7 Mart 2019 Perşembe

Pininfarina Battista


2019 Cenevre otomobil fuarının hiper otomobilleri dikkat çekmeye devam ediyor. Bir süredir sesi soluğu çıkmayan tasarım stüdyosu Pininfarina da bu yarışa elektrikli otomobiliyle girme kararı almış.

Yuvarlak hatlı tasarımıyla dikkat çeken otomobilin sivri yapılı ön bölümünü güncel Ferrari modellerine benzetmek mümkün. Büyük jantlar, geniş gövde ve alçak yapı, ortadan motorlu araçların esintilerini yaşatmış. Geniş hava girişleriyle adaptif spoiler ve difüzörün birlikteliği de görünümü daha güçlü kılmış. İnce yapılı LED stopların duruşu da etkileyici.


Kapıları yukarıya doğru açılan otomobilin iç mekanı sürücü odaklı tasarlanmış. Üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidinin önünde ve her iki yanında birer ekran yer alırken vites konsolunda neredeyse hiçbir düğme bulunuyor.

Dört adet elektrik motoruna sahip olan otomobil 1.900 beygir güç, 2.300 Nm tork üretebiliyor. Karbon fiberden üretilen Battista dört tekerlekten çekişli ve 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasının 2 saniyenin altında tamamlanması bekleniyor. Üstelik 0-300 km/s aralığı da 12 saniyenin altında sürecek. 120 kWh kapasiteli pillerle aracın menziliyse 450 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder