18 Temmuz 2015 Cumartesi

TVW M4 DTM Champion Edition


Konu otomobil modifikasyonu olduğunda sayısızmış gibi görünen Alman firmalarından birisi olan TVW Car Design, geçtiğimiz yıl tanıtılan ve sadece 23 örneği bulunan özel M4'ün gücünü artırmış.


Görünümünde büyük yenilikler bulunmayan otomobilde 20 inç çaplı jantlar kullanılırken yükseklik ve sertlik ayarı sunan süspansiyon sistemi donanıma eklenmiş. Bir diğer yenilik de ağırlığı 10 kg aşağıya çeken Akrapoviç imzalı, karbon fiber çıkışlara sahip egzoz sistemi.

Turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motor üzerinde de zaman harcayan firma otomobilin gücünü 517 beygire, torkunuysa 700 Nm'ye ulaştırmış.

17 Temmuz 2015 Cuma

Detroit Electric SP:01


Detroit Electric sonunda elektrik motorlu roadster modelinin kesin teknik verilerini paylaştı. İki farklı versiyona sahip olacağı açıklanan otomobilin iç mekanı da detaylandırıldı.

Lotus Elise temelli bir otomobil olan SP:01 agresif tasarımını İngiltere merkezli bu firmaya borçlu olsa da arka bölümde kullanılan farklı çizgiler A.B.D. merkezli üreticinin eseri. İç mekanı, temellerini paylaştığı otomobilde olduğu gibi sade olan araçta orta konsolun büyük bir dokunmatik ekrandan oluşması dışında standart bir Elise'den büyük bir farklılık bulunmuyor.


Elektrik motoru Pure versiyonunda 204 beygir güç, 280 Nm tork üretebilen otomobil bu seçeneğinde 0'dan 100 km/s sürate 5.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 170 km/s'te sınırlandırılmış. 286 beygir güç, 280 Nm tork üretebilen Performance seçeneği 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 250 km/s.

Sırasıyla 1.155 ve 1.175 kg ağırlığa sahip olan otomobillerde kullanılan 37 kWh kapasiteli piller her iki araca da 288 km menzil sağlayabiliyor.

16 Temmuz 2015 Perşembe

Toyota Fortuner


Japon üretici Toyota Asya ve Avustralya gibi pazarlarda sattığı SUV modelleri arasında yer alan Fortuner'ı yeniledi. Daha üst sınıf bir görünüm kazanan aracın satılacağı yerler arasına daha çok Ortadoğu ülkesi de eklenmiş.

4.795 mm boya, 1.855 mm genişliğe ve 1.835 mm yüksekliğe sahip olan araç 2.745 mm aks mesafesine sahip. Önceki nesil modele göre daha köşeli bir gövde tasarımına sahip olan Fortuner ince yapılı farları, güçlü görünen ön tamponu ve şişkin çamurluklarıyla daha agresif.

17 ve 18 inç çaplı jant seçeneklerine sahip olan SUV yan basamaklar, tavan rayları ve büyük sayılabilecek bir spoiler gibi aksesuarlara sahipken yan camların C sütununda birden daralması farklı bir görünüm yaratmış. Yüksek bir arka tampona sahip olan Fortuner'ın LED stopları da inceltilmiş.


İç mekan tasarımını, temellerini paylaştığı pick up Hilux'tan alan aracın yaşam alanında sportif sayılabilecek bir tasarıma sahip direksiyon simidi, ince yapılı orta konsol havalandırma kanalları, büyük bir dokunmatik ekran, dijital havalandırma kumandası gibi detaylar dikkat çekiyor.

Kaputu altında 2.8 litre hacimli bir turbo Diesel motor bulunan SUV 177 beygir güç üretebilirken 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan seçenekler 420, yine 6 ileri vitese sahip otomatik şanzımanlı modellerse 450 Nm tork üretebiliyor.

Ford Mustang Apollo Edition


Ford'un efsanevi modellerinden Mustang'in tek örnek seçeneklerine bir yenisi eklendi. Bu sefer NASA'dan esinlenmiş olan aracın her noktasında Apollo uzay programının izlerini görmek mümkün.

Amerikan uzay ve havacılık kurumu tarafından Dünya dışına yollanan roketlerin boyandığı beyaz, siyah ve kırmızı renklerde üretilen otomobilin üzerinde özel grafikler kullanılmış. Ön tampon altına açısı ayarlanabilir büyük bir splitter yerleştirilirken 21 inç çaplı jantlar çift renkli olarak hazırlanmış. Aracın difüzöründe de bu iki rengin kullanıldığı görülebiliyor.


Bagaj kapağının üzerine büyük bir spoiler eklenirken gövde altına yerleştirilen LED aydınlatmalar uzay araçlarının atmosfere giriş anını sembolize ediyor. Sertleştirilmiş süspansiyon sistemiyle sunulan aracın fren sistemi de Brembo imzası taşıyor.


İç mekanı da farklı bir görünüm sunan Mustang Apollo Edition'ın paspas, koltuk ve kapı içi döşemelerinde gövdede kullanılan üç renk görülebiliyor. Özel kapı eşik kaplamaları ve sınırlı üretim plakasıyla daha da farklılaşan aracın koltuk sırtlıklarında Apollo işlemeleri yer alırken arka koltuklar iptal edilmiş.


Kaputu altında Mustang GT'de kullanılan 5 litre hacimli v8 motor yer alan otomobil bir de kompresör beslemeyle donatılmış. Bu sayede güç 627 beygire, torksa 731 Nm'ye ulaşmış.

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Mercedes-Benz AMG


Geçtiğimiz ay makyajlı A Serisi modellerini tanıtan Mercedes bu serinin en yüksek performanslı versiyonu olan A45 AMG'yi daha da güçlendirdiğini açıklamıştı. A Serisi'nin platform kardeşleri makyajlanmıyor olsalar da yüksek performanslı seçeneklerde güç artışı yaşandı.


Araçlarda görev yapan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor artık 381 beygir güç, 475 Nm tork üretebiliyor. Şanzımanın 3 ve 7. vites oranları değiştirilerek daha yüksek bir hızlanma performansı yakalayan Mercedes opsiyonel donanımda sunduğu AMG DYNAMIC PLUS'ta mekanik ön diferansiyel kilidi sunuyor.


Güç artışının ardından CLA 45 AMG 0'dan 100 km/s sürate 4.2 çıkabilirken Shooting Brake gövde seçeneği aynı işi 4.3 saniyede tamamlıyor. GLA 45 AMG'nin bu sürate ulaşma süresiyse 4.4 saniye olarak açıklanıyor.

Ford Figo Aspire


Hindistan'da sürekli büyüyormuş gibi görünen küçük sedan pazarına yeni bir araç katıldı. Fiesta temelleri üzerine geliştirilen hatchback Figo'nun dört kapılı modelinin ismi Figo Aspire oldu.
 

Geçtiğimiz yıl sergilenen konsept versiyonuyla neredeyse aynı görünüme sahip olan otomobil 3.995 mm boya, 1.695 mm genişliğe, 1.525 mm yüksekliğe ve 2.491 mm aks mesafesine sahip. Güncel Ford modellerinde kullanılan ön panjurla birlikte çamurluklara doğru uzayan farlara sahip olduğu görülen aracın arka kısmında kısa tutulan bagaj kapağı dikkat çekiyor.


İç mekanı Fiesta'dan doğrudan alınmış olan otomobilin üç adet motor seçeneği bulunuyor. 1.2 litre hacimli ünite 88 beygir güç, 112 Nm tork üretebilirken 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor 100 beygir güç, 215 Nm tork sunuyor. Bu ikili 5 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilirken 112 beygir güç, 136 Nm tork üretebilen 1.5 litre hacimli benzinli ünite 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip.

14 Temmuz 2015 Salı

Sin R1


İngiltere'de çok sayıda örneği bulunan küçük spor otomobil üreticilerine bir yenisi eklendi. Aslında uzun süredir aracın ar-ge çalışmalarını yürüten Sin Cars sonunda ilk seri üretim aracını tanıttı.

Agresif bir görünüme sahip olan otomobil iki farklı versiyona sahip olacak. 4.830 mm gibi bir boya sahip olan R1'in iki farklı versiyonu bulunuyor. 1.150 ve 1.200 kg ağırlığa sahip olan versiyonların ikisinde de ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve 6 ileri vitesli sıralı şanzıman bulunurken donanım seçeneğine göre jant çapları 18 veya 19 inç çaplı oluyor.


Kaput altında Chevrolet'den alınan v8 motorlar kullanacak olan Sin R1 standart olarak 430 beygir güç üretebilen 6.2 litre hacimli üniteyle alınırken opsiyonel olarak 530 beygir gücündeki 7 litre hacimli motor veya kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli ünite sunulmakta. Son seçenek 650 beygir gücünde.