9 Mart 2019 Cumartesi

Piëch Mark Zero


Cenevre'nin yenilikleri arasında tanıdığımız bir isim de yer alıyor. Bir süre Volkswagen'in patronluğunu yapmış olan Ferdinand Piëch'in oğlu Toni'nin ortağı olduğu firma, şık coupé aracını organizasyonda sergiledi.

Uzun burun yapısı ve kısa tutulan bagaj bölümüyle klasik sportif GT modellerine göndermeler yapan otomobilin yuvarlak hatları şık görünüyor. Önde LED farlar ve splitter dikkat çekerken yanda büyük yantlar ve şişkin arka çamurluklar güçlü bir duruş sağlamış. Arkadaysa difüzör ve LED stoplar daha modern bir görünüm sunmuş.


İç mekanı henüz detaylandırılmamış olsa da bu bölümü Porsche modellerinden izler taşıdığı söylenen otomobilde üç adet elektrik motoru görev yapıyor. Herbiri 204 beygir güç üretebilen motorlar yeni nesil bir bataryaya bağlanmış.

500 km menzil sunan bu bataryanın en büyük yeniliği, az ısınması sayesinde sıvı soğutmaya ihtiyaç duymaması. Bu sayede ağırlığı 1.800 kg'ın altına indirilebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum sürati de 250 km/s'te sınırlı. Ayrıca verilen bilgiye göre, 0'dan %80 doluluğa ulaşma süresi, hızlı şarjla 5 dakikanın altında sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder