8 Mart 2019 Cuma

ID. Buggy


Elektrikli otomobillerin faklı yanlarını bizlere göstermek isteyen Volkswagen Cenevre'de ilginç bir konsept tanıttı. Elektrikli buggy konseptiyle dikkat çeken Alman üretici bu şekilde Beetle'ın yokluğunu da bir süreliğine unutturmuş oldu.


İsmine sadık kalarak tam bir buggy gibi görünen konseptte üç boyutlu LED aydınlatma grubu, 18 inç çaplı jantlar, plastik gövde panelleri, kırmızı renkli çeki demirleri ve metal zemin koruyucuları bulunuyor. Aracın yerden yüksekliğiyse 238 mm.


Ön camı dışında bir camı ve kapısı bulunmayan aracın iç mekanı da çok sade bir tasarım sunuyor. İki koltuk ve ara konsolda yer alan fermuarlı depolama bölümü haricinde bu kısımda sadece iki pedal, oval direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli dikkat çekiyor.





Arkadan itişli bir araç olan ID. Buggy, 204 beygir güç, 310 Nm tork üretebilen bir elektrik motoruna sahip ve 62 kWh kapasiteli pilleri 250 km menzil sunabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 7.3 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 160 km/s'te sınırlı. Volkswagen, öne yerleştirilecek bir başka elektrik motoruyla modelin dört tekerlekten çekişli hale getirilebileceğini de açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder