8 Mart 2019 Cuma

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake


Cenevre'de tanıtılan yenilikler arasında süper otomobil veya elektrikli olmayan az araç olsa da Mercedes standında bunlardan bir adet bulmak mümkün. Yeni nesil CLA'nın şık Shooting Brake modeli standın sakinler arasında.


B sütununa kadar standart CLA ile aynı görünüme sahip olan otomobil bundan sonra arkaya kadar devam edip araca bir station wagon şekli veren tavana sahip. Önceki nesil CLA Shooting Brake'ten 48 mm daha uzun ve 53 mm daha geniş olan otomobil 2 mm alçalırken aks mesafesi 30 mm artmış.


Hava sürtünme katsayısı 0.26 olarak açıklanan modelin iç mekanında da en büyük farklılık bagaj bölümünde. Hacmi 505 litreye ulaşan bölümün kapak girişiyse 236 mm genişlemiş.


CLA ailesinde sunulan benzinli ve Diesel motorlarla donatılacak olan otomobilin en güçlü seçeneği olan CLA 250'de kullanılan turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli ünite 225 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılacak olan model önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder