22 Temmuz 2019 Pazartesi

Hyundai Sonata Hybrid


Hyundai'nin geçtiğimiz Mart ayında tanıttığı yeni nesil Sonata modeli hibrit seçeneğine kavuşuyor. Otomobille birlikte iki yeni teknolojiyi de uygulamaya geçiren Koreli marka bu seçeneğin satış başarısından emin.


Kardeşlerine oranla biraz daha aerodinamik hale getirilen otomobilin jantları daha küçük. Hyundai'nin ilk yeni teknolojisi de tavanda kendisini göstermiş. Güneş panelleriyle kaplanan tavan, günde 6 saat güneş görerek araca yılda 1.300 km menzil ekleyebiliyor. Aracın birçok özelliği cep telefonu üzerinden kumanda edilebiliyor.


İç mekanı kardeşlerininkinden farksız olan hibrit seçenekte görev yapan 2 litre hacimli benzinli motor 152 beygir güç, 188 Nm tork üretiyor. Elektrik motoru da 52 beygir güç, 205 Nm tork üretebilen otomobilin karma gücü 195 beygir olarak açıklanıyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımansa yeni yazılım sayesinde %30 daha hızlı vites değiştiriyor.

5 yorum:

  1. Selamlar. Onur bey ülkemize gelir mi? Gerçi hem sektör hem hyundai daralıyor. İ30 gibi yer etmiş modeli bile geri çektiler satıştan. İoniq de yok artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada satabilecek i30, i30 Fastback ve Ioniq gelmeden buna sira gelmez bence.

      Sil
    2. Q3 Sportback haberi???

      Sil
    3. Thanks my dear.

      Sil