11 Mart 2021 Perşembe

Jeep Wagoneer ve Grand Wagoneer


Jeep, merakla beklenen Wagoneer ailesi modellerini sonunda tanıttı. Geçtiğimiz yıl seri üretime hazır bir konsept olarak karşımıza çıkan SUV, A.B.D. merkezli üreticinin en büyük aracı olarak ürün gamına dahil olacak.

İsimleri farklı olsa da her iki aracın da boyutları aynı. 5.44 metre boya ve 2.12 metre genişliğe sahip ikiliyi ilk bakışta birbirinden ayrımak zor. İnce hatlı LED farlar, kromajlı panjur ve köşeli hatlar paylaşılıyor olsa da Grand Wagoneer'ın ön kapıları ve bagaj kapağında "Grand" eki bulunuyor. 

Cam çerçeveleri, tamponlar ve panjurda kullanılan ek kromaj da farklar arasında sayılabilir. Ayrıca Grand Wagoneer'da standart jant çaplarının 22 inçe kadar ulaştığını belirtmek gerek. LED stoplar da konsept araçtan aynen aktarılırken köşeli çamurluklara reflektörler eklenmiş.

İç mekanı 3 koltuk sırası sunan Wagoneer ailesinde Grand versiyon daha lüks donanıma sahip. Bu araçta iki kollu direksiyon simidinin haricinde dijital gösterge paneli, orta konsolun tamamını kaplayan bir çift dokunmatik ekran ve ön yolcu için ek bir dokunmatik ekran sunulmuş.

Arka tarafta bilgi-eğlence sistemi ekranları da sunan modelin üç koltuk sırasında da dokunmatik ekranlı havalandırma ayarları yer alıyor. Ayrıca hem ön hem de arkada cam tavanlar mevcut. Donanımlar arasında 23 hoparlörlü ve 1.950 Watt çıkış gücü sunan McIntosh ses sistemi de yer alıyor.

Kaputları altında farklılık sunan ikilide V8 üniteler kullanılsa da Wagoneer'da 5.7, Grand Wagoneer'daysa 6.4 litre hacimli motorlar tercih edilmiş. Her ikisi de 8 ileri vitesli, otomatik şanzımanlarla eşleştirilen ünitelerden ilki arkadan itişli olarak da alınabilse de ikincisi sadece dört tekerlekten çekişli olarak sunulmakta. 5.7 litre hacimli ünite 397 beygir güç, 548 Nm tork üretebilirken 6.4 litre hacimli kardeşi 477 beygir güç, 617 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder