13 Mart 2010 Cumartesi

Ford Taurus Police Interceptor



Ford, Amerikan polis teşkilatının vazgeçilmez üyelerinden olan Crown Victoria Police Interceptor modeli yerine geliştirdiği otomobilini tanıttı.

Şık görünümlü Taurus temelli araç, Amerikan polis otomobillerinde görmeye alıştığımız büyük tampon eklentileri, ışıklandırmalar ve siyah jantlara sahip.

İç mekanında entegre radar, bilgisayar, internet bağlantısı gibi teknolojik artıların yanında, üzerinde "Police" yazan ön koltuklar arası platform ve polis memurlarının kemerleriyle daha rahat araç kullanabilmeleri için özel olarak tasarlanmış emniyet kemerleri bulunuyor. Orta konsolda bulunan bilgisayar ve telsiz tertibatı nedeniyle vites kolu direksiyon kolonuna alınmış. Ayrıca aracın ön koltukları arasında tüfek koyulabilecek bir bölme bulunuyor.

Sadece otomatik şanzımanla sunulan aracın iki motor seçeneği bulunmakta. İlk seçenek, atmosferik beslemeli 3.5 litre hacimli v6 motorken ikincisi, aynı motorun turbo beslemeye sahip olan versiyonu. Doğal emişli motor önden çekişliyke turbo beslemeye sahip ünite dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor.

120 km/s hızla arkadan alınan darbelerde en iyi performansı sağlayan otomobil olduğu açıklanan Taurus Police Interceptor'ın yanına bir kardeş hazırlayan Ford, bu aracın bir SUV olacağını da belirtti.

12 Mart 2010 Cuma

Lotus Elise


Lotus'un makyajlanan Elise modelini geçtiğimiz ay sizlere tanıtmıştım. Şimdiyse aracın sahip olduğu yeni motorun özelliklerinden ve otomobilin İngiltere fiyatından bahsetmek istiyorum.

Eskisine oranla daha sade bir görünüm sunan aracın aerodinamik yapısı da yerine geçtiği modelinkinden iyi. Araçta ilk defa kullanılan LED gündüz farları görünümü etkilerken yine ilk defa unulan hız sabitleme sistemi konforu artırıyor.

Otomobilde sunulan bir diğer ilkse 1.6 litre hacimli motor. 136 beygir güç, 160 Nm tork üretebilen motor 100 km mesafede ortalama 6.1 litre benzinle yetinirken kilometre başına yaptığı CO2 emisyon değeri 155 gram. Araç 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 200 km/s.

Diğer motor seçeneği olan 1.8 litre hacimli ünite de 1.6 litre hacimli kardeşi gibi Toyota'dan alınmış. 192 beygir güç üretebilen motorun kompresör beslemeyle donatılan versiyonuysa 220 beygir gücünde. CO2 emisyon değerleri sırasıyla 196 g/km ve 199 g/km olan motorlar makyaj öncesi Elise modellerinde de kullanılıyordu.

Aracın İngiltere'de satılacak olan versiyonlarının fiyatı 26.550 Sterlin seviyesinden başlarken en üst model olan SC için 34.500 Sterlin isteniyor.

Pagani Zonda R





Pagani'nin pist yarışları için hazırladığı Zonda R modelinin resmi tanıtımı sonunda yapıldı.

Standart Zonda modellerinden uzun olan aracın arkasında bulunan dev spoiler, küçültülmüş farlar, arka kısmı çıplak bırakılmış motor, büyük difüzör ve önde bulunan büyük splitter dikkat çekici görsel ayrıntıları.

AMG imzalı v12 motoru 6 litre hacimli olan araç 750 beygir güç, 710 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli şanzımanla donatılmış olan otomobil 1.070 kg olan boş ağırlığı sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 2.7 saniyede ulaşabiliyor.

Maksimum sürati, değişik şanzıman oranları ve aerodinamik modifikasyonlarla 350 km/s'e kadar yükseltilebilen otomobilin değeriyse 1.460.000 Euro.

Mitsubishi Endeavor


Galant modellerinin geri çağırılmasının ardından Japon üretici Mitsubishi, A.B.D. pazarında bir geri çağırma operasyonu daha açıkladı.

56.113 adet Endeavor modelini kapsayan geri çağırmanın nedeni olarak yol tuzu nedeniyle şanzımanda oluşabilen aşırı pas gösterilmiş.

Nowack N700 X5M ve X6M


Alman modifikasyon firması Nowack Motors, BMW X5M ve X6M temelli araçlarını tanıttı.

Görünümleriyle çok oynanmayan araçların en dikkat çeken özellikleri 22 inç çaplı jantları. Süspansiyon sistemi de modifiye edilen araçlar artık daha alçaklar.

Araçların sadelikleri motor kaputlarının altında son buluyor. Pistonları, kam milleri, turbo beslemeleri, egzoz sistemi ve hava filtreleri yenilenen araçların hacmi 4.8 litreye çıkartılmış v8 motorları 715 beygir güç, 845 Nm tork üretebiliyor.

Detaylı performans verileri açıklanmayan araçların maksimum süratlerinin 330 km/s olduğu açıklandı.

HKS Honda CR-Z


Honda CR-Z'yi modifiye eden firmalara bir yenisi ekleniyor. Modulo ve Mugen'in ardından bu işe soyunan üçüncü fürma olan HKS, aracın yol tutuşu üzerinde yoğunlaşmış.

Araca özel geliştirilen süspansiyon sistemi Fuji Speedway'de test edilirken yarış lastikleri ve 17 inç çaplı hafifletilmiş jantlar yol tutuşu daha da iyileştiriyor.

Otomobilin 1.5 litre hacimli motoru üzerinde de çalışmalar yapan HKS elektronik kontrol ünitesini yenilerken egzoz sistemini de daha sportif olan bir modelle değiştirmiş.

Audi RS7




İşte Avusturyalı tasarımcı Adriano Mudri'nin hayalindeki süperspor Audi modeli.

Audi'nin yanı sıra yukarıya doğru açılan kapılarıyla Lamborghini modellerine, tavan ve arka kısmının aldığı bombeli şekille de Bugatti 16.4 Veyron'a benzeyen otomobilin arka kısmında bulunan dev spoiler ve ön kısımda kullanılmış LED farlar dikkat çekiyor.

11 Mart 2010 Perşembe

Volkswagen Polo Vivo




İlk nesil Volkswagen Golf modelleri yakın zamana kadar Güney Afrika'da üretiliyordu. Bu ülkenin Tofaş kuş serisi kıvamındaki araç yerini Polo Vivo'ya bıraktı.

Dördüncü nesil Polo'nun makyajlanmış versiyonu olan Polo Vivo'nun 3 ve 5 kapılı hatchback versiyonlarının yanında sedan modelleri de bulunuyor.

Başlangıç fiyatı yaklaşık 10.000 Euro seviyesine denk gelen aracın donanımı beklendiği gibi standart bir 4. nesil Polo modelininkinden düşük.

1.4 litre hacimli benzinli motorun 74 ve 85 beygir güç üretebilen iki versiyonunu sunan otomobil için 105 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli motor da seçilebiliyor.

Daihatsu Hijet ve Atrai


A.B.D.'de satılmış olan Rocky modelini geri çağırdıktan sonra Daihatsu şimdi de okyanusun diğer tarafında bir geri çağırma operasyonuna girişti.

Çoğu Japonya pazarında satılmış olan Hijet ve Atrai modellerinden 274.551 tanesini geri çağıran üretici bu araçların 449 adedinin Japonya dışına satıldığını açıkladı.

Araçlarda birkaç sorunun birden baş gösterebileceğini söyleyen Daihatsu yetkilileri en büyük sorunun doğru sıkılmamış veya takılması unutulmuş bir civata olduğunu belirtirken diğer sorunları yanlış bağlanmış stop lambası tesisatı ve gevşek yakıt borusu olarak açıkladı.

Bunlar yetmezmiş gibi birkaç düzine Move ve Mira modelinin yakıt emiş borusunu kontrol etmek için de küçük çaplı bir geri çağırma yapıldı.

Toyota Tundra


2009 yılının Kasım ayında, ana taşıyıcıların aşırı paslanması problemi nedeniyle geri çağırılan 110.000 Tundra modeline yenileri ekleniyor.

2000-2003 model yılları arasında üretilmiş olan pick up modelleri için geçerli olan bu geri çağırma operasyonu ilk olarak kışları sert geçen ve yollarında sürekli tuz bulunabilen A.B.D. eyaletleri District of Columbia, Connecticut, Delaware, Illinois, Indiana, Kentucky, Massachusetts, Maryland, Maine, Michigan, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Virginia, Vermont, Wisconsin ve West Virginia için yapılmıştı.

Araçları belirlenen model yılları arasında üretilmiş olan müşteriler Toyota servislerine geldiğinde yapılacak kontroller sonrasında izlenecek iki yol bulunuyor; Birincisi, aracın alt kısmında pas izine rastlanmadığı durumlarda paslanabilecek yerlerin tümünü anti korozif malzeme ile kaplamak. İkinci yolsa paslanma görülen durumlarda paslanan parçaların tamamının değiştirilmesi.

GMC Sierra Denali HD ve Chevrolet Silverado HD



Ford'un F-Serisi Super Duty pick up modelini "Sınıfının en güçlüsü" olarak tanıtmasından kısa bir süre sonra GM, kendi ikiz pick up modellerini "En güçlü" olarak tanıttı.

İki adet motor seçeneğine sahip olan kardeşlerde kullanılan benzinli motor, 6 litre hacimli bir v8 ünite. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan bu motorun yanında 6.6 litre hacimli turbo Diesel v8 motor opsiyonu da sunuluyor. 397 beygir güç, 1.037 Nm tork üretebilen bu motorla birlikte araçların taşıma kapasiteleri 2.873 kiloyu, çekme kapasiteleriyse 9.072 kiloyu buluyor.

Delta E4 Coupé


İngiltere merkezli firma Delta Motorsport, Automotive X-Prize organizasyonuna katılacağını açıkladıktan birkaç hafta sonra E4 Coupé modelini tanıttı.

Elektrik motorlu bir otomobil olduğu açıklanan bu aerodinamik gövdeli konsept dört kişilik oturma kapasitesi sunmakta.

Menzilinin 400 km'nin üzerinde olduğu söylenen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması da 5 saniyeden az zaman almakta.

Infiniti G37 Anniversary Edition



Infiniti, 2009 yılının sonunda hafifçe makyajladığı G serisi modellerine bir de özel seri ekledi.

328 beygir güç üretebilen 3.7 litre hacimli v6 motorunda ve 7 ileri vitesli otomatik şanzımanında değişiklik yapılmayan araçlar Sedan, (Arkadan itiş ve Dört tekerlekten çekişli) Coupé ve Convertible kasa seçeneklerinin tamamıyla sunulacak.

Sadece füme gövde rengiyle sunulacak olan araçlarda bordo renkli deri döşeme standart olarak sunulacak. Sedan modellerin iç mekanlarında alüminyum kaplama sunulurken Coupé ve Convertible modellerde özel kırmızı tonlu bir ahşap kaplama bulunuyor.

Bütün versiyonlarında özel tasarımlı 18 inç çaplı jantları standart olarak sunan Anniversary Edition, splitter eklenmiş ön tampon ve siyah renkli ön ızgarayı da donanımında bulunduruyor. Sedan dışındaki modellerde yeni yan etekler dikkat çekerken Convertible dışındaki modellerde arka spoiler sunulmakta. Coupé versiyonun arka kısmıysa bu versiyonla birlikte hafifçe makyajlanmış.

Bütün araçlar Navigasyon ve Premium paketleriyle donatılırken Sedan ve Coupé modelleri Sport paket ve direksiyonel dört tekerlekle donatılıyor. Convertible versiyondaysa ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar standart donanıma alınmış.

Sedan modelden 350, Coupé ve Convertible modellerdense 200'er adet üretileceğini açıklayan İnfiniti, araçların fiyatlarının 43.350 ile 54.900 Dolar arasında olduğunu da duyurdu.

Nissan NV Serisi



Nissan, 2009 Detroit otomobil fuarında tanıttığı panel van konsepti NV2500'ün seri üretim versiyonlarını A.B.D.'de piyasaya sürdü.

NV1500, NV2500 ve NV3500 adlarıyla üç ayrı versiyona sahip olacak araçta 4 litre hacimli v6 ve 5.6 litre hacimli v8 motor seçenekleri sunulmakta. Aracın bir panel van olduğuna aldanmamak gerek, zira motorların ikisi de benzinli.

Bütün modeller standart tavanla alınabilirken NV2500 ve NV3500 modellerinde yüksek tavan opsiyonu da sunulmakta. Araçlar Nissan'ın Mississippi'de bulunan fabrikasında üretilecek.

Daihatsu Rocky


Geri çağırma furyasına ilginç bir halka katıldı. Japon üretici Daihatsu, 1990-1992 yılları arasında üretilmiş olan toplam 4.000 Rocky modelini A.B.D.'de geri çağırdı.

Geri çağırmanın nedeni olarak emisyon kontrol sisteminde bulunan check valfin zamanla çatlayıp yakıt buharı sızdırabilmesi gösterilmiş. Yangına sebebiyet verebilecek bu arızanın önüne yeni bir valf kullanımıyla geçilecek.

Rocky, ülkemizde Feroza ismiyle satılmıştı.

Kicherer E 50 Coupé



İşte Kicherer'in Mercedes E 500 Coupé temelli otomobili: E 50 Coupé.

Şık ve sade bir gövde kitiyle donatılmış olan otomobilin ön tamponunun altında bulunan çift parçalı splitter, yeni tasarlanmış yan etekler, arka tampon altındaki difüzör. ön ızgara ve dış ayna korumalarının tamamı karbon fiberden imal edilmiş.

Süspansiyon sistemi sertleştirilen otomobil 20 inç çaplı jantlarla ve yeni bir fren sistemiyle donatılmış. Karbon kompozit disklere sahip bu sistemde 6 pistonlu kaliperler görev yapıyor.

5.5 litre hacimli v8 motoru, yeni egzoz sistemi ve elektronik kontrol ünitesinin baştan programlanmasıyla 430 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen otomobilin maksimum sürat limitörü de iptal edilmiş.

10 Mart 2010 Çarşamba

Vorsteiner VR7 Aero



Araçlarının biraz daha sportif görünmesini isteyen BMW 7 serisi sahiplerinin daha fazla beklemesine gerek yok.

Vorsteiner tarafından sunulan sportif paketle daha dinamik bir görünüme kavuşan aracın ön tamponunun altına bir splitter, arka tamponunun altına bir difüzör ve bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenmiş. Egzoz çıkışlarının da çevresi yenilenirken aracın dış mekanında bulunan krom yüzeylerin tamamı siyaha boyanmış.

Süspansiyon sistemi 48 mm alçaltılan otomobilin jantları 21 inç çaplı. Müşterileri için özel gövde renkleri sunan Vorsteiner, aracın jantlarını da yedi ayrı renkte sunuyor.

Hem kısa hem de uzun aks mesafeli 7 serisi modelleri için sunulan paket içerisinde motor modifikasyonu bulunmuyor.

Peugeot Hoggar



Brezilya pazarında daha iyi bir yere gelmek isteyen Fransız üretici Peugeot bu ülkede, Hoggar adını verdiği küçük bir pick up modelini piyasaya sürdü.

Ülkemizde 206+ olarak tanınan Brezilya üretimi 207'nin temelleri üzerinde duran aracın burun kısmı da bu otomobilden alınmış. Gövdesinin dört bir yanı siyah ve gümüş renkli korumalarla donatılmış olan pick up bu sayede hafif arazide ilerlerken sürücüsünü endişelendirmiyor.

1.151 litre hacimli bir kasaya sahip olan aracın taşıma kapasitesiyse 742 kg olarak açıklandı.

Renault Koleos






Fransız üretici Renault, SUV sınıfında bulunan aracı Koleos'u tazeledi. Satışına 2010 yılının Nisan ayında başlanacak olan araç için siparişler şimdiden alınıyor.

Görünümde ortaya çıkan farklılıkların büyük kısmı eski modellerde kullanılan bazı donanımların yerlerini yeni renk seçenekleri sunan parçalara bırakmış olmasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte ön ızgaranın alt kısmında bulunan hava emiş yarığı genişletilirken bagaj kapağının üzerinde bulunan spoiler biraz daha büyümüş. Araca biraz daha dikkatli bakınca tavanda bulunan antenin de daha ince bir hal aldığı görülebiliyor.

İç mekanında tasarım alanında bir yenilik sunmayan aracın Carminat ve Exception adlı iki donanım paketi bulunuyor. Expression one adlı donanım paketi yerine geçen Carminat, eski pakete ek olarak Navigasyon sistemi, arka park sensörleri, elektronik park freni, ön ve arka tampon altı koruyucular, spoiler ve elektronik klima sunarken artık üretilmeyecek olan Dynamique paketinden siyah iç mekan rengini almış.

Privilège donanım paketinin yerini alan Exception seviyesindeyse entegre navigasyon sistemi, alüminyum ön ve arka tampon altı korumaları, 18 inç çaplı jantlar ve elektrikli sürücü koltuğu sunulmakta.

Yedi gövde rengi seçeneğiyle satılacak olan aracın fiyatı Avrupa pazarında 27.500 Euro seviyesinden başlayacak.

Chevrolet Corvette Z06 Carbon Edition



Chevrolet, en sportif otomobili Corvette'in sınırlı üretim bir versiyonunu tanıttı: Z06 Carbon Edition.

İsminden de anlaşılacağı üzere Corvette Z06 temelli bir otomobil olan Carbon Edition'da ZR-1'de kullanılan bazı donanımlar sunulmakta. Karbon fiberden imal edilen splitter ve yan etekleri dikkat çeken otomobilde üzeri bombeli ve yine karbon fiberden üretilen bir motor kaputu kullanılmış.

Arka kısımda kullanılan ince spoiler gövde rengine boyanırken fren kaliperleri gri renkli. Sadece turuncu ve mavi gövde rengiyle sunulan otomobilin siyah renkli jantları önde 19, arkada 20 inç çaplı.

Brembo marka fren sistemiyle donatılan otomobilin fren diskleri karbon seramikten imal edilmiş. Magnetic Selective Ride Control adlı, yol şartlarına göre sertliğini ayarlayabilen süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin soğutma sistemi de modifiye edilmiş.

505 beygir güç üretebilen 7 litre hacimli v8 motorunda bir değişiklik yapılmayan bu Z06 versiyonundan sadece 500 adet üretilecek.

Mercedes-Benz E Serisi Cabriolet Prime Edition




Mercedes, 2009 yılının sonunda gün ışığına çıkan E Serisi Cabriolet modeli için "Prime Edition" adlı özel bir versiyon tanıttı.

E500, E350 CGI, E250 CGI, E350 CDI ve E250 CDI modelleri için sunulan paket sadece füme gövde rengiyle sunulurken 18 inç çaplı jantlarını AMG paketli kardeşlerinden alıyor.

İç mekanında çok fonksiyonlu ön koltukları standart donanımda sunan aracın Disegno imzalı deri döşemeleri mat beyaz ve siyah kombinasyonuyla sunuluyor. Alüminyum pedal setini de standart donanımında sunan aracın paspas takımları da döşemeleri gibi Disegno imzası taşırken orta konsol, kapı içleri, ön göğüz ve şaft tüneli üzerinde beyaz renkli kaplamalar dikkat çekiyor.

Seat León ve Altea


İspanyol üretici Seat, León, Altea ve Altea XL modellerinde kullanacağı yeni motoru tanıttı. Volkswagen grup bünyesinde bulunan birçok otomobilde kullanılan motor 1.2 litre hacimli bir TSI.

1.6 litre hacimli motorun yerine geçecek olan yeni ünite 105 beygir güç üretebilmekte. Seat'ın León, Altea ve Altea XL modellerinin MTV'sini olduğu gibi ÖTV'sini de en düşük seviyeye taşıyacak olan motor León'da, eski motora oranla yaklaşık %20'lik bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Ortalama tüketim değeri 5.7 litre/100 km olarak açıklanan aracın CO2 salınımıysa kilometre başına 132 grama inmiş.

Altea ve Altea XL modellerinde ortalama tüketim değerlerini sırasıyla 5.9 ve 6 litre/100 km seviyesine çeken motor CO2 salınım miktarlarınıysa kilometre başına 137 ve 139 grama çekiyor ki bu değerler eski motorla sunulanlardan neredeyse %30 daha düşük.

Performans konularında da yeni araçlar 1.6 litre hacimli kardeşlerinden önde. Yeni motoruyla León, 0'dan 100 km/s sürate 10.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 185 km/s olarak açıklandı. Altea ve Altea XL 180 km/s maksimum süratleri ve sırasıyla 11.7 ile 12 saniye olan 0-100 km/s hızlanma süreleriyle kardeşlerini izliyor.

AMG Rote Sau




Kırmızı domuz geri döndü! İlk gerçek AMG otomobili olarak kabul gören ve 1971 yılında Spa'da koşulan 24 saatlik yarışta genel klasman ikincisi olan Mercedes 300 SEL 6.8 AMG'nin izinden giden yeni S serisi modeli tanıtıldı.

Yapılan görsel modifikasyonların ardından "Rote Sau" yani Kırmızı Domuz takma adını alan eski model gerçekten de görünüm olarak isminin hakkını verse de yeni model için aynı şeyi söylemek zor.

Dış mekanına bakıldığında 1971 yılında yarışan modelle aralarındaki benzerliklerin az olduğu görülse de aynı çıkartmalar, aynı gövde rengi ve genişletilmiş iz açıklıkları araçları birbirine yakınlaştırıyor.

İç mekanda yarış koltukları, roll cage, karbon fiber kaplama ve Alcantara döşemeler sportifliği ön plana çıkarsa da deri kaplanan ön konsol aracın halen bir S serisi olduğunu hatırlatıyor.

Direkt enjeksiyon sistemi ve çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru yeni geliştirilen otomobilin performans verilerine, bu motor hakkında yaptığım haberden ulaşabilirsiniz.

9 Mart 2010 Salı

BF-Performance GT600




Lamborghini modelleri üzerinde yaptığı modifikasyon çalışmalarıyla tanınan Almanya merkezli firma Gallardo LP560-4'ü temel alan GT600 modelini tanıttı.

Dış mekanına eklenen parçaların tamamı karbon fiberden imal edilen otomobilin ön tamponunun alt kısmı ileriye doğru uzatılırken yan etekler de dışarıya doğru uzamış. Arka tamponun alt kısmı için yeni bir difüzör tasarlayan firma motor kaputunun hemen arkasına büyük bir spoiler yerleştirmiş. Opsiyonel olarak boyanabilen bu parçalar siyah hallerindeyken aracın siyah renkli ve 19 inç çaplı jantlarıyla oldukça uyumlu görünüyorlar.

Aracın iç mekanında gövde rengi karbon fiber kaplama ve deri döşeme sunulurken koltuklar da daha sportif olanlarla değiştirilmiş.

Otomobilin 5.2 litre hacimli v10 motorunda yapılan modifikasyon çalışması sonucunda gücü 600 beygire çıkarken maksimum tork değeri 575 Nm'ye yükselmiş.

Premier 4509 Ferrari F430



Japonya merkezli modifikasyon firması Premier 4509 sadece 300 adet üreteceğini açıkladığı Ferrari F430 gövde kitini tanıttı.

Yeniden tasarlanmış ön tampon ilk bakışta dikkatleri çekerken ön hava emiş ağızlarının büyüdüğü ve ön çamurluk önlerine küçük kanatlar eklendiği gözlerden kaçmıyor. Yan etekleri de yenilenen aracın arka çamurluk önünde bulunan hava kanallarının ağzına da deflektörler koyulmuş. Difüzörün üst kısmına kadar uzanan siyah kısmıyla dikkat çeken yeni tamponlar siyah renkli jantlarla uyumlu bir hava çiziyorlar.

Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar kullanan otomobilin opsiyonel donanımında yeni egzoz çıkışları ve büyük bir arka spoiler bulunuyor. Motorunda güçlendirme çalışması yapılmayan aracın süspansiyon sistemi alçaltılmış.

HAMANN Ferrari 458 Italia



Piyasaya sürülmesinin üzerinden uzun bir süre geçmeden modifikasyon firmalarının ilgilendikleri bir araç olan Ferrari 458 Italia'nın modifiye edilmiş versiyonları yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor.

Bu işe çok hızlı girmek istemeyen Alman üretici HAMANN, ilk olarak araç için geliştirdiği jantları tanıtma yoluna gitti.

"Edition Race" ve "Unique Forged" adlı jantların ikisi de 21 inç çaplı olarak sunulmaktalar.