12 Şubat 2010 Cuma

Volkswagen Touareg



Volkswagen, büyük SUV modelini kapsamlı bir makyaj operasyonuna soktu. Görünümü, Volkswagen ailesinin diğer modellerininkine yaklaştırılan aracın motor seçeneklerinde de yenilikler var.

Ön kısımdan bakıldığında hormonlu bir Polo veya Golf gibi görünen aracın bu kısmının tamamı makyajlı. Küçülen yan aynalarla beraber genişleyen çamurluklar aracın yan görünümünü güçlendirirken arkada yeni egzoz çıkışları ve yeni tasarım stoplar gibi nispeten küçük yenilikler bulunuyor.

İç mekanındaki değişimi daha belirgin olan aracın orta konsolu, artık yolcu ve sürücüye daha yakın konumlandırılmış havalandırma ızgaraları nedeniyle daha dar. Direksiyon tasarımı da daha sportif hale getirilen SUV, ileri-geri kaydırılabilen ve sırtlıklarının eğimi değiştirilebilen arka koltuklara da sahip.

Bütün versiyonlarında Start&Stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi bulunan aracın ağırlığı da ortalama 200 kg azaltılmış. Yine bütün versiyonları 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılacak olan SUV eşdeğer motora sahip eski versiyonlarına göre ortalama %20 yakıt tasarrufu sağlıyor.

İlk etapta satışa sunulacak olan motor seçenekleri 3 litre hacimli FSI ve TDI modeller olacaklar. Sırasıyla 280 ve 240 beygir güç üretebilen motorları 340 beygir güç üretebilen v8 TDI ve Hybrid (TSI + E) izleyecek.

Büyük ilgi göreceğine inanılan hibrit modelin turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli v6 motoru Audi'nin S4 ve S5 Sportback modelinde kullanılmakta. 333 beygir güç üretebilen bu motor 52 beygir gücündeki elektrik motoruyla beraber karma kullanımda 379 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s'e hızlanması sadece 6.5 saniye süren bu modelin maksimum sürati de 240 km/s. 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 8.2 litre olarak açıklanan aracın CO2 salınım miktarıysa 193 g/km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder