13 Mart 2021 Cumartesi

Alpha Wolf


Alpha'nın elektrikli otomobiller portföyüne yeni bir araç ekleniyor. Küçük bir pick up olan Wolf, retro görünümünü başarılı bir menzille birleştirerek araçlarını gündelik olarak kullanan müşterileri hedefleyecek.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken modelin ön bölümünde LED farlar ve karter korumayla birlikte sunulan boru tampon görülebiliyor. Şişkin çamurluklar dev lastikler ve üç parçalı jantlar modelin kaslı görünümüne katkıda bulunuyor. Küçük aynalar ve hemzemin kapı kolları da sunan pick up, kasa kısmında opsiyonel olarak güneş panelleri sunabiliyor.

Arka tamponu da bir borudan oluşan aracın kasası 1.651 mm uzunluk, 1.500 mm genişlik ve 400 mm derinlik sunuyor. Aracın boyu, eni ve yüksekliğiyse sırasıyla 4.775, 1.930 ve 1.676 mm olarak açıklanıyor. Modelin çekme kapasitesiyse 1.360 kg civarında.

Sade bir tasarıma sahip iç mekan iki koltuk sunuyor. Yüksek yan desteklere sahip koltuklar deri döşemeli. Üç ince kola sahip olan direksiyon simidinin arkasında dijital gösterge paneli dikkat çekiyor. Orta konsolsa dik yerleşime sahip bir dokunmatik ekrandan oluşuyor.

Önden çekişli ve dört çeker olarak sunulacak pick up, 75 ve 85 kWh kapasiteli bataryalarla alınabilecek ve sunulan menzil de 440 km'ye ulaşacak. Sunulacak güç seviyesi henüz açıklanmamış olsa da yüksek performanslı seçeneğin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6.5 saniye sürecek.

11 Mart 2021 Perşembe

Jeep Wagoneer ve Grand Wagoneer


Jeep, merakla beklenen Wagoneer ailesi modellerini sonunda tanıttı. Geçtiğimiz yıl seri üretime hazır bir konsept olarak karşımıza çıkan SUV, A.B.D. merkezli üreticinin en büyük aracı olarak ürün gamına dahil olacak.

İsimleri farklı olsa da her iki aracın da boyutları aynı. 5.44 metre boya ve 2.12 metre genişliğe sahip ikiliyi ilk bakışta birbirinden ayrımak zor. İnce hatlı LED farlar, kromajlı panjur ve köşeli hatlar paylaşılıyor olsa da Grand Wagoneer'ın ön kapıları ve bagaj kapağında "Grand" eki bulunuyor. 

Cam çerçeveleri, tamponlar ve panjurda kullanılan ek kromaj da farklar arasında sayılabilir. Ayrıca Grand Wagoneer'da standart jant çaplarının 22 inçe kadar ulaştığını belirtmek gerek. LED stoplar da konsept araçtan aynen aktarılırken köşeli çamurluklara reflektörler eklenmiş.

İç mekanı 3 koltuk sırası sunan Wagoneer ailesinde Grand versiyon daha lüks donanıma sahip. Bu araçta iki kollu direksiyon simidinin haricinde dijital gösterge paneli, orta konsolun tamamını kaplayan bir çift dokunmatik ekran ve ön yolcu için ek bir dokunmatik ekran sunulmuş.

Arka tarafta bilgi-eğlence sistemi ekranları da sunan modelin üç koltuk sırasında da dokunmatik ekranlı havalandırma ayarları yer alıyor. Ayrıca hem ön hem de arkada cam tavanlar mevcut. Donanımlar arasında 23 hoparlörlü ve 1.950 Watt çıkış gücü sunan McIntosh ses sistemi de yer alıyor.

Kaputları altında farklılık sunan ikilide V8 üniteler kullanılsa da Wagoneer'da 5.7, Grand Wagoneer'daysa 6.4 litre hacimli motorlar tercih edilmiş. Her ikisi de 8 ileri vitesli, otomatik şanzımanlarla eşleştirilen ünitelerden ilki arkadan itişli olarak da alınabilse de ikincisi sadece dört tekerlekten çekişli olarak sunulmakta. 5.7 litre hacimli ünite 397 beygir güç, 548 Nm tork üretebilirken 6.4 litre hacimli kardeşi 477 beygir güç, 617 Nm tork üretebiliyor.

9 Mart 2021 Salı

SsangYong Rexton


SsangYong'un büyük SUV modeli Rexton makyajlandı. İç mekanında da farklılıklar bulunan otomobilin kaput altında da güzel haberler var. Koreli markanın açıklamalarına göre makyajlı model, segmentinin en sessiz aracı konumunda.

Yenilenen LED farlar ve sekizgen panjurla hem MG hem de DS modellerini andıran Rexton'un ön tamponu da daha köşeli hatlara kavuşmuş. Bu bölümde küçük sis farları kullanmaya başlayan SsangYong, jantları da yenilenmiş. Yan aynalara entegre sinyallerse büyümüş.

Ana hatları elden geçirilen stoplar tamamen LED olurken aralarına model ismi eklenmiş. Makyajlanan arka tamponun daha büyük kısmı gövde rengine boyanmış ve altına sahte egzoz çıkışları eklenmiş. Burada yer alan reflektör ve geri vites lambaları da yeniden tasarlanmış.

İç mekanda üç koltuk sırası sunmaya devam eden SUV'de dijital gösterge paneli ve dört kollu direksiyon simidi kullanılıyor. Ayrıca vites konsolu da yeni vites kolu ve panjurlu gözlerle daha farklı bir görünüme kavuşmuş.

Kaputu altında yer alan 2.1 litre hacimli turbo Diesel motoru koruyan SUV artık 202 beygir güç, 441 Nm tork üretebiliyor. Mercedes şanzımanını Hyundai tarafından üretilen 8 ileri vitesli üniteyle değiştiren marka dört tekerlekten çekiş sistemi sunuyor.

8 Mart 2021 Pazartesi

Ford F-Serisi Super Duty


Ford'un büyük pick up ailesine bir güncelleme daha geldi. Görsel yeniliklerin haricinde kaputu altına yeni bir motor seçeneği de eklenen araçlar başarılı yükleme kapasiteleri ve elden geçirilen iç mekanlarıyla da dikkat çekiyor.

Güncellemeyle birlikte F-250 ve F-350 ailesine Lariat Sport isimli görünüm paketi eklenmiş. Ön panjur, tamponlar ve yan aynalarda yer alan kromajı iptal eden paket bu parçaları gövde rengi sunuyor. Egzoz çıkışları kromajlı hale gelirken yan basamaklar siyaha boyanıyor.

Hem dış hem de iç mekanda yeni renk seçenekleri sunmaya başlayan araçlarda Siyah paketi adı altında, bu renge boyanmış 20 inç çaplı jantlar, gövde rengi ve siyaha boyanmış parçalar sunulmakta. İç mekanda yapılan en büyük yenilik SYNC4 arayüzüne ve 12 inç ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi. Bu sistemle birlikte havalandırma kumandaları da yenilenmiş.

Motor seçenekleri arasında bulunmaya devam eden 6.7 litre hacimli V8 turbo Diesel ünite, 482 beygir güç, 1.424 Nm tork üretebilirken aileye geri dönen 7.3 litre hacimli, atmosferik emişli V8 motor, 436 beygir güç, 644 Nm tork üretebiliyor. 

Arkadan itiş veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen araçlarda 10 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor. Pick up modellerinde sunulan maksimum yükleme kapasitesini 3.568 kg olarak açıklayan Ford maksimum çekme kapasitesini de 16.818 kg olarak belirlemiş.

7 Mart 2021 Pazar

Volvo S60 B5 AWD Inscription


2018 yılında tanıtılan 3. nesil Volvo S60 sonunda Türkiye'ye giriş yaptı. A.B.D.'de üretilen ilk Volvo olan bu otomobilin ülkeye geç gelmesinin nedeniyse bu ülkeye uygulanmaya başlayan ek vergiler. Bu nedenle Çin'den ithal edilen S60, ilk etapta tek motor, şanzıman ve çekiş sistemiyle ithal ediliyor. Lansman süresince sınırlı sayıda araçta sunulan özel fiyatıysa otomobili, rakipleri karşısında öne çıkarıyor.