8 Mart 2019 Cuma

SsangYong Korando


Cenevre'nin sessiz tanıtımlarından bir tanesi de SsangYong standında yer alıyordu. Güney Kore merkezli üreticinin SUV modeli Korando'nun yeni neslinin tanıtıldığı organizasyonda aracın yakında elektrikli motor seçeneğine kavuşacağı da açıklandı.

Tasarım olarak büyük bir Tivoli'yi andıran dördüncü nesil Korando'da LED farlı burun kısmı köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor. Kalın tutulan C sütunu ve yan bölümde görülebilen karakter çizgilerinin haricinde küçük bir spoiler ve LED stoplara sahip arka bölüm de dikkatlerden kaçmıyor.


4.452 mm boya ve 1.870 mm genişliğe sahip aracın yüksekliği 1.620 mm. Aks mesafesi 2.675 mm olarak açıklanan modelin bagaj hacmi 551 ile 1.248 litre arasında değişiyor.

İç mekanı çok daha modern görünen modelde şık bir şekilde yerleştirilmiş ve rengi değiştirilebilen ambiyans ışıkları sunulmuş. Metal trim parçaları ve deri döşeme de kalite hissini artırmış. Dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran da kabin içerisinde yer bulmuş.


İki yeni motorla tanıtılan Korando'nun turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli benzinli motoru 163 beygir güç, 280 Nm tork üretebiliyor. 1.6 litre hacimli turbo Diesel üniteyse 136 beygir güç, 324 Nm tork üretiyor. Her iki motor da 6 ileri vitesli manuel ve otomatik şanzımanlarla sunulurken önden veya dört tekerlekten çekiş sistemleri de tercih edilebiliyor. Ayrıca Korando, gelecek yıl içerisinde bir de elektrikli seçeneğe kavuşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder