7 Mart 2019 Perşembe

Koenigsegg Jesko


Ürün gamının küçüklüğü nedeniyle her yıl bir araç tanıtma lüksü olmayan Koenigsegg'in Cenevre'de sergilediği araç herkesi şaşırttı. Christian von Koenigsegg'in babasının ismini taşıyan araç inanılmaz süratlere ulaşabilecek.

125 örneği bulunacağı açıklanan otomobil, tahmin edeceğiniz gibi dikkat çekici. Önde büyük bir splitter, deflektörler, büyük hava girişleri ve ince uzun LED farlarla dikkat çeken otomobilde 20 ve 21 inç çaplı karbon fiber jantlar kullanılmış. Ayrıca yanda da aerodinamik kitin parçaları görülebiliyor.


Arka bölümde bumerang biçimli dev spoiler bütün dikkatleri üzerine çekiyor olsa da küçük LED stoplar, merkezi yerleşime sahip egzoz çıkışı ve büyük difüzör gözlerden kaçmıyor. Aracın kapıları, bagaj ve kaputu uzaktan kumandayla açılıp kapatılabiliyor. Ayrıca tavanın sökülüp modelin bir roadster olarak kullanılması mümkün.

Kaputu altında 5 litre hacimli, çift turbo beslemeli bir V8 ünite barındıran Jesko, 95 oktan benzinle 1.280 beygir güç üretebilirken E85 ile bu değer 1.600 beygire ulaşıyor. Maksimum tork değeriyse 1.500 Nm.


250 km/s'te 800 kg yere bastırma kuvveti üretebilen aerodinamik parçaların haricinde Koenigsegg'in kendi üretimi olan ve "Işık Hızında" olduğu söylenen 8 debriyaj balatalı, 9 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman sadece 90 kg ağırlığında.

Henüz detaylı performans verileri paylaşılmayan otomobilin ilerleyen aylarda tanıtılması planlanan sadeleştirilmiş aerodinamik özelliklere sahip versiyonunun 300 mil/s (483 km/s) barajını aşması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder