30 Ağustos 2014 Cumartesi

Misha Mercedes-Benz SLS AMG


Misha Design tarafından elden geçirilen Mercedes modelleri arasına SLS AMG de katıldı. Standart modeller için hazırlanan görsel kit tasarlanırken Black Edition versiyonlarından esinlenilmiş.

Bol bol karbon fiber parçayla donatılan otomobilde daha sportif görünüme sahip ön tampon, geniş yan etekler, yeni kaput ve yan hava çıkışları, büyük bir spoiler, yan bölümlerinde hava çıkışları yer alan arka tampon, yeni bir difüzör ve farklı egzoz çıkışları bulunuyor.

Buick Envision


Çin pazarında GM'in güçlü bir markası olan Buick bu ülkede yeni bir SUV tanıttı. Encore ve Enclave modellerinin arasında konumlandırılan araç üç yıl önce tanıtılan fütüristik görünümlü konseptine pek benzememiş.

Tipik Buick ön panjuruyla dikkat çeken aracın sportif görünüme sahip tamponunun altına bir splitter eklenirken kaput köşelerine de hava çıkışları eklenmiş. Şişirilmiş çamurlukları ve 19 inç çaplı jantlarıyla tok bir duruşa sahip olan SUV arka bölümde deflektörlü spoiler, LED stoplar ve çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor. LED gündüz aydınlatmalarına sahip xenon farlar da donanıma eklenmiş.


İç mekana geçildiğinde deri döşeme, ahşap kaplama ve LED ambiyans aydınlatmalarıyla seçkin bir görünüm sunan Envision'ın üç kollu direksiyon simidinin arkasında büyük kısmı ekrandan oluşan bir gösterge paneli yer alıyor. Orta konsolun üst bölümüne dokunmatik ekran yerleştiren Buick ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklarla Bose ses sistemini de opsiyonlar listesine eklemiş.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli bir benzinli motor sunan Envision 256 beygir güç, 354 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 8.4 saniyede ulaşabilen aracın ortalama yakıt tüketimiyse 8.8 litre/100 km olarak açıklanıyor.

29 Ağustos 2014 Cuma

Volkswagen Lamando


Nisan ayında NMC ismiyle konsept hali tanıtılan "Küçük CC" seri üretim haliyle karşımızda. Volkswagen'in MQB platformunu kullanan otomobil Çin pazarı için bu ülkede üretilecek.

Ana hatları değişmeyen otomobilde sportif görünümlü bir ön tampon, ince panjur, LED gündüz aydınlatmasına sahip farlar, kısa yapılı ve ucu spoiler şeklinde tasarlanmış bagaj kapağı, LED stoplar, büyük jantlar ve metalik yüzeyli korumaya sahip arka tampon görülebiliyor.

Kasım ayında piyasaya çıkacağı açıklanan otomobilin Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarında benzer bir modelinin satışı da düşünülmekte.

AC Schnitzer ACS2 Sport


BMW'nin küçük coupé modeli 2 Serisi de AC Schnitzer tarafından hazırlanan modifikasyon kitlerine kavuştu. Dış görünüşte ufak tefek yenilikler görülürken asıl farklılık kaput altında yatıyor.


Karbon fiberden üretilmiş ön splitter, yan aynalar, küçük spoiler ve yan hava çıkışlarına sahip difüzör sportif görünümü pekiştirirken 18, 19 veya 20 inç çaplı ısmarlanabilen jantlar ve arka camın üzerine eklenen küçük spoiler diğer tasarım detayları olarak sayılabilir.

M235i'nin turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motorunu 380 beygir güç üretebilecek şekilde güçlendiren firma 2 litre hacimli turbo Diesel ünite üzerinde de çalışmış. 218d'de 171 beygir güç üretebilen motor 220d'de 218, 225d'deyse 258 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye edilmiş.

Lada Vesta ve XRAY 2


Lada'da değişim rüzgarları esmeye başladı. Rus üretici Renault-Nissan kardeşlerle yaptığı ortaklığın ilk meyveleri olacak konseptleri Moskova otomobil fuarında sergiledi.

Vesta ismi verilen küçük sedan konsepti sivri burun yapısı, ön ve arka kapılara simetrik olarak eklenen hatlar, dikkat çekici yerden yükseklik ve sportif göründüğünü söyleyebileceğimiz arka bölümle dikkat çekerken markanın yeni tasarım dili de bu şekilde ortaya çıkmış oluyor.


Küçük bir crossover yapısına sahip olan XRAY 2 konseptinde de benzer bir ön bölüm sunan Lada bu otomobilde biraz daha kalın bir ön tampon kullanmış. Yan yüzeylerdeki desenler de farklılaşırken arka bölümde tampon koruması, farklı tasarıma sahip stoplar ve dik inen bagaj kapağı dikkat çekiyor.


İç mekanları da benzer olan ikilide açık renkli aydınlatmalar, gövde rengi döşemeler, Renault'dan alındığı belli olan direksiyon simidi, dijital havalandırma sistemi kumandaları ve orta konsolun üzerine yerleştirilen büyük dokunmatik ekran görülebiliyor.


Kaputu altında da büyük ihtimalle Renault-Nissan ailesinden alınan motorlar kullanılacak olan ikiliden sedan olanı 2015, diğeriyse 2016 yılında pazara sunulacak.

Kia Sorento


Kia'nın geçtiğimiz haftalarda dış görünümünü basına tanıttığı SUV modeli Sorento'nun yeni nesil versiyonları iç mekanlarına da kavuştu. Güney Kore'de yapılan tanıtımla birlikte bu ülkede satılacak olan motor seçenekleri de tanıtıldı.


Yuvarlatılmış dış görünüme uygun olarak yumuşak hatlara sahip olan yaşam alanında üç kollu direksiyon simidi, dokunmatik navigasyon ekranı, içerisinde büyük bir renkli ekran bulunan hız göstergesi, deri döşeme ve ahşap kaplamalarla birlikte açılabilir panoramik cam tavan, LED aydınlatmalar, ısıtmalı bir ve ikinci sıra koltuklar, havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, ileri geri ayarlanabilen orta koltuk sırası da bulunuyor.


Kaputu altında iki adet turbo Diesel motor seçeneği sunan yeni nesil Sorento'nun 2 litre hacimli ünitesi 184 beygir güç, 400 Nm tork sunarken 2.2 litre hacimli motor 201 beygir güç, 440 Nm tork üretebilmekte. Diğer pazarlarda sunulacak olan benzinli seçeneklerden ilki 2.4 litre hacimli. 185 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen ünitenin yetersiz kaldığı durumlara yetişen ilk motor turbo beslemeye sahip ve 2 litre hacimli. 240 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen bu makinenin yanında 290 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen 3.3 litre hacimli v6 da ürün gamında yerini alacak.

Mercedes-Benz Marco Polo Activity


Mercedes'in V Serisi temelleri üzerine geliştirdiği yarı karavan versiyonu Marco Polo'yu çok lüks ve biraz pahalı bulan potansiyel müşterilerin üzülmesine gerek yok. Alman üretici aynı aracın daha uygun fiyatlı bir versiyonunu geliştirdi.


Tasarım olarak kardeşlerinden farksız olan aracın iç mekanında ahşap kaplama ve metl süslemeler kullanılmazken Marco Polo'da bulunan mutfak bölümü de bu modelde iptal edilmiş. Bu sayede kazanılan ek bölüm iki yerine üç kişilik bir yatağa dönüşebilirken yukarıya doğru açılan tavan altında da iki kişilik yatak bulunuyor.


Kaput altında görev yapan 2.1 litre hacimli turbo Diesel ünitenin 88 ile 190 beygir arasında güç üretebilen modelleri sunulurken bu güç ön, arka veya her iki aksa da aktarılıyor. Activity versiyonunda bulunmayan donanımlar fiyatı da aşağıya çekmiş. Marco Polo'nun fiyatı Almanya'da 54.835 Euro seviyesinden başlarken Activity versiyonlarında bu fiyat 38.960 Euro'ya iniyor.

28 Ağustos 2014 Perşembe

Peugeot 3008 Féline 1.6 e-HDi ETG6


Bu ay şans eseri yaptığım crossover maratonuma konuk olan üçüncü araç Peugeot markasını taşıyor. Volkswagen Tiguan ve Nissan Qashqai'nin ardından Fransa'dan gelen bir üyeye kavuşan üçlüde benzer özellikler görülebildiği gibi yer yer görülebilen farklılıklar da dikkat çekiyor.

Üretimi 2008 yılında başlayan 3008 farklı tasarımıyla hem Peugeot modelleri arasından hem de segmentinde sivrilirken geçtiğimiz yıl gördüğü makyajla birlikte markanın yeni yüzünü taşır hale geldi. Avrupa pazarında benzinli ve Diesel motor seçeneklerinin yanında bir de hibrit modele sahip olan otomobil Türkiye'nin yüksek vergileri ve küçük pazarı nedeniyle tek motor ve şanzıman seçeneğiyle sunuluyor. Bakalım seçenekler arasında daha zengin donanım seviyesine sahip olan test aracım nasıl bir performans göstermiş.

MANSORY Range Rover


Lüks markaların ürettikleri araçlar için geliştirdiği uçuk gövde kitleriyle dikkat çeken MANSORY daha önce Range Rover modelleri için geliştirdiği modifikasyon kitlerine yenilerini ekledi.


3 litre hacimli turbo Diesel motorun düşük güç sunan versiyonunu 290 beygir güç, 700 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye eden firma yüksek güçlü versiyonu 330 beygir güç, 700 Nm tork üretebilecek şekilde güçlendirmiş.

4.4 litre hacimli turbo Diesel ünite için 380 beygir güç, 800 Nm tork sunan MANSORY kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli benzinli motorun gücünü 620 beygire, 800 Nm'ye ulaştırmış.

Schmidt C220 BlueTEC


Schmidt Revolution tarafından modifiye edilmiş araçlar kervanına Mercedes C Serisi de katıldı. C220 BlueTEC'i elden geçiren üretici aracın yürüyen aksamında da değişiklikler yapmış.

Yüksekliği ayarlanabilir süspansiyon sistemiyle donatılan otomobilde 20 inç çaplı jantlar kullanan firma 2.1 litre hacimli turbo Diesel motorun gücünü 204 beygire, torkunuysa 500 Nm'ye yükseltmiş.

27 Ağustos 2014 Çarşamba

Dinan M5


BMW'nin sportif sedan modeli M5 için hazırlanan modifikasyon kitlerine bir örnek daha katıldı. A.B.D. merkezli firma Dinan görünümde olmasa da kaput altında büyük değişikliğe gitmiş.

20 inç çaplı jantlar ve ön çamurluk arkasına eklenen logolar haricinde görünümde bir farklılık bulunmazken ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve güçlendirilmiş frenler  otomobile eklenmiş.

Kaputu altında görev yapan çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru da elden geçirilen otomobil 675 beygir güç, 872 Nm tork üretebiliyor.

Datsun mi-DO


Hayata döndürülen markalar arasında yerini alan Datsun küçük sedan modeli on-DO'nun ardından aynı otomobilin hatchback versiyonunu Moskova'da sergiledi.

Temellerini sedan kardeşiyle paylaşan aracın ön bölümünde biraz daha sportif bir tampon ve daha büyük farlar görev yaparken kısalan arka bölüm nedeniyle toplam uzunluk 3.950 mm'ye gerilemiş. Aks mesafesi 2.476 mm ile sedan kardeşiyle aynı olan mi-DO'nun iç mekanı da bu araçla aynı.

Kaputu altında 87 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli benzinli motor görev yapan otomobilde 5 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulurken dört ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonel olarak alınabiliyor.

Chevrolet Niva


Chevrolet'nin küçük SUV modeli Niva yenileniyor. Yeni nesil modellerin ilk örneği Moskova otomobil fuarında tanıtılan konseptle gün yüzüne çıktı.

Önden bakıldığında Ford'un küçük SUV modeli EcoSport'un ikizi gibi duran araçta mavi renkli ışık saçan far ve sis farları, vinç, yükseltilmiş süspansiyon sistemi, 16 inç çaplı jantlar, arazi lastikleri, şnorkel, ön ve arka taban korumaları, tavan bagajı ve aydınlatma grubu korumaları bulunuyor.


Sade bir iç mekana sahip olan otomobilin gösterge tablosunda dijital bir panel bulunurken orta konsolun üst bölümünde beyaz aydınlatmaya sahip yuvarlak göstergeler yer alıyor.

1.8 litre hacimli benzinli motorla donatıldığı açıklanan araçta dört tekerlekten çekiş sistemi, diferansiyel kilitleri ve beş vitesli manuel şanzıman görev yapmakta.

Renaultsport R.S. 01


Renault'nun aylardır geleceğini açıkladığı yarış otomobili üzerindeki perde kalkmaya başladı. 2012 yılında tanıtılan Alpine konseptine benzerliğiyle dikkat çeken otomobil LMP1 kategorisinde yarışabilecek özelliklere sahip.

2015 yılından itibaren koşulacak bir tek marka organizasyonunda yer alacak olan otomobil şık görünen LED aydınlatma grubuna, büyük boyutlu splitter, spoiler ve difüzöre, 18 inç çaplı jantlara ve bol bol hava giriş ve çıkışına sahip.


4.710 mm boya, 2.000 mm genişliğe ve 1.116 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.744 mm olarak açıklandı. Ayarlanabilir süspansiyon sistemine sahip olan yarış aracında 150 litre hacimli bir yakıt deposu da kullanılmış.

Karbon seramik fren diskleri 380 mm çaplı olan otomobilde 6 pistonlu kaliperler görev yapıyor. Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v6 motorunu Nissan GT-R'dan alan araç 500 beygir üzerinde güç, 600 Nm üzerinde tork üretebiliyor. Ağırlığı 1.100 kg altında tutulan otomobilde 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman görev yapıyor.

26 Ağustos 2014 Salı

Infiniti ESQ


Nissan'ın lüks markası Infiniti Çin pazarında yeni bir model tanıttı. Avrupa pazarının Juke NISMO olarak tanıdığı otomobil bu ülke pazarında tek motor seçeneğine sahip olacak.


Farklı görünen bir ön panjur ve iptal edilen kırmızı renkli süslemeler dışında tasarımı Juke NISMO ile aynı olan aracın iç mekanında da bir yenilik sunulmuyor. 1.6 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 200 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen ESQ sadece sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabilecek.

Volvo XC90


İç mekan fotoğrafları Mayıs ayında paylaşılan Volvo XC90'ın dış görünüşü üzerindeki perde de sonunda kalktı. Concept XC Coupé'nin tasarım detaylarına sahip olan SUV 2015 yılı başında satışta olacak.

İnceltilmiş farlarının ortasından geçen ve Thor'un çekici olarak adlandırılan LED gündüz farları şık görünen otomobilin büyük ön panjuru heybetli bir duruşa sahip. Donanım seviyesine göre gövdesinin alt bölümü siyah renkli plastikle kaplı olarak alınabilen XC90'ı aynı bölümler gövde rengine boyalı da ısmarlamak mümkün. Jant seçeneklerinin çapı 22 inçe kadar ulaşıyor.


Günümüz otomobillerine baktığımızda geniş sayılabilecek cam yüzeylere sahip olduğu söylenebilecek aracın gövdesinin alt kısmında metal korumalar da bulunuyor. Tavandan başlayıp neredeyse tampona kadar inen LED stopları da dikkat çeken XC90'ın arka bölümde şık egzoz çıkışları ve spoiler de görülebiliyor.

İç mekanı kristal parçalar, deri döşemeler ve ahşap kaplamalarla değerli bir görünüm sunan otomobilinde donanımında orta konsolun büyük kısmını kaplayan dokunmatik ekran ve üç kollu direksiyon simidinin yanında opsiyonel olarak sunulan Bowers & Wilkins ses sistemi de yenilikler arasında. 19 hoparlöre sahip sistem 1.400 Watt çıkış gücü sunarken hoparlörlerin kaplamaları, aynı donanıma sahip Mercedes S Serisi'ni hatırlatıyor.


Bilindik yardımcıların yanında bir sürü yeni güvenlik teknolojisiyle sunulacak olan otomobilde kavşağa yaklaşıldığını anlayıp frenleri otomatik olarak devreye sokan bir sistem de kullanılmaya başlamış. Seviye ve sertlik ayarına sahip süspansiyon sistemi de aracın dikkat çeken donanımları arasına eklenmiş.

Üç koltuk sırasıya donatılan XC90'ın motor seçenekleri de zengin.Tamamı aşırı beslemeye sahip ünitelerden benzinli olanları T5 ile başlıyor. 254 beygir güç, 350 Nm tork sunan ünitenin yanında hem turbo hem de kompresör beslemeye sahip T6, 320 beygir güç, 400 Nm tork sunuyor.


Diesel ünitelerden D5 artık çift turbo beslemeye sahip. 225 beygir güç, 470 Nm tork üretebilen motor 6 litre/100 km ortalama yakıt tüketimi sunuyor. 190 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen D4 ile tüketim 5 litre/100 km olarak gerçekleşirken 8 ileri vitesli otomatik şanzımanlar araçların donanımına eklenmiş.

Yeni nesil XC90'ın en ilginç seçeneğiyse dışarıdan şarj edilebilen hibrit versiyonu. T8 olarak adlandırılan versiyonda görev yapan turbo ve kompresör beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor gücünü ön aksa aktarırken 80 beygir gücündeki elektrik motoru arka tekerleklere hükmediyor. Karma olarak 400 beygir güç, 640 Nm tork sunan otomobil elektrik motoruyla 40 km menzil sunabiliyor.

Toyota Land Cruiser 70


Gördüğünüz fotoğraflarda bir yanlışlık yok. Japon üretici Toyota, popüler arazi araçlarından Land Cruiser'ın J70 kodlu modellerinin 30. yaşını ilginç bir şekilde kutlama kararı aldı. Hala bazı ülkelerde üretilmekte olan Land Cruiser J70 sadece bir yıl için Japonya'da da üretilecek.

Japonya içerisinde de hala güçlü bir pazara sahip olan ilk nesil modelden ayda 200 adet satmayı planlayan Toyota görünümde ufak tefek yenilikler yapmış. Köşeli hatlarını koruyan araçta sinyal entegre edilmiş farlar, alaşım jantlar ve yeni ızgara dikkat çekiyor.


Hem pick up hem de kapalı gövdeyle sunulacak olan Land Cruiser'ın iç mekanında da köşeli hatlar devam ediyor. Günümüz güvenlik standartlarına yaklaşabilmesi için hava yastıklarıyla donatılan otomobilde yol bilgisayarı sunulurken opsiyonel donanımlar arasında özel paspaslar ve dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi bulunuyor.

Kaputu altında 4 litre hacimli, benzinli bir v6 motor yer alan Land Cruiser 231 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan araçta dört tekerlekten çekiş sistemi ve diferansiyel kilitleri standart olarak sunuluyor.

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Subaru WRX S4


Japon üretici Subaru yerli pazar için geliştirdiği WRX modelini tanıttı. Görsel olarak büyük bir farklılık sunmayan otomobilin kaputu altındaysa gelişmeler yaşanmış.


Daha sade bir ön panjur, tampon köşelerine eklenen LED aydınlatmalar ve daha hafif yapılı jantlar gibi görsel farklılıklar sunan S4'ün iç mekanında da karbon fiber görünümlü kaplamalar bulunuyor.


Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunu koruyan otomobilin gücü 300 beygire, torkuysa 400 Nm'ye yükselmiş. Soldan direksiyonlu örneklerin aksine araç Japonya'da şimdilik sadece sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor.

Abt Golf R


Volkswagen Golf ailesinin en sportif üyesi Golf R gereğinden fazla performansa sahip gibi görünse de Abt gibi modifikasyon firmaları aynı fikirde değil.

Yeni ön panjur, farklı bir süspansiyon sistemi, daha aerodinamik yan etekler, farklı bir egzoz sistemi, ve küçük bir düfüzöre sahip olan otomobilin jantları 18, 19 veya 20 inç çaplı olarak ısmarlanabiliyor.

Turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motoru 400 beygir güç, 480 Nm tork üretebilen aracın maksimum sürati de 300 km/s'in üzerine çıkmış.