8 Mart 2019 Cuma

Mazda CX-30


Mazda, SUV kervanına erken katılan firmalardan olsa da segmentlerdeki boşlukları sürekli doldurmaya çalıştığından her fuarda yeni modeller tanıtıyor. İşte onlardan bir tanesi olan CX-30.

CX-3 ile CX-5 arasına yerleşen aracın isminin CX-4 olmamasının nedeni, bu ismin Çin'e özel bir modelde kullanılıyor olması.  CX-30'un dış hatlarında da markanın Kodo tasarım dilini görmek mümkün. İnce farlar, dik ön panjur, tamponlar, kapılar ve çamurluklarda görülen siyah renkli plastik korumalar, çift egzoz çıkışı, spoiler ve LED stoplar modeli aile içinde yabancılaştırmıyor.


İç mekanı da dinamik görünüm sunan otomobilde şık bir direksiyon simidi, analog göstergeler, üst bölümü deri döşeme olan konsol, konsola gömülmüş dokunmatik ekran ve gösterge panelinin iki yanına yerleştirilmiş havalandırma ızgaraları dikkat çekiyor. Bagaj hacmiyse 430 litre.

Mazda3 temelleri üzerine geliştirilen SUV, bu otomobilin motorlarını kullanacak. Bu da benzinli ünitelerin 1.5, 2 ve 2.5 litre hacimli olacakları anlamına geliyor. Ayrıca 1.8 litre hacimli turbo Diesel ünite de seçenekler arasında yer alacak. Dört tekerlekten çekiş sisteminin de opsiyonel olarak sunulması bekleniyor.

2 yorum:

  1. Ismi CX-30 olarak açiklanmadi mi? Bir yanlisiniz olmasin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi öyle ya. Kafa kalmadı valla CX'lerden. Teşekkürler, düzelttim.

      Sil