7 Şubat 2010 Pazar

BMW X5


X6 modelinin yeni motor ve şanzıman seçeneklerine kavuşmasından yaklaşık bir hafta sonra kardeş SUV X5'in makyajlandığı açıklandı.

Oldukça hafif bir makyaj operasyonu geçiren X5, birbirine yakın yerleştirilmiş ön sis farları, optikleri yenilenmiş farları, yeniden tasarlanmış ön ve arka tamponları, desenleri yenilenen stop lambaları ve tasarımları değişen egzoz çıkışlarıyla eski modelden ayrılırken ilk olarak 7 Serisinde sunulmaya başlanan ve dar yol kesişimlerinde aracın burun kısmı seviyesindeki trafiği izlemeye yarayan yan kameralar bu araçta da kullanılmaya başlanmış.

Makyajın ardından üç yeni gövde rengine kavuşan aracın iç mekanı da üç değişik döşeme rengi ve bir adet yeni kaplama seçeneğiyle zenginleştirilmiş.

Tamamı EfficientDynamics ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan X5 modellerinde X6 serisinin yenilenen motorları kullanılmakta.

Benzinli modellerden ilki xDrive35i adında. 3 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 306 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen motorun ardından xDrive50i adlı model geliyor. Bu araçta kullanılan çift turbo beslemeye sahip v8 motor 4.4 litre hacimli. 407 beygir güç üretebilen bu motorun maksimum torku 600 Nm.

Turbo Diesel motor seçeneklerine geçtiğimizde de yeniliklerle karşılaşıyoruz. 3 litre hacimli turbo Diesel motorlardan xDrive30d'de kullanılanı 245 beygir güç. 540 Nm tork üretirken xDrive40d modelinde kullanılanı 306 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder