4 Ağustos 2018 Cumartesi

Hyundai Kona 1.6 T-GDI Elite Smart


SUV segmentleri genişlemeye devam ettikçe yeni markalar da bu tür araçların üretimi işine giriyor. Önceden B segmentinde i20 Active gibi yükseltilmiş hatchback görünümlü bir model sunan Hyundai, artık gerçek bir SUV ile bizlerle. Dört tekerlekten çekiş sistemi, zengin donanım ve güçlü bir motorla testime konuk olan Kona bakalım rekabetin neresinde yer alıyor.

2 Ağustos 2018 Perşembe

Škoda Karoq Sportline


Škoda'nın küçük SUV modeli Karoq, yeni bir versiyona ve motor seçeneğine kavuştu. Sportif detaylarıyla dikkat çeken Sportline, Karoq Scout ile birlikte tanıtıldı.

Dışarıdan bakıldığında daha sportif duran tamponlar, 18 veya 19 inç çaplı jantlar, siyaha boyanmış ön panjur, yan aynalar, tavan rayları ve cam çerçeveleriyle karartılmış arka camlara sahip olduğu görülebilen otomobilin yan etekleri de farklı.


İç mekana geçildiğindeyse alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedallar, karbon fiber görünümlü trim parçaları, kontrast renkte dikiş iplikleri ve siyah renkli tavan kaplaması görülebiliyor.

Kaputu altında 1.5 litre hacimli benzinli ve 2 litre hacimli Diesel motorlar kullanılmaya devam ederken aileye yeni eklenen 190 beygir gücündeki 2 litre hacimli benzinli motor da bu donanım seçeneğinde sunuluyor.

Suzuki Vitara


Suzuki'nin en çok satan modeli Vitara makyajlandı. Dış bölmde yoğunlaşan değişiklikler aracın ana hatlarını korumasına engel olmazken donanımın da zenginleşeceği gelen haberler arasında.

İlk bakışta pek anlaşılamıyor olsa da makyajla birlikte Vitara'nın ön panjur ve tamponu yenilenmiş. Aracın stopları da yeni iç desenlere kavuşurken iki gövde rengi seçenekler arasına eklenmiş.


İç mekanda, ortasında renkli bir ekrana sahip makyajlı gösterge paneli dikkat çekerken Japon üretici, otomobilde yeni bir teknolojinin kullanıacağını da açıkladı.

Kaputu altında 1 ve 1.4 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motorlar bulunacak olan otomobilin üniteleri 111 ve 140 beygir güç üretebiliyor.

29 Temmuz 2018 Pazar

Mercedes-Benz A180d Progressive ve A200 AMG


Mercedes, yeni nesil A Serisi'ni Amsterdam'da tanıttığında aracın yanında bulunanlardan biriydim. Bundan yaklaşık beş ay sonra da modelin iki örneğini karşılaştırma şansı buldum. Eldeki araçlar, markanın Türkiye'de en çok satacağı ikili. Üstelik bunlar birçok kişinin kafasında bulunan soru işaretlerinin de ortaya çıkma nedeni. "Diesel mi benzinli mi?" sorusunun cevabını aradığım bu karşılaştırmada iki farklı donanım seviyesini de karşılaştırma şansı buldum.