8 Ağustos 2015 Cumartesi

Hyundai i20 Coupé 1.4 MPI


Hyundai'nin B segmentinde yer alan temsilcisi i20 geçtiğimiz yıl yapılan lansmanıyla bütün dünyanın dikkatini üzerine çekmişti. Güncel modellerde olduğu gibi Türkiye'de üretimi yapılan araçlar arasında bulunan i20'nin ilk nesil örnekleri 2008 yılında tanıtıldı ve 2012 yılında gördüğü makyajla geçtiğimiz yıla kadar üretimde kaldı.

Yuvarlak hatlı ilk neslin ardından daha sert köşeli hatlarıyla çok daha oturaklı görünen ikinci nesil örneklere bir de 2014 yılı sonunda tanıtılan Coupé seçeneğin eklenmesiyle seri daha da dinamik bir hal aldı. Türkiye'de şimdilik tek motor seçeneğiyle sunulan i20 Coupé'nin iki şanzıman opsiyonu bulunuyor.

6 Ağustos 2015 Perşembe

Lightweight X4


BMW'nin sportif görünümlü SUV modelleri arasında yer alan X4 ailesi üzerinde çalışmalar yapan firmalar arasına Lightweight de katıldı. Görünümde abartıya kaçmayan firma otomobilin turbo Diesel motorunuysa dikkat çekici şekilde güçlendirmiş.

Gövde için BMW'nin bazı modellerinde sunduğu mat füme rengi andıran folyo kullanan firma 21 inç çaplı jantlar, siyah renkli ön panjur, karbon fiber spoiler ve yan aynalar, ön tampon altı splitter ve dörtlü egzoz çıkışı gibi aksesuarlara sahip.


Süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılan otomobilin iç mekanında Alcantara döşemeler, metal pedal seti, özel paspaslar ve orta sol havalandırma ızgarası yerine gelen dijital gösterge ekranı dikkat çekiyor.

Kaput altında yer alan 3 litre hacimli turbo Diesel motor üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 375 beygir güç, 700 Nm tork alınabilirken maksimum sürat 280 km/s'i bulmuş.

Kahn Flying Huntsman 110 WB 6x6 Concept


Mercedes'in çılgın görünümlü 6x6 aracına parası yetmeyen veya sıraya yazılamayanların üzülmesine gerek yok. Kahn Design tarafından bir başka arazi efsanesi temelleri üzerine geliştirilen Flying Huntsman isteklerin çoğuna cevap verirken fiyat olarak da çok daha cazip olmayı başarabiliyor.


Defender'dan çok bir tanka benzeyen aracın uzunluğu önden 400, arkadansa 800 mm artırılırken genişlik de 150 mm artmış. 18 inç çaplı jantlarla donatılan aracın fren ve süspansiyon sistemleri yenilenirken üçüncü aksın eklendiğini belirtmeme sanırım gerek yok. Arka tamponu iptal edilen aracın çift egzoz çıkışı paçalıkların üzerine gizlenmiş.

İç mekanı baştan başa özel üretim olan otomobilin ön konsolu deri döşemeyle daha seçkin bir hal alırken büyük ekranlı navigasyon sistemi, yüksek konumlu kol dayanakları, yeni direksiyon simidi ve hem ön hem de arkada yer alan sportif koltuklar gözlerden kaçmıyor.


Kaputu altında GM raflarından alınan 6.2 litre hacimli bir v8 barındıran Flying Huntsman 6x6 430 beygir gücünde. Araç için istenen bedelse yaklaşık 200.000 İngiliz sterlini ki bu da Mercedes'in, üretimi duran 6x6 aracınınkinden çok daha az.

Audi Q7 Ultra 3.0TDI


Audi'nin yenilenen Q7 ailesi giriş versiyonuna kavuştu. Markanın Ultra takısına sahip diğer araçları gibi düşük yakıt tüketimine yönelik olan otomobilin performans konusunda da büyük bir eksiği yok gibi.

3 litre hacimli turbo Diesel motoru 218 beygir güç, 500 Nm tork üreten aracın ortalama yakıt tüketim değeri 5.5 litre/100 km olarak açıklanıyor. 0'dan 100 km/s sürate 7.1 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 216 km/s.

5 Ağustos 2015 Çarşamba

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM-2


Alfa Romeo'dan beklenen haber sonunda geldi. Uzun süredir 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorunun 105 beygir güç üretebilen versiyonuyla satışta olan Giulietta'nın bu ünitesi güçlendi.

Kardeşi Fiat Bravo'da da kullanılan motor 120 beygir güç, 320 Nm tork üretebilirken 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması da 10 saniye sürüyor. Otomobilin fabrika verisi yakıt tüketim değeriyse 3.8 litre/100 km.

Audi S8 Plus


Alman üretici Audi, yeni nesil modelleri üzerinde çalıştığı amiral gemisi A8'in en yüksek performanslı seçeneğini tanıttı. S8'in üzerine konumlandırılan araç görünümüyle olmasa da motor performansıyla dikkat çekiyor.

Dış tasarımında büyük bir farklılık olmayan otomobilde bu seriye özel şekillendirilmiş 21 inç çaplı jantlar kullanılırken ön panjur ve ön tampon yan hava girişlerinin siyah renkli olduğu görülebiliyor. Arka bölüme eklenen ince yapılı spoiler gövde rengi veya karbon fiber olarak alınabilirken stoplar koyulaştırılmış. Matrix LED farları standart donanıma ekleyen Audi egzoz sisteminin dörtlü çıkışını da unutmamış.


Uzun bir kişiselleştirme listesi sunan iç mekanda yüksek yan destekli koltuklar, Alcantara tavan kaplaması karbon fiber ve alüminyum süs çıtaları, kontrast renkte dikiş iplikleri ve piyano siyahı yüzeyler bulunurken aracın sadece kısa aks mesafesiyle sunulacağı açıklandı.

Kaput altında görev yapan çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 ünite 605 beygir güç, 700 Nm tork üretebilirken overboost ile birlikte tork değeri 750 Nm'ye ulaşıyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen büyük sedanın maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı.


Almanya'da standart olarak sunulacağı açıklanan dinamik paketle birlikte maksimum sürat 305 km/s'e yükselirken donanıma gri kaliperlere sahip karbon seramik fren diskleri ve özel olarak ayarlanmış bir egzoz sistemi ekleniyor.

4 Ağustos 2015 Salı

Mercedes-Benz B, CLA ve GLA Serisi


Mercedes cephesinde güncellemeler son sürat devam ediyor. Yakın zamanda hatchback modeli A Serisi'ni makyajlayan Alman üretici şimdi de bu aracın platform kardeşleri üzerinde yaptığı yenilikleri sergiliyor.

Bütün araçlara adaptif süspansiyon sertlik ayarı seçeneği eklenirken bu donanımla birlikte dört kademeli DYNAMIC SELECT de araçlarda alınabiliyor. GLA ailesindeyse aynı donanıma bir de arazi modu ekleniyor. MirrorLink ve Apple CarPlay de araçların tamamında tercih edilebilecek bir opsiyon haline gelmiş.


B Serisi'ne eklenen yeni giriş seçeneği B 160'ın 1.6 litre hacimli benzinli motoru 102 beygir güç, 180 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 10.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 190 km/s.

B 180 d BlueEFFICIENCY'de kullanılan 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor 109 beygir güç, 260 Nm tork üretebilirken manuel şanzımanla maksimum sürat 190 km/s olarak açıklanıyor. 0'dan 100 km/s sürate 11.6 saniyede ulaşabilen aracın ortalama yakıt tüketimi 3.6 litre/100 km olarak açıklanıyor.


CLA Shooting Brake'e CLA 180 d seçeneği eklenirken CLA 200 d ve CLA 220 d'nin dört tekerlekten çekişli versiyonları da artık ısmarlanabiliyor. CLA 250 Sport seçeneğinde kullanılan 2 litre hacimli motorsa artık 218 beygir gücünde.

Son olarak GLA 220 d'yi güçlendiren Mercedes 177 beygir güç üretebilen bu otomobilin 0'dan 100 km/s sürate 7.7 saniyede ulaşabilirken maksimum 223 km/s sürat yapabildiğini belirtmiş.