8 Mart 2019 Cuma

AM-RB 003


Bu yıl Cenevre otomobil fuarında Aston Martin standı ilginç konseptlerle doluydu. Bu araçlardan bir tanesi olan Vanquish Vision'ı daha önce incelemiştik. Şimdi de sıra büyük kardeş RB 003'te.


Red Bull Racing ile ortaklaşa geliştirilen otomobil karbon fiberden üretilmiş. Alçak burun yapısı ve güncel Formula 1 araçlarınınkine benzeyen kenarlara sahip splitter ile ciddi bir sporcu olduğunu gösteren araçta küçük LED farlar ve ileriye doğru uzanan bir ön cam kullanılmış.

Ön çamurlukların arkasında geniş hava girişleri bulunurken tavanda da motorun nefes almasına yarayan girişi görebiliyorz. Egzoz çıkışları kaputun üzerinde olan otomobilin arka kısmı, ince uzun bir spoiler ve dev bir difüzörle kaplanmış. İnce yapılı LED stoplar da şık bir dokunuş olmuş.


İç mekanı sade bir tasarıma ve bol hacme sahip olan otomobilin direksiyon simidi neredeyse bir dikdörtgen. Dijital gösterge paneli ve metal kumanda kolları haricinde orta konsolda yer alan ve telefon sabitleyici olarak kullanılan parça da modern bir donanım olarak gösterilebilir.

Teknik verileri henüz açıklanmayan otomobilin Vanquish Vision'da da görev yapacak V6 üniteye sahip olacağıysa kesin. 1.000 beygir seviyesine çıkması beklenen güçse bir çift turbo besleme ve hibrit sistemle sağlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder