7 Mart 2019 Perşembe

Hyundai Sonata


Hyundai'nin Cenevre'de sunduğu sürpriz Sonata oldu. Aracı geçtiğimiz yıl makyajlayan Güney Kore merkezli firma bu yıl Avrupa pazarında aracı yepyeni bir hale getirerek satmaya çalışacak.


Markanın standart ön panjurunu taşıyan yeni Sonata'nın en belirleyici özelliği, LED farların üzerinden başlayıp yan camların çerçevesiyle birleşen krom çıta. Üstelik bu parçanın ön bölümü aslında gündüz aydınlatması olduğundan araç çalışırken, önden çok farklı bir görünüm elde edilmesini sağlamış.

İlk etapta 18 inç çaplı jantlarıyla tanıtılan Sonata alçalırken boy, genişlik ve aks mesafesinde uzama var. Le Fil Rouge konseptine göz kırpan bir arka bölüme sahip olan otomobilin LED stopları, bir spoiler gibi şekillendirilmiş bagaj kapağında birleşiyor.


İç mekanı da modern görünen Sonata'nın bu kısmında dijital gösterge paneli, ince yapılı havalandırma ızgaraları, geniş dokunmatik ekran, dört kollu direksiyon simidi, deri kaplı konsol üstü ve yerini düğmelere bırakan otomatik şanzıman vites kolu dikkat çekiyor.

Kore'de 2 litre hacimli motorlarla satılacak olan otomobilin atmosferik emişli seçeneği 160, hibrit versiyonuysa 146 beygir güç üretebiliyor. Avrupa'da satılacak 2.5 litre hacimli ünite 193 beygir güç, 245 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip, 1.6 litre hacimli motor 182 beygir güç, 265 Nm tork üretebiliyor. Bu ikilide 8 ileri vitesli, tam otomatik şanzıman sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder