ayna ve çamurlukları içinse siyah renk seçilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder