9 Mart 2019 Cumartesi

Imagine by Kia


Bu yıl Cenevre'de sergilenen ilginç konseptlerden bir tanesi de Kia standında bulunuyor. Güney Kore merkezli üreticinin Imagine isimli aracı bir taraftan markanın tasarım anlamında yönelimini gösterirken diğer taraftan bazı üreticilerle dalga geçiyor.


Markanın kaplan burnu olarak adlandırdığı panjur tasarımını burun kısmına yayan Kia, aynı şekli LED aydınlatma olarak kullanmış. Dev jantlar ve küçük yan kameralarla birlikte dar yan cam alanları konsepti neredeyse bir SUV'ye benzetmiş.

Cam tavanın arkasında, bagaj kapağı camına doğru uzayan kısım çift parçalı bir spoiler olarak görev yaparken ince uzun stoplar, çukur olarak tasarlanmış bölümlerin önünde bulunuyor. Arka kapıları geriye doğru açılan konseptin B sütunu bulunmuyor.


Sade bir iç mekana sahip olan otomobilin birçok güncel markayı tiye alan bölümüyse toplam 21 ekrandan oluşan gösterge paneli. Ekran büyüklüğü yarışının nerelere geldiğini hatırlatmaya çalışan Kia, U biçimli direksiyon simidi ve tamamen düz bir taban alanı sunuyor.

Henüz teknik verileri açıklanmayan aracın elektrik motorlu olduğu ve tabana yerleştirlen pillerin temassız şarj edilebildiğiyse yapılan açıklamalar arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder