9 Mart 2019 Cumartesi

Aurus Senat


Bu yıl Cenevre'nin ilginç katılımcılarından bir tanesi de Aurus oldu. Vladimir Putin'in makam araçlarını üreten markanın sedan modeli Senat, hem standart hem de limuzin haliyle fuardaydı.

5.630 mm boya ve 3.300 mm aks mesafesine sahip standar versiyonun tasarımı Rolls-Royce ve Bentley modellerini andırıyor. Standart olarak zırhlı sunulan limuzindeyse boy 6.630 mm'ye, aks mesafesiyse 4.300 mm'ye geliyor.


İç mekanda da Mercedes S Serisi ile daha önce sözünü ettiğimiz İngiliz lüks üreticilerinin izleri görülebilen araçların ön bölümleri, dijital göstrge paneli, geniş bilgi eğlence ekranı, iki kollu direksiyon simidi, bolca deri ve ahşap kaplama gibi özellikler sunuyor.

Arka koltuklarsa bu otomobilleri alacakların asıl oturacakları yer. Yatırılabilen, ayak destekli koltukar, multimedya sistemi ve otomobilin hemen her özelliğini kontrol etmeye yarayan kumanda panelleri bu bölümde yer alıyor.


Avrupa'ya gelen modellerin kaputu altında Porsche ile birlikte geliştirilmiş 4.4 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip bir V8 motor bulunurken hibrit sistem yardımıyla elde edilen güç 598 beygir, torksa 880 Nm oalrak açıklanıyor. Bu üniteyle standart Aurus'un 0'dan 100 km/s sürate ulaşması yaklaşık 6 saniye sürerken limuzin aynı işi yaklaşık 9 saniyede tamamlıyor.

Bu arada Rusya'da bu modelleri 6.6 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V12 motorla da sipariş etmek mümkün. Bu aracın ürettiği güç 862 beygir. Her iki motor da gücünü 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla tekerleklere aktarıyor.

2 yorum:

  1. Motorlar temelde bmw ye ait şanzıman sa Mercedes ücretimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacimleri BMW'ninkilerle aynı olsalar da V8 için Porsche ile birlikte geliştirildiğini söylediler. Kendilerinin yalancısıyım.

      Sil