8 Mart 2010 Pazartesi

Proton Emas Comfort




Proton'un Emas3 City ile birlikte tanıttığı ve önceleri Hybrid Concept olarak bilinen aracının ismi açıklandı: Emas Comfort.

3.550 mm boyuyla Emas3 City'den 550 mm daha uzun olan aracın bu uzamasının tamamı aks mesafesine de yansımış. Beş kapılı bir hatchback olan aracın içerisinde dört adet tekli koltuk bulunuyor. Ön konsolunda TFT ekranlar dikkat çekerken ön koltukların arasında bulunan konsol katlanabiliyor. Sıkışık alanlarda sürücü veya yolcunun diğer tarafta bulunan kapıyı kullanarak araçtan çıkabilmesi için düşünülen bu detayın yanında tavana doğru uzayan ve bir panoramik tavana dönüşen ön cam da dikkat çekiyor.

2.590 mm gibi etkileyici bir aks mesafesine sahip olan otomobilin bagaj hacmi 320 litre.

Hibrit bir güç ünitesine sahip olan otomobilin Lotus tarafından geliştirilen benzinli motoru 1.2 litre hacimli, 3 silindirli ve 51 beygir gücünde. Maksimum gücü 102 beygir olan elektrik motoru ürettiği 240 Nm torkla otomobili 14 saniyede 0'dan 100 km/s sürate ulaştırabiliyor. Maksimum sürati 170 km/s olan araç sadece elektrik motorunu kullanarak 50 km yol katedebiliyor. 11.5 kWh kapasiteye sahip pillerle donatılan aracın tam şarj olabilmesi için 3 saat zaman gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder