13 Mart 2010 Cumartesi

Ford Taurus Police Interceptor



Ford, Amerikan polis teşkilatının vazgeçilmez üyelerinden olan Crown Victoria Police Interceptor modeli yerine geliştirdiği otomobilini tanıttı.

Şık görünümlü Taurus temelli araç, Amerikan polis otomobillerinde görmeye alıştığımız büyük tampon eklentileri, ışıklandırmalar ve siyah jantlara sahip.

İç mekanında entegre radar, bilgisayar, internet bağlantısı gibi teknolojik artıların yanında, üzerinde "Police" yazan ön koltuklar arası platform ve polis memurlarının kemerleriyle daha rahat araç kullanabilmeleri için özel olarak tasarlanmış emniyet kemerleri bulunuyor. Orta konsolda bulunan bilgisayar ve telsiz tertibatı nedeniyle vites kolu direksiyon kolonuna alınmış. Ayrıca aracın ön koltukları arasında tüfek koyulabilecek bir bölme bulunuyor.

Sadece otomatik şanzımanla sunulan aracın iki motor seçeneği bulunmakta. İlk seçenek, atmosferik beslemeli 3.5 litre hacimli v6 motorken ikincisi, aynı motorun turbo beslemeye sahip olan versiyonu. Doğal emişli motor önden çekişliyke turbo beslemeye sahip ünite dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor.

120 km/s hızla arkadan alınan darbelerde en iyi performansı sağlayan otomobil olduğu açıklanan Taurus Police Interceptor'ın yanına bir kardeş hazırlayan Ford, bu aracın bir SUV olacağını da belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder