8 Mart 2010 Pazartesi

Proton Emas Country



Emas Comfort ve Emas3 City'nin ardından 2010 Cenevre otomobil fuarında Proton markasıyla tanıtılan üçüncü küçük otomobil konseptinin de adı Emas Country olarak açıklandı.

Emas Comfort modelinin eğlence amaçlı bir versiyonu olan otomobilin 3.550 mm'lik uzunluğu uzunluğu kardeşininkiyle aynı. Comfort modelinin aksine 5 kişilik bir oturma kapasitesine sahip olan aracın bagaj hacmi de 390 litre. Arka koltuklar yatırılarak 780 litre bagaj hacmi elde edilirken daha fazla bagaj taşımak isteyen müşteriler tavanda bulunan port bagaj raylarını kullanabiliyorlar. Otomobilin alt kısmı, çamurluklarla birlikte koyu renge boyanırken tavanın ön kısmına küçük bir spoiler eklenmiş.

Gösterge tablosu kardeşlerininkiyle aynı olan otomobilin ön koltukları arasında bulunan bölüm katlanarak koltuklar arasında geçişi kolaylaştırıyor.

Hibrit güç ünitesi de Emas Comfort'ta kullanılanla aynı olan aracın 1.2 litre hacimli, 3 silindirli benzinli motoru 51 beygir güç üretirken elektrik motoru 102 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder