18 Aralık 2010 Cumartesi

Chevrolet Volt Z-Spec


Cruze ve Spark ile birlikte 2010 SEMA Show'da tanıtılan Z-Spec donanımlı Chevrolet modellerinin üçüncüsü hibrit Volt oldu. Diğer araçlar gibi motorunda bir modifikasyon bulunmayan otomobilin görünümüyse oldukça sportif bir hale getirilmiş.

Ön tamponunun alt kısmına eklenen gövde rengi splitter ile yola daha yakın bir yapıya sahip otomobilin yan etekleri yeniden şekillendirilirken yapyeni bir arka tamponla sportif görünüm pekiştirilmiş. Ön panjur, yan camların alt kısımları ve stop lambalarının çevresi siyah renkli kaplamalarla çevrilirken jantların çapları 19 inçe çıkmış.

İç mekanda deri döşeme, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, Recaro marka ön koltuklar, metalik beyaz gövde rengine uygun dikiş iplikleri, özel paspaslar, alüminyum pedal seti ve Z-Spec grafikli kapı içi kaplamaları gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

Chevrolet Spark Z-Spec


Chevrolet'nin Z-Spec modellerinin ilki Cruze temelliyken ikinci araç küçük hatchback Spark'ı temel alıyor. Diğer pazarlarda uzun süredir satılıyor olsa da A.B.D.'de satışına 2012 yılında başlanacak olan otomobilin özellikle iç tasarımı çok daha etkileyici kılınmış.

Turuncu gövde rengiyle dikkat çeken otomobilin yan ayna ve jantlarının yanında çeşitli şasi parçaları üzerinde de beyaz renk kullanılmış. Ön tamponunun altına bir deflektör eklenen küçük otomobilin yan etekleri yeniden şekillendirilirken arka tampon tasarımı da yenilenmiş. 17 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin jantları gibi bagaj kapağı üzerinde bulunan ek spoiler de beyaza boyanmış.

Siyah renkli deri döşemenin ağırlıkla kullanıldığı iç mekanda dikiş iplikleri ve konsol kaplamaları turuncu renkli. Recaro marka ön koltuklara sahip olan Spark Z-Spec alüminyumdan üretilmiş pedal seti ve vites topuzuna da sahip. Direksiyon simidi de deri kaplı olan aracın egzoz çıkışı da genişletilip parlatılmış.

17 Aralık 2010 Cuma

Senner Audi RS5


Audi A5'in en sportif modeli RS5 temelli modifikasyon çalışmalarından birisi de Senner Tuning'den geldi. Aracın görünümü üzerinde fazla oynama yapmayan firma performansıysa etkileyici bir seviyeye çıkarmayı başarmış.

20 inç çaplı jantlar ve sertliği ayarlanabilir süspansiyon sistemiyle donatılan aracın yan ayna, ön panjur ve cam çevreleri siyah renkli olarak ısmarlanabiliyor. İç mekanı da tasarım olarak bir değişiklik sunmayan aracın bu bölümünde karbon fiber kaplama ve Alcantara döşeme opsiyonları sunuluyor.

Yüksek devir çevirebilen 4.2 litre hacimli v8 motoru 506 beygir güç, 478 Nm tork üretebilen otomobilin maksimum sürati 300 km/s'te sınırlandırılırken 0'dan 100 km/s'e ulaşmak sadece 4.2 saniye sürüyor.

Egzoz sistemi de modifikasyondan payına düşeni alan araç Almanya'da 132.800 Euro'dan başlayan fiyatlarla satılmakta.

GMC Sierra All Terrain HD Concept


GMC'nin dev pick up modeli Sierra HD, arazi için hazırlanmış konsept versiyonuna kavuştu. 2011 Detroit otomobil fuarında sergilenecek olan araç, Ford F-150 SVT Raptor tarafından açılan yolda ilerleyecek gibi görünüyor.

En yüksek yapılı standart Sierra modelinden 76 mm daha yüksek olan aracın süspansiyon sistemi tamamen yenilenirken tabanın korunabilmesi için araca yeni plakalar uygulanmış. Far, stop ve sinyallerinde LED teknolojisi kullanılan aracın köşeli çizgileri çift egzoz çıkışında da belli oluyor.

Çizilmelere karşı kompozit malzemeyle kaplanmış kasanın yan kısımlarında kilitli gözler bulunan arac buralarda hava kompresörü ve 110 Volt priz gibi donanımlar sunmakta. 20 inç çaplı jantlara sahip olan konsept 35 inç çaplı arazi lastikleriyle donatılmış.

5.856 mm uzunluğa, 2.106 mm genişliğe ve 2.077 mm yüksekliğe sahip olan dev pick up 3.774 mm aks mesafesi sunuyor. Gövdesinin en alçak yeri bile yerden 30 cm yüksekte olan araç 1.225 kg yükleme ve 7.076 kg çekme kapasitesi sunuyor.

39 derece yaklaşma, 31 derece uzaklaşma açılarına sahip olan konsept pick up 6.6 litre hacimli v8 turbo Diesel motorla donatılmış. 397 beygir güç, 1.037 Nm tork üretebilen bu motor 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

Kia Sportage Work ve Play


Kia, 2010 SEMA Show sırasında yeni Sportage modelinin Work ve Play isimli iki versiyonunu tanıttı. Her iki araç da ilginç donanım kalemleriyle dikkat çekerken mekanik olarak birbirlerinden farklılıkları bulunmuyor.

Work isimli versiyonda metalik mavi gövde rengi, 20 inç çaplı jantlar ve tavan raylarında kullanılan mat siyah renkle kontrast oluştururken aydınlatma grubu ve camlar koyulaştırılmış. İç mekanında baklava desenli deri döşeme ve yer yer kadife dikkat çekerken orta konsol üzerine yerleştirilen Motorola Droid X, ön kısımda oturanların dış dünya ile bağlantısını sağlıyor. Arka koltuklar için iki adet iPad sunan araçta Bluetooth bağlantısı da bulunuyor.

Sportage Work'un sunduğu en ilginç donanımsa bagajında bulunuyor. Adeta bir gardrop haline getirilen bagajda iki takım elbise, beş gömlek ve beş kemerlik yer hazırlanırken yolda traş olabilmek için harici güç üniteli bir traş makinesi de bulunuyor. Bu bölüme ayakkabılık da yerleştiren Kia, kravat ve kol düğmeleri için de özel bölmeler hazırlamış.

Mat kırmızı gövde rengi ve yine 20 inç çaplı jantlarıyla dikkat çeken Play isimli versiyonun iç mekanındaysa siyah ve kırmızı renkli deriyle süet döşemeler dikkat çekiyor. Diğer versiyonda olduğu gibi oldukça güçlü bir ses sistemine sahip olan Play, orta konsolunun üzerinde bir iPod Touch sunarken arka koltuk kol dayanağında Olympus marka bir fotoğraf makinesi bulunuyor.

Tavanı siyah renkli süetle kaplanan aracın bu kısmında bulunan özel askılar katlanabilir bir tabureyi tavana sabitlerken bagaj bölmesi yine sürprizlerle dolu. Tekerlekli bir mangal ve 22 inç büyüklüğünde bir televizyonla donatılmış aracın yine arka kısmına bir Mac Mini yerleştirilmiş. Kablosuz internet olanağı sunan bilgisayar yine kablosuz olarak klavye, fare ve hoparlörlere bağlanmış.

Chevrolet Cruze Z-Spec


SEMA Show 2010'a en iyi hazırlanmış markalardan olan Chevrolet, Z-Spec isimli yeni bir donanım seviyesini bu organizasyon sırasında tanıttı. Henüz konsept aşamasında olan bu donanım üç değişik araç için tasarlanmış.

Araçlardan ilki olan ve Avrupa pazarının da yakından tanıdığı Cruze, özel turuncu rengi ve gövde üzerinde bulunan grafiklerle standart versiyonlarından ayrılıyor. 19 inç çaplı jantları BBS markasını taşıyan aracın ön tamponu altına bir splitter eklenirken yan etekler de yeniden şekillendirilmiş. Arka tampon alt kısmı da baştan tasarlanan otomobilin bagaj kapağı üzerine küçük bir spoiler yerleştirilmiş.

İç mekanında büyük olmayan fakat şık görünen yenilikler olan aracın direksiyon simidi, konsolu, koltukları ve kapı içleri deriyle kaplanırken yüksek yan destekli ve sabit kafalıklı ön koltuklar Recaro'dan alınmış. Alt kısmı düzleştirilmiş bir direksiyon simidine sahip olan aracın paspasları da Z-Spec donanımına özgü.

Fren, egzoz ve süspansiyon sistemleri yenilenen aracın hava filtresi de yenilenirken turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motoru üzerinde başka modifikasyon çalışması yapılmamış.

ARK Track Time Attack Genesis Coupé


Hyundai'nin 2010 SEMA Show sırasında sergilediği araçlardan en güçlüsü ARK Performance tasarından hazırlanmış Genesis Coupé versiyonu oldu. Ciddi performans artışıyla markanın güç artış kapasitesini gösteren bu konsept aynı zamanda görünümüyle de farklılaşıyor.

Dış mekanında yenilenmeyen parça bırakılmayan aracın ön ve arka tamponları daha sportif bir görünüme kavuşturulurken ek yan etekler, genişleyen çamurluklara uyumlu bir görünüm oluşturuyor. 19 inç çaplı jantlarla donatılan aracın ön panjur, motor kaputu ve bagaj kapağı karbon fiberden üretilmiş.

Dört çıkışlı egzoz sistemiyle birlikte süspansiyon ve fren sistemleri de yenilenen aracın iç mekanında yarış koltukları ve takla kafesi öne çıkan tasarım detayları.

3.8 litre hacimli v6 motoru artık bir kompresör beslemeye sahip olan otomobil 585 beygir gibi etkileyici seviyede bir güç çıkışına sahip.

Mazda MX-5 Super20


Mazda'nın 2010 SEMA Show'da tanıttığı tek MX-5 modeli tek marka kupasında yarışan "Cup" değil. Daha yüksek performans isteyen müşteriler için MX-5 Super20 de Mazda standında yerini aldı.

Kumaş tavanı sert ve sabit bir tavanla değiştirilen aracın çamurlukları ve yan etekleri genişletilirken gövde üzerine çift renk uygulanmış. Ön sis farları birbirine daha yakın konumlandırılan aracın hafifletilmiş jantları 16 inç çaplı. İç mekanında turuncuya boyanmış takla barıyla dikkat çeken aracın koltuklarının yan kısımları standart deri, orta kısımlarıysa süet ile kaplanmış.

Ön kule gergisiyle birlikte süspansiyon sisteminin tamamı yenilenen aracın frenleri de güçlendirilmiş. Yeni bir egzoz sistemiyle donatılan aracın motor kaputunun altındaysa BBR Cosworth MX-5'in kompresör beslemeye sahip ünitesi bulunuyor.

Mazda MX-5 Cup


Japon üretici Mazda, 2010 SEMA show'da tanıttığı araçlar arasına küçük roadster modeli MX-5'in tek marka yarışları için hazırlanan modelini de kattı.

Açılır tavanı iptal edilen aracın iç mekanı takla kafesiyle korunurken yolcular için yarış koltukları ve 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri donanıma eklenmiş. Olası kazalarda güvenliği daha üst seviyeye çıkarmak için elektrik devre kesicisiyle donatılan araçta yangın söndürücü de bulunuyor.

Süspansiyon ve direksiyon sistemi modifiye edilen aracın fren sistemiyse seri üretim araçtakiyle aynı şekilde bırakılmış. 17 inç çaplı jantlara sahip olan aracın 6 ileri vitesli şanzımanı da seri üretim araçtakinden farksız.

Kaputunun altında güçlendirme çalışmaları yapılmış olan aracın 2 litre hacimli motorunun gücü 195 beygire ulaşırken ağırlığı 1180 kg'ın biraz altında kalmış.

16 Aralık 2010 Perşembe

Abt Touareg


Alman modifikasyon firması Abt, Volkswagen Touareg'in ikinci nesil modelleri için hazırladığı modifikasyon kitlerini tanıttı. İki adet turbo Diesel motor için üç değişik performans kiti sunan firma aracın dış görünüşünü de değiştirmiş.

Yeni bir ön panjur ile donatılan aracın yan etekleri de makyajlanırken arka tamponun alt kısmı da artık daha sportif bir görüntü sunuyor. Dört çıkışlı egzoz sistemiyle donatılan aracın bagaj kapağı üzerine de daha büyük bir spoiler eklenmiş. Touareg için sunulan jant seçeneklerinin çapıysa 22 inçe kadar büyüyor.

3 litre hacimli v6 turbo Diesel motor için sunulan ilk performans paketiyle güç 282 beygire, torksa 580 Nm'ye yükselirken S paketiyle bu değerler 310 beygir ve 610 Nm'ye taşınıyor. 4.2 litre hacimli v8 turbo Diesel motor için sunulan modifikasyon kitiyleyse 385 beygir güç, 870 Nm tork elde ediliyor.

BMW 1 Serisi Coupé ve Cabriolet


BMW, 1 Serisi M Coupé'nin ardından Coupé ve Cabriolet 1 Serisi modellerini hafifçe makyajladı. Daha çok bir güncelleme olarak nitelendirilebilecek olan operasyon sonrasında motorlarda bir yenilik yapılmamış.

Ön ve arka far grubuna LED teknolojisi eklenen aracın tamponları makyajlanırken seçenekler arasına iki değişik gövde rengi eklenmiş. Yeni jantları da donanıma katan BMW iç mekanda kullanılan döşemelere yeni renkler eklerken konsol kaplaması ve bazı düğmeleri yenilemiş.

Yakıt ekonomisi alanında araçlara eklenen donanımlar arasında vites yükseltme göstergesi, fren enerjisi geri kazanım sistemi ve Start&Stop bulunuyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olacak 1 Serisi Coupé ve Cabriolet modelleri istenirse 7 ileri vitesli, çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanla da alınabilecek.

135i modelinde kullanılan N54 kodlu, çift turbo beslemeye sahip olan 3 litre hacimli motor 2010 yılının başında yerini tek turbo beslemeli kardeşine bırakmıştı. Bu ünite dışında motor kaputunun altında bir yenilik bulunmazken makyajlı araçların 2011 Detroit otomobil fuarında sergilenip Mart ayında satışa çıkacağı açıklandı.

APS Sportec Golf R


Yaklaşık bir yıl önce Volkswagen Golf R temelleri üzerine geliştirdiği ilk etap modifikasyon kitini tanıtan APS ve Sportec şimdi de ikinci etap güçlendirme işlemini beğeniye sundu.

445 Sterlin karşılığında sunulan yeni elektronik kontrol ünitesi yazılımıyla turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motorunun gücü 300 beygirin üzerine çıkan otomobil 1.999 Sterlin karşılığında sunulan yeni egzoz sistemiyle 330 beygir güç üretebiliyor.

Artan performansa ayak uydurabilmek için güçlendirilen süspansiyon ve fren sisteminin yanında 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri de firmaların aksesuar listesinde yer alıyor.

Volvo Air Motion


İsveç merkezli üretici Volvo, 2010 Los Angeles otomobil fuarı sırasında Air Motion isimli bir tasarım çalışmasını tanıttı. Henüz bir çizimden ibaret olan otomobil ilginç bir motora ev sahipliği yapıyor.

Tamamen açık bir yapıya sahip olan aracın karbon fiberden üretilmesi planlanan gövdesi toplam ağırlığı 450 kg civarına indirirken arka tarafa doğru bakan arka koltuklar sayesinde bu küçük araç toplam 4 kişilik oturma kapasitesine sahip.

Sıkıştırılmış hava ile çalıştırılması düşünülen aracın yakıt ikmaliyse 300 metre yükseğe yerleştirilen türbinlerin ürettiği elektrik sayesinde basınçlı hava depolayabilen üniteler sayesinde mümkün kılınmış.

15 Aralık 2010 Çarşamba

H&R HAMANN Fiat 500 Abarth


Süspansiyon sistemleri üzerine uzmanlaşan A.B.D. merkezli firma H&R, Alman modifikasyon firması HAMANN ile birlikte Fiat'ın minik sporcusu 500 Abarth'ı modifiye etti.

Tahmin edilebileceği gibi süspansiyon sistemi tamamen yenilenen otomobilin çamurluk ve yan etekleri genişletilirken yenilenen ön tampona LED gündüz farları eklenmiş. Arka tamponunda da, ön tamponda olduğu gibi ek hava yarıkları açılan otomobilin yenilenen egzoz sistemi dört adet çıkışa sahip. Bagaj kapağı üzerine yeni bir spoiler eklenen aracın arka tampon altına bir difüzör yerleştirilmiş.

Turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motoru ciddi bir modifikasyon işleminin ardından 275 beygir güç üretebilecek hale getirilmiş olan otomobilin fren sistemi de artan bu güçle baş edebilmesi için güçlendirilmiş.

Anderson Germany Lamborghini Gallardo White Edition


Anderson Germany, Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni'nin ardından Gallardo LP 560-4 için hazırladığı modifikasyon kitini de tanıttı.

Sadece beyaz gövde rengiyle sunulan bu otomobil için sunulan geniş gövde kitinde ön ve arka tamponların yanında çamurluk ve yan etekler için de ek parçalar üretilmiş. 20 inç çaplı, çift renkli jantlara sahip olan aracın arkasında büyük bir spoiler kullanılırken fren kaliperleri kırmızı renge boyanmış.

Süspansiyon sistemi de elden geçirilen otomobilin yeni egzoz sistemi eskisinden 22 kg daha hafifken daha sportif bir ses yayabilen uzaktan kumandalı bir aparat da donanımda bulunuyor.

Yan kısmında gizlenmiş LED aydınlatmalar bulunan otomobilin iç mekanına geçildiğinde siyah ve beyaz renklerin kontrastı göze çarpıyor. Kapı içleri, orta konsol, direksiyon simidi, koltuklar ve el freni kolu üzerinde bu iki rengin birlikte kullanıldığı görülürken karbon fiber, deri ve Alcantara'nın da bol bol kullanılmış olması dikkatten kaçmıyor. Baklava desenli deri döşemeye sahip koltukların üzerine kişisel logolar da işlenebiliyor.

Aracın geliştirme çalışmaları sırasında motor bölümüyle de ilgilenen Anderson Germany, 5.2 litre hacimli v10 motorun elektronik kontrol ünitesi, egzoz sistemi ve hava filtreleri üzerinde yaptığı iyileştirmeler sonucunda 600 beygir güce ulaşabilmiş.

AC Schnitzer 5 Serisi Touring


AC Schnitzer, BMW 5 Serisi için hazırladığı modifikasyon kitlerini aynı aracın station wagon gövde tipine de uyguladı. Görünümü daha sportif hale getirilen 5 Serisi Touring'in turbo Diesel motorları için performans kitleri de hazırlanmış.

Geniş bir hava girişine sahip yeni ön tamponun alt kısmına iki parçalı splitter ekleyen firma yan etekleri yenilerken arka tamponun alt kısmını da makyajlamış. Bagaj kapağının üst kısmına yeni bir spoiler eklenirken egzoz sistemiyle birlikte sistemin çıkışları da yenilenmiş. Otomobil için sunulan jant seçeneklerinin çapları 18 ile 21 inç arasında değişiyor.

İç mekanında küçük rötuşlar yapılan otomobilin konsol, kokpit ve kapı içleri desenli karbon fiberle kaplanırken direksiyon simidi daha sportif bir hale getirilmiş. Paspasları da yenilenen aracın iDrive kontrol düğmesi bir jant şeklinde tasarlanmış.

Motorlarda yapılan modifikasyon çalışmaları sonucunda 520d modeli 218, 525d 245, 530d 286 ve 535d modeli 360 beygir güç üretir hale getirilmiş.

Lorinser Easybrid ForTwo


Mercedes modelleri üzerinde yaptığı modifikasyon işlemleriyle ün yapan firma Lorinser, 2010 Essen Show sırasında küçük boyutlu otomobiller için geliştirdiği hibrit sistemini bir Smart ForTwo üzerinde tanıttı.

Aslında 41 beygir güç üretebilen bir elektrik motoru ve bu motoru içten yanmalı üniteye bağlamak için gerekli parçalardan oluşan sistem arka frenleri kampana olan her araca uygulanabiliyor. Sadece elektrik enerjisiyle 30 km yol yapabilen otomobilin toplam menziliyse benzinli modellerde 500 km'nin üzerine çıkabiliyor.

Turbo Diesel motorlu Smart ForTwo modellerine de uygulanabilen bu sistem aracın menzilini daha da uzatırken özellikle ilk hızlanma değerlerinde ciddi iyileşme sağlıyor.

Maliyeti yaklaşık 5.000 Euro olan Easybrid dönüşümü, vergi indirimleri sayesinde daha da aşağıya çekilebilir.

Renault Twingo RS Gordini 100


Renault, Twingo Gordini RS'in İngiltere pazarına özel bir versiyonunu tanıttı. Gordini 100 adlı aracın teknik özelliklerinde bir değişim olmazken donanımı zenginleştirilmiş.

Sadece Malta mavisi isimli renkle alınabilecek araçlarda ücretsiz opsiyon olarak çift beyaz şerit sunuluyor. 15 inç çaplı jantlarla donatılmış olan aracın ön sis farlarının yan kısımları ve yan aynaları da beyaza boyanmış. İç mekanda kenarları deri döşemeli, mavi şeritli, Gordini amblemli ve beyaz dikişli koltuklar dikkat çekerken kokpit, direksiyon simidi, vites körüğü ve paspaslar gibi birçok yerde mavi renk görülebiliyor.

CD ve MP3 çalabilen ses sistemi, Bluetooth bağlantısı, hız sabitleme ve sınırlama sistemi, elektrikli camlar ve bağımsız olarak iler-geri kaydırılıp katlanabilir arka koltukları standart donanımında sunan aracın opsiyonel donanımındaysa panoramik cam tavan bulunuyor.

Turbo beslemeye sahip 1.2 litre hacimli motoru 100 beygir güç üretebilen otomobilin maksimum sürati 188 km/s olarak açıklanırken ortalama yakıt tüketim değeri 5.7 litre/100 km olarak belirtilmiş. Aracın İngiltere pazarındaki satış fiyatıysa 11.395 Sterlin olarak belirlenmiş.

Ginetta G50 ve G55


Ginetta, pist yarışları için hazırladığı otomobilleri G50 ve G55'in teknik verilerini yavaş yavaş paylaşmaya başladı. Kendi serilerine sahip olmalarının yanında Le Mans Series gibi diğer organizasyonlarda da yarışacak olan otomobillerin ikisi de Ford kaynaklı motorlar kullanıyor.

G50 modelinde kullanılan 3.5 litre hacimli v6 motor 300 beygir güç üretebilirken G55'te kullanılan 3.7 litre hacimli ünite 370 beygir güç üretebiliyor. Geliştirilmiş fren sisteminin yanında aerodinamik özellikleri de iyileştirilen otomobillerden G55'in satış fiyatı 75.000 Sterlin olarak belirlenmiş.

Bu araçlarla Ginetta GT Supercup'a katılmanın bedeliyse G50 için 9.750 Sterlin+KDV, G55 içinse 11.750 Sterlin+KDV olarak açıklandı.

14 Aralık 2010 Salı

Irmscher i42 Camaro


Daha çok Opel modelleri üzerinde yaptığı modifikasyon çalışmalarıyla tanınan firma Irmscher, 2010 Essen Show sırasında Chevrolet Camaro SS temelli aracı i42'yi tanıttı.

Daha sportif bir süspansiyon sistemiyle donatılıp alçaltılan otomobilin gövdesi, üzerinde Irmscher ve Since 68 yazan çıkartmalarla süslenirken köşelere doğru yerleştirilen yarış şeritleri de sportif görünüme katkıda bulunuyor. Hem görünüm hem de yol tutuşu iyileştiren parçalarsa 22 inç çaplı ve çift renkli jantlar olmuş.

Egzoz ve fren sistemleri de modifiye edilen otomobilin ön aksında kullanılan fren diskleri 380, arkada kullanılanlarıysa 355 mm çaplı. Bu diskler önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperlerle kontrol edilmekte.

Aracın 6.2 litre hacimli v8 motoruna kompresör uygulayan Irmscher gücü 509 beygire yükseltmiş. Fiyatı, Almanya pazarında 49.000 Euro seviyesinden başlayan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4 saniye sürerken maksimum sürat 275 km/s olarak açıklandı.

Gemballa Tornado


İkinci nesil Porsche Cayenne modifikasyonuna el atan firmalar arasına Gemballa da katıldı. Cayenne Turbo temelli motor modifikasyon kitini tanıtan firma araç için kapsamlı bir görünüm kiti de hazırlamış.

Tamamı yeniden tasarlanmış olan ön tamponunda dev hava girişleri, sis farları ve LED teknolojisine sahip gündüz farları bulunan araca bir de küçük splitter eklenmiş. Farların iç tasarımları değişirken tasarımı yenilenen kaputun üzerine ek hava çıkışları eklenmiş.

Genişleyen çamurluklarla birlikte 22 inç çaplı jantların kullanımı sportif görünümü pekiştirirken gizlenen kapı kolları daha akıcı bir tasarım anlayışını yansıtıyor. Çamurluklarının ön ve arka kısımlarına ek hava yarıkları eklenen Cayenne'in kapılarının ve yan eteklerinin üzeri kontrast renklere boyanabiliyor.

En büyük değişimi arka kısmında olan Tornado'nun stop lambalarının tasarımı tamamen değişirken yeni egzoz sisteminin dörtlü çıkışı yukarıya ve ortaya doğru kaydırılmış. Alt kısmına difüzör eklenen bir arka tampona sahip olan aracın yanlarında çift katlı hava çıkışları dikkat çekiyor. Gemballa armasıyla kimin elinden çıktığını belli eden büyük SUV, bagaj kapağının üzerinde büyük bir spoiler de barındırıyor.

Genişliği 2.05 metreyi bulan aracın Brembo tarafından üretilen fren sisteminde önde 420, arkadaysa 405 mm çaplı diskler görev yaparken ön aksta 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperler kullanılmış.

Çift turbo beslemeye sahip, 4.8 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan ilk etap çalışmalar sonucunda gücü 580 beygire yükselen aracın ikinci etap modifikasyonunun ardından 675 ve 700 beygir güç üretebilen iki versiyonu oluyor. En güçlü modeli için maksimum tork değeri yaklaşık 1.000 Nm olması planlanan araçtan sadece 30 adet üretilecek.

BBR Cosworth Mazda MX-5


BBR, Mazda MX-5'e uyguladığı turbo kitinin ardından güçlerini bir başka ingiliz firması Cosworth ile birleştirerek bu aracın güncel versiyonları için bir kompresör kiti tanıttı.

Dış görünüşünde yapılan değişiklikler BBR ve Cosworth çıkartmalarıyla sınırlı olan otomobilin 2 litre hacimli motoru, kompresör besleme yardımıyla 235 beygir güç, 258 Nm tork üretebilmekte.

Araç için sunulan bütün modifikasyon işlemleri için işçilik dahil 4.995 Sterlin ücret talep edilmekte.