5 Ekim 2013 Cumartesi

AC Schnitzer ACS4


BMW 3 Serisi'nin coupé modeli 4 Serisi'nin modifikasyon çalışmaları da başladı. Sürpriz olmayan şekilde AC Schnitzer tarafından yapılan çalışma görsel farklılıkların yanında güçlendirme de sunmakta.

İlk etapta 18, 19 ve 20 inç çaplı jantlarla farklı çıkışlara sahip egzoz sistemleri sunan firma süspansiyon sistemini de 25 mm alçaltmış.


428i'nin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 294 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye edilirken 435i'nin 3 litre hacimli ünitesi 360 beygir güce sahip. Diesel motor tercih edenleri de unutmayan AC Schnitzer 420d'nin iki litre hacimli motorunu 218 beygir güç üretecek hale getirmiş.

Hyundai Tucson / ix35


Avrupa'da ix35 ismiyle tanıdığımız Hyundai modeli Tucson'da küçük iyileştirmeler yapıldı. Görünüme de yansıyan farklılıklar kaput altında da devam ediyor.

Türkiye'de 1.6 litre hacimli benzinli motor ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulmaya başlanan aracın farlarına LED gündüz aydınlatması eklenirken stoplarda da bu teknoloji kullanılmış. Jant tasarımları da farklılaşan otomobilin dışında başka değişim bulunmuyor.


İç mekanda yenilenen orta konsolla birlikte sunulmaya başlanan daha büyük ekranlı navigasyon sistemi, ışıklandırmalı bardaklıklar, Bluetooth bağlantısı ve sırtlıkları geriye doğru yatırılabilen arka koltuklar dikkat çekiyor.

Kaputu altında da yenilikler bulunan aracın 2 litre hacimli benzinli motoru 166 beygir güç, 205 Nm tork üretebilirken 2.4 litre hacimli ünite 184 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor.

3DCarbon Ford Fusion


Geçtiğimiz aylarda testini blogda okuduğunuz Ford Fusion için hazırlanan gövde kitlerine bir yenisi eklendi. Avrupa'da hala Mondeo ismiyle piyasaya çıkması beklenen otomobile eklenen parçaların fiyatları da açıklandı.

Ön tamponu altı yere yaklaştırılan otomobilin yan etekleri de farklılaştırılırken arka tampona etek ve difüzör eklenmiş. Bagaj kapağı üzerine de küçük bir spoiler eklenip egzoz çıkışları siyaha boyanan aracın bütün bu parçaların paket fiyatı 1.125 Dolar olarak açıklandı.

ONYX Bentley GTX


Bentley Continental GT modifikasyonlarına bir yenisi eklendi. ONYX Concept'ın çalışması bu aracın v8 motorla donatılmış versiyonunu temel almış.

Genişletilmiş çamurluklar, daha köşeli bir yapıya sahip, büyük hava girişlerine sahip ön tampon, LED gündüz aydınlatmaları, daha büyük yan etekler, kaput üzerinde ek havalandırma yarıkları, 22 inç çaplı jantlar, küçük bir spoiler, difüzöre sahip yeni arka tampon ve dört çıkışlı egzoz sistemiyle dikkat çeken otomobilin yeni sünspansiyon sistemiyle yüksekliği 10 mm azalmış.

Otomobilin kaputu altında da çalışmalar yapan firma çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motorun gücünü 600 beygire yükseltmiş.