26 Temmuz 2019 Cuma

Jetta VS5


Çin'in dev otomotiv pazarı her geçen gün daha çok markayı kendisine çekiyor. Hatta bazı üreticiler bu ülkeye özel marka yaratmaya bile başladı. Bu firmalar arasında olan Volkswagen, Jetta isimli alt markasıyla daha uygun fiyatlı araçlara yönelen müşterileri hedefliyor.

Aslında ön ve arkası yenilenmiş bir Seat Ateca olan VS5, büyük ve kromajlı ön panjuruyla Çin'in tasarım zevkine uygun bir yapı sunuyor. İç mekanı da bu modelden alınan otomobilin maliyeti bu sayede düşük tutulmuş.


Kaputu altında 1.4 litre hacimli, 150 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen TSI motor kullanılan araçta 5 ileri vitesli manuel veya 6 ileri vitesli, tam otomatik şanzıman seçilebiliyor. Aracın başlangıç fiyatıysa 89.800 Yuan yani yaklaşık 74.000 TL.

Renault/Dacia Logan, Sandero


Bu sefer Renault'dan gelen haber Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. Fransız firmanın Avrupa pazarında Dacia markasıyla pazarladığı Logan ailesi makyajlandı.Araçlar arasında Symbol'ün ikizi de bulunuyor.


Makyajla birlikte değişenler şaşırtıcı değil. Tamponlar, jantlar ve ön panjur hafifçe elden geçirilirken yan aynalar da farklı tasarıma kavuşmuş. Hatchback gövdeye sahip modellerin stopları da Renault'nun diğer modellerinde olduğu gibi marka logosuna doğru uzamış.


İç mekanda daha kaliteli malzemeler kullandığını açıklayan Renault koltuk süngerlerini kalınlaştırmış. Siyah tavan iç kaplaması seçeneği eklenen araçlarda Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak sunuluyor.


Kaput altında yenilik sunmayan firmanın 1.6 litre hacimli benzinli motoru 115 beygir güç üretebiliyor ve opsiyonel olarak sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor. 1 litre hacimli üniteyse 80 beygir gücünde. Her iki motorun da etanolle çalışan versiyonu bulunuyor ve bu durumda 3 beygir daha fazla güç üretebiliyor.

25 Temmuz 2019 Perşembe

Mitsubishi Pajero Sport


Mitsubishi'nin Shogun Sport ve Montero Sport gibi isimlerle de satılan SUV modeli Pajero Sport makyajlandı. Temellerini paylaştığı L200'ün değişimlerini yaşayan araç mekanik anlamda değişikliğe uğramamış.


Önden bakıldığında L200'ün burun kısmına sahip olduğu söylenebilecek modelin yan kısmında basamaklar ve tavan rayları bulunuyor. Arka bölümde stoplar aşağıya doğru uzamaya devam ederken tampon ince tasarımını korumuş. Yüzgeç anteni arkaya alınan aracın spoiler ve jant tasarımı da yeni.


İç mekanda ana hatlarını koruyan Pajero Sport'un orta konsolunda daha büyük bir dokunmatik ekran ve yeni klima kumanda paneli sunuluyor. Aracın donanımına ayrıca dijital gösterge paneli de katılmış. Üç koltuk sırasıysa aynen korunmuş.


Kaputu altında 2.4 litre hacimli bir turbo Diesel motor bulunan araç 181 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor. Merdiven şasi, dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda yer alıyor.

24 Temmuz 2019 Çarşamba

Audi Q3 Sportback


Şu sıralar Audi mühendislerinin işleri çok yoğun. Sürekli büyüyen SUV pazarına yeni modeller yetiştirmeye çalışan markanın araçları arasına bir yenisi katıldı. Bu sefer karşımıza çıkan otomobil alçak tavanıyla dikkat çekiyor.

Agresif hatlara sahip olan modelde LED farlar ve büyük ön panjur ilk bakışta dikkat çekiyor. Şişkin çamurluklar ve çapları 17 ile 20 inç arasında değişen jantlarla sunulan araçta alınabilen siyah renk paketi sayesinde dış mekanda bu renkte kontrast trim parçaları seçilebiliyor.


4.500 mm boya, 1.843 mm genişliğe ve 1.556 mm yüksekliğe sahip olan model Q3'ten 16 mm uzun, 29 mm alçak ve 6 mm dar. 2.680 mm'lik aks mesafesiyse kardeşiyle aynı. Alçak tavanı ve yatık bagaj kapağıyla daha sportif bir görünüm sunan Sportback'te LED stoplar da standart olarak sunuluyor.

İç mekanı Q3 ile aynı olan otomobilde dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve sırtlığı dikleştirilebilen arka koltuklar bulunuyor. Bagaj hacmiyse 530 ile 1.400 litre arasında değişiyor.


Kaputu altında da tanıdık üniteler bulunduran modelde görev yapan motorların tamamı turbo beslemeli. 2 litre hacimli makinelerden benzinli olanı 230, Diesel olanlarıysa 150 ve 190 beygir güç üretebiliyor. 48 Volt hafif hibrit düzenek sunacak 1.5 litre hacimli, benzinli motorsa 150 beygir gücünde. Motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabilen Q3 Sportback, iki veya dört tekerlekten çekişli olarak sipariş edilebilecek.

22 Temmuz 2019 Pazartesi

Hyundai Sonata Hybrid


Hyundai'nin geçtiğimiz Mart ayında tanıttığı yeni nesil Sonata modeli hibrit seçeneğine kavuşuyor. Otomobille birlikte iki yeni teknolojiyi de uygulamaya geçiren Koreli marka bu seçeneğin satış başarısından emin.


Kardeşlerine oranla biraz daha aerodinamik hale getirilen otomobilin jantları daha küçük. Hyundai'nin ilk yeni teknolojisi de tavanda kendisini göstermiş. Güneş panelleriyle kaplanan tavan, günde 6 saat güneş görerek araca yılda 1.300 km menzil ekleyebiliyor. Aracın birçok özelliği cep telefonu üzerinden kumanda edilebiliyor.


İç mekanı kardeşlerininkinden farksız olan hibrit seçenekte görev yapan 2 litre hacimli benzinli motor 152 beygir güç, 188 Nm tork üretiyor. Elektrik motoru da 52 beygir güç, 205 Nm tork üretebilen otomobilin karma gücü 195 beygir olarak açıklanıyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımansa yeni yazılım sayesinde %30 daha hızlı vites değiştiriyor.