24 Temmuz 2010 Cumartesi

Mopar '10 Challenger


Ford'un, sadece bir örneğini üreteceği Mustang SR-71 modelinin resmi fotoğraflarını basına vermesinin ardından Dodge da 500 adetlik sınırlı üretime sahip olacak Mopar '10 Challenger'ın fotoğraflarını paylaştı.

İlk çizimde olduğu gibi gövdesi ve jantlarında siyah renk ağırlıklı olarak görev yaparken iç mekanda Mopar ve '10 Challenger logolu koltuklar dikkat çekiyor. 38.000 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan otomobilin manuel şanzımanlı versiyonlarında short shifter standart donanımda sunuluyor.

23 Temmuz 2010 Cuma

Ford Mustang SR-71


İki hafta önce ilk tanıtımı yapılan özel üretim Mustang SR-71 modelinin resmi fotoğrafları da yayınladı. İç mekan görüntüleri de paylaşılan otomobil Carroll Shelby ve Jack Roush tarafından modifiye edilmiş.

Siyah ve gri renklere sahip olan gövdesinde kırmızı renk de dikkat çeken otomobilin arka tamponunun altına bir difüzör eklenirken iç mekanda ciddi değişiklikler var. Arka koltukları iptal edilen otomobile takla barları eklenirken Recaro marka yarış koltukları üzerinde 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri bulunuyor.

Orta konsol, direksiyon simidi, koltuklar ve kapı içlerinde de kullanılan kırmızı renk özel paspaslarda da bulunuyor. Otomobilin koltuklarının sırtlıklarında Carroll Shelby ve Jack Roush'un imzaları bulunmakta.

G-Tech Abarth 500 RS-S


Alman modifikasyon firması G-Tech Fiat 500 Abarth temelli otomobilini tanıttı. Tasarımında büyük değişiklikler yapılmayan otomobilin motor gücündeyse ciddi artış var.

Jantları, yan tarafta bulunan grafikleri, jantları, ayna muhafazaları ve ön tamponda bulunan ızgaraları neon yeşiline boyanan aracın süspansiyon sistemi de yenilenmiş.

Turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motoru 210 beygir güç, 310 Nm tork üretebilen araç 0'dan 100 km/s sürate 6.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 225 km/s'te sınırlandırılmış.

Aracın tamamlanmış halinin fiyatıysa yaklaşık 30.000 Euro.

Heico Volvo S60


Heico Sportiv, yenilenen Volvo S60 için geliştirmekte olduğu görünüm kitini yavaş yavaş tanıtmaya başladı.

Ön tampon altına çift parçalı spoiler ekleyen firma, 19 iç çaplı jantlar, mat siyah gövde boyası, yeni tasarım arka tampon, bagaj kapağı üzerinde spoiler ve dört çıkışa sahip egzoz sistemi sunuyor.

Motor modifikasyonu üzerinde de çalışan Heico Sportiv, 3 litre hacimli T6 motorun gücünü 330 beygire çıkarmış.

RDX Seat Ibiza


RDX Racedesign, Seat Ibiza için hazırladığı gövde kitini tanıttı.

Ön tampon altına eklenen spoiler ile başlayan kitte yan etekler, logosuz ön panjur, bagaj kapağı üzerinde spoiler, arka tampon altı etek ve yeni egzoz çıkışı bulunuyor.

Yol tutuşun iyileşmesi için yapılan değişiklikler arasındaysa alçaltılan süspansiyon sistemi ve çapları büyüyen jantlar bulunuyor.

Araçta sunulan modifikasyonlar hem beş kapılı hem de SC versiyonları için alınabiliyor.

22 Temmuz 2010 Perşembe

AC Roadster


Efsanevi roadster AC Cobra'nın günümüzdeki yorumu olacak bir otomobil tanıtıldı: AC Roadster. ICONIC Motors tarafından üretilecek olan otomobilin geliştirme çalışmalarında AC'den de yardım alınmış.

Tasarım olarak klasik kardeşi Cobra'ya göndermeler yapan otomobilin içerisinde de abartıdan kaçınılmış.

Ağırlığının 1.100 kg'ın altında kalacağı açıklanan otomobilde 6.9 litre hacimli bir v8 motor kullanılacak. 800 beygir güç üretmesi beklenen motor, aracı 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 3 saniyede ulaştırabilirken maksimum süratininse yaklaşık 338 km/ olmasını sağlıyor.

Brembo'dan alınan karbon seramik fren sistemiyle donatılan otomobilden toplam 100 adet üretileceği ve her aracın 375.000 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlardan satılacağı da bildirildi.

Volkswagen Caddy


Volkswagen, Caddy'nin 2005 yılından beri üretilmekte olan 2K kodlu modelini makyajladı. Ailenin diğer araçlarına benzeyen yüzüyle dikkat çeken aracın motor seçeneklerinde de yenilikler var.

Önden bakıldığında, köşeli farlarıyla Polo ve tanıtımı yeni yapılan Jetta'ya benzeyen aracın geri kalanında büyük bir tasarım değişikliği yok. İç mekana geçildiğinde de ailenin diğer modellerine benzerlik dikkat çekerken malzeme kalitesinin artırıldığı belirtiliyor.

Bu sinifta ilk defa bütün modellerinde elektronik denge programını (ESP) standart olarak sunacak olan otomobilin ikinci sıra koltukları da tamamen sökülebilir şekilde tasarlanmış. Donanımına göre üçüncü koltuk sırasını da aksesuarlar arasında sunacak olan Caddy'de motor seçeneğine göre 6 ve 7 ileri vitesli çift debriyajlı şanzıman opsiyonu da yokuş kalkış desteğiyle birlikte sunulacak. İkinci koltuk sırasının kaldırılabilmesi sayesinde bagaj hacmi 3.030 litreye ulaşan Caddy'nin uzun aks mesafeli kardeşi Caddy Maxi, aynı durumda 3.880 litre hacim sunabiliyor.

Motor seçenekleri Diesel ağırlıklı olan aracın 1.6 ve 2 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneklerinin 75, 105, 110 ve 140 beygirlik versiyonları bulunuyor. Serinin en az yakıt tüketen modeli olan BlueMotion paketli 1.6 litre hacimli turbo Diesel motora sahip araç 105 beygir güce ve 100 km mesafede 4.9 litrelik ortalama tüketim değerine sahip.

Benzinli motor seçeneklerine göz attığımızda 1.2 litre hacimli TSI motorun 86 ve 105 beygir gücündeki versiyonlarını görüyoruz. Bunun yanında doğalgazla çalışabilen 2 litre hacimli EcoFuel adlı ünite de seçenekler arasında bulunacak.

Yenilenen Caddy'nin fiyatlarındaysa düşüş var. Panel van versiyonunun fiyatları Almanya'da 13.595 Euro seviyesinden başlayan aracın binek versiyonlarıysa 14.205 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak.

21 Temmuz 2010 Çarşamba

RSL Volkswagen T5


Alman modifikasyon firması RSL, geçtiğimiz yıl yenilenen Volkswagen T5 için geliştirdiği gövde kitini tanıttı.

Görsel değişiklikler arasında ön tampon altı için tasarlanan spoiler (299 Euro), LED gündüz farları, aerodinamik yan etekler, makyajlı arka tampon (170 Euro), egzoz sistemi için yeni çıkışlar, bagaj kapağı üzeri için spoiler (295 Euro), yan aynalar için krom kaplamalar bulunan aracın yol tutuşunu iyileştirmek için 20 inç çaplı jantlar (400 Euro) kullanılırken süspansiyon sistemi de 50 mm alçaltılmış (295 Euro).

Jeep Camper


Chrysler firmasının alt markalarından olan Jeep, kamp gereçlerini araziye taşımak isteyen müşteri için özel treyler modelleri tanıttı.

Dış tasarımı markanın Wrangler modeline benzeyen treylerler arazide kolayca ilerleyebilmeleri için özel lastiklerle donatılmış. 17 inç çaplı jantlara sahip ünitelerde dayanıklı bir süspansiyon sistemi, stop lambaları ve yedek lastik takmak için bir alan mevcut.

İç mekanda üç kişilik koltuk, katlanabilir masa ve iki kişilik yatak dikkat çekerken değerli eşyaların saklanması için kilitli bir göz de yatağın yanında hazır bulunuyor.

İki değişik versiyonu bulunan bu kamp treylerlerinden ilki Trail Edition Camper adını alırken ikincisi Extreme Trail Edition Camper adıyla satılıyor. Daha büyük lastikler, daha çok yerden yükseklik ve tabanda ek korumalara sahip olan Extreme Trail bu sayede daha çetin şartlara ayak uydurabiliyor.

Jeep, Trail Edition Camper için 9.995 Dolar ücret isterken Extreme Trail Edition için talep edilen miktar 11.995 Dolar.

Tata Indigo e-CS


Hindistan merkezli üretici Tata, küçük sedan modeli Indigo'nun kısa versiyonu Indigo CS'i temel alan ekonomik bir model geliştirdi.

1.2 litre hacimli benzinli motoru 65 beygir güç, 100 Nm tork üretebilen otomobilin 1.4 litre hacimli Diesel motoru 70 beygir güç, 140 Nm tork üretebiliyor.

Yakıt tüketiminin azaltılması için yuvarlanma direnci düşük lastikler ve alçaltılmış bir süspansiyon sistemi kullanan otomobilin motor elektroniği güncellenirken gövdesi üzerinde de aerodinamik değişiklikler yapılmış.

NOVITEC TRIDENTE Quattroporte SPORT Kompressor


NOVITEC TRIDENTE, Maserati'nin sportif sedan modeli Quattroporte için kompresör kiti sunmaya başladı. Daha önce GranTurismo S için sunulan kit şimdi de aynı motoru kullanan Quattroporte S ve Quattroporte Sport GT-S için üretiliyor.

Aracın sade dış görünümünde büyük bir değişiklik yapmayan firma, yol tutuşu iyileştirmek için 21 inç çaplı jantlar, ince bir bagaj üstü spoiler ve yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemini donanıma dahil etmiş.

İç mekanı baştan başa kişiselleştirmeye izin veren NOVITEC TRIDENTE, değişik renklerde deri ve Alcantara döşeme, karbon fiber kaplamalar, Blu-Ray oynatıcısı bulunan televizyon sistemi ve internet bağlantısı gibi aksesuarlar sunmakta.

Otomobilin 4.7 litre hacimli v8 motoruna uygulanan kompresör besleme sayesinde güç 590 beygire, torksa 572 Nm'ye yükselmiş. Bu verilerle otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.6 saniyeye inerken 0'dan 200 km/s'e ulaşmak için 14.9 saniye geçmesi gerekiyor. Aracın yeni maksimum süratininse 295 km/s olduğu açıklandı.

20 Temmuz 2010 Salı

Hyundai Avante


Tasarımı Sonata ve Verna (Accent) modellerinden esintiler taşıyan yeni Avante (Elantra) Nisan ayında Güney Kore'de tanıtılmıştı. Tanıtım sırasında iç mekan fotoğrafı yayınlamayan üretici suskunluğunu bugün bozdu.

İç mekan hatları da dışarıda olduğu gibi diğer Hyundai modellerinden esintiler taşıyan aracın göstergeleri mavi ışıkla aydınlatılmış. Orta konsolun üzerinde bulunan dijital saatin büyük navigasyon ekranıyla birlikteliği biraz garip görünse de bu kısmın altında bulunan havalandırma kumandalarının mavi aydınlatmalı ekranıyla bir bütünlük oluşturuyor.

Daha önce de açıklandığı gibi 140 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli benzinli motoru 6 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneğiyle birlikte sunacak olan Avante bu sınıfta bulunan en lüks donanıma sahip olacak.

Mercedes-Benz Vito E-Cell


Mercedes'in E-Cell isimli tek modeli SLS AMG E-Cell olmayacak. Alman üretici bu ismi, gelecekte üreteceği elektrik motorlu bütün araçlarında kullanmayı planlıyor. Temmuz ayı başında, binek kardeşi Viano ile birlikte makyajlanan Vito, bu ismi taşıyacak olan bir diğer model olacak.

Üretilen 100 örneği Avrupa pazarında kiralama yoluyla yol alacak olan Vito E-Cell, daha çok şehir trafiğine girmek zorunda olan küçük işletme sahiplerine sunulmuş. 4 yılın ve yaklaşık 80.000 km'nin ardından Mercedes'e geri dönecek olan araçlar gelecekte üretilmesi planlanan elektrik motorlu modeller için bir örnek oluşturacak.

SLS AMG E-Cell'de olduğu gibi dış görünüşündeki değişiklikler minimumda tutulan aracın 36 kWh kapasiteli pilleri 130 km menzil sağlarken yükleme kapasitesi yaklaşık olarak 900 kg.

Fiat 500 Blackjack


Son aylarda özel modelleriyle göz önünde olan Fiat 500'ün artık Ford Focus RS500 ile ortak bir özelliği daha var. Blackjack, son zamanların popüler gövde rengi olan mat siyahı Fiat 500 ile tanıştırıyor.

Gövde panelleri dışında kalan krom aksamı da siyaha boyanan otomobilin 16 inç çaplı jantları da aynı renge boyanırken bu jantların orta kısımlarında, kontrast oluşturan kırmızı renk kullanılmış. İç mekana geçildiğinde, ön konsolda da siyah renkle karşılanan yolculara kapı içlerinde, direksiyon üzerinde ve vites kolunda bulunan metalik gri renkli ek parçalar eşlik ediyor.

Deri koltuk döşemeleri siyah veya kırmızı renkte ısmarlanabilen otomobilde 500 ailesi için üretilen bütün motor seçenekleri sunuluyor. Otomobilin başlangıç fiyatıysa 95 beygir güç üretebilen 1.25 litre hacimli turbo Diesel versiyon için 18.350 Euro olarak belirlenmiş.

Ford Explorer


Ford'un bir süredir parça parça fotoğraflarını yayınladığı Explorer modelinin teknik verileri de yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor. 2010 New York otomobil fuarında tanıtılması beklenen aracın motor seçeneklerinden birinin, Mondeo, Galaxy ve S-Max gibi Avrupalı modellerde de kullanılan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli ünite olduğu açıklandı.

Üretimden kalkan 4 litre hacimli v6 motorunkine yakın güç ve tork değerleri sunacağı açıklanan bu ünitenin yakıt tüketim değerlerinin şehir içinde 13 litre/100 km, otoyoldaysa 9 litre/100 km olduğu bildirildi. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilecek olan motorun küçük hacmi, aracın Avrupa ve Türkiye pazarında da eskisinden çok daha popüler olabileceğini gösteriyor.

Dodge Viper SRT10 Convertible ACR Woodhouse Special Edition


İkinci nesil modellerinin üretimine 2010 yılı içerisinde son verilecek olan Dodge Viper'ın son örnekleri, A.B.D. içerisinde bulunan Dodge satış noktalarından gelecek özel siparişlere adanmıştı. Bu siparişlerin büyük çoğunluğu üretimde bulunan modeller üzerinde renk değişiklikleri isterken Nebraska'da bulunan Dodge bayii Woodhouse Dodge, hafifletilmiş ACR modelinin üzeri açık modelinin üretilmesini istedi.

Üç değişik seri ile toplam 63 örneği üretilen ACR (American Club Racer) artık üzeri açık olarak da alınabilecek. Ön tamponu altına bir splitter, yanlarınaysa birer deflektör eklenen otomobilin jantları ve motor kaputu yenilenirken arka kısımda dev spoiler ve difüzör dikkat çekiyor.

Süspansiyon ve fren sistemleri de elden geçirilen otomobilin 8.4 litre hacimli v10 motorundaysa bir yenilik bulunmuyor. Sadece 20 örneği bulunacak olan bu otomobile sahip olabilmek için A.B.D.'de 107.310 Dolar'ı gözden çıkartmak gerekiyor.

HAMANN SLS AMG


Mercedes'in süperspor otomobili SLS AMG üzerinde çalışma yapan firmalar arasına HAMANN da katıldı.

Mekanik anlamda bir modifikasyon yapmayan firma, yol tutuşun daha da iyileşmesi için otomobili 21 inç çaplı jantlarla donatırken süspansiyon sistemini 30 mm alçaltmış.

Otomobilin, zaten oldukça derinden gelen sesini daha da etkileyici kılmak için egzoz sistemini de yenileyen HAMANN araçta, her çıkışı 90 mm çaplı dört çıkışlı bir egzoz sistemi kullanmış.

Romeo Ferraris 500C Sardinia


İtalyan firma Romeo Ferraris, Abarth Monza ve Cinquone Modigliani'nin ardından Fiat 500 temelli bir aracını daha tanıttı. Yarı Cabriolet kardeş 500C temelli olan otomobilden sadece 50 adet üretileceği açıklandı.

Dış mekanda yapılan değişiklikler, çift tonlu yeşil gövde rengi, 16 inç çaplı jantlar, çift çıkışlı egzoz sistemi ve Sardinia logolarından ibaret olan otomobilin iç mekanıysa bambaşka bir görünüme kavuşmuş.

Fiat 500 serisinin kişiselleştirmeye açık kokpitini bir adım ileriye taşıyan Romeo Ferraris ön kısımda mantar görünümlü kaplama kullanırken vites topuzunu ahşaptan üretmiş. Döşemelerde krem ve açık kahverengi ağırlığı görülürken paspaslar ve açılır tavanda da bu renkler kullanılmış. Direksiyon simidi beyaz renkli deriyle kaplanan aracın dikiz ayna korumaları da mat gri renge boyanmış.

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Honda Insight


Japon üretici Honda, hibrit modellerinden Insight'ın İngiltere pazarında satılan versiyonlarını geliştirdi. Modifikasyon çalışmaları sırasında müşterilerden de yardım alan Honda mühendisleri en çok aracın konforu üzerinde yoğunlaşmış.

Süspansiyon sistemi üzerinde ciddi geliştirmeler yapılan otomobilin sürüşü daha yumuşak bir hal alırken yol tutuşun bozulmaması için ek önlemler alınmış.

Donanımında da geliştirmeler yapılan aracın ES paketinden itibaren arka park sensörleri standart olarak sunulurken aileye yeni katılan EX donanım paketinde deri döşeme ve navigasyon sistemi gibi aksesuarlar standart olarak sunuluyor.

İngiltere'de ES donanım paketiyle birlikte 16.325 Sterlin karşılığında sunulan otomobilin EX paketiyle fiyatı 20.215 Sterlin seviyesine çıkıyor.

HAMANN 5 Serisi


HAMANN, BMW'nin yeni 5 serisi modelleri için geliştirdiği M Sport paketini yeterince sportif bulmayan müşteriler için kendi gövde kitini geliştirdi.

Aracın ön kısmında, tampon üzerine eklenen LED farlar ve alt kısımda bulunan yeni splitter ile kendisini belli eden paket yanlarda 20 inç çaplı jantlar ve arka kısımlarında hava girişleri bulunan yan eteklerle dikkat çekmekte. Arkaya geçildiğinde tamponun orta kısmına bir difüzör eklendiği görülürken birisi arka camın üzerinde, diğeri de bagaj kapağı üzerinde bulunan iki spoiler ve egzoz sisteminin dörtlü çıkışları görsel yenilikleri tamamlıyor.

Yol tutuşunun iyileşmesi için süspansiyon sistemi alçaltılan araç artık yere 35 mm daha yakın.

İç mekanda büyük değişiklikler yapmayan HAMANN, konsol, direksiyon simidi ve kapı içlerinde karbon fiber kaplamalar sunarken alüminyum pedal seti ve yeni paspasları da donanıma eklemiş.

Smart Fortwo Limited Silver


Yenilenen Smart Fortwo'nun sınırlı üretim serileri tanıtılmaya devam ediyor. ICE Special Edition ve Edition Lightshine'ın ardından şimdi sıra, sadece Almanya pazarında satılacak olan Limited Silver'a geldi.

Dış tasarımında, temellerini paylaştığı Fortwo Passion'dan farklılıkları olan otomobilde bulunan 15 inç çaplı jantlar, LED gündüz farları ve LED üçüncü fren lambasının tamamında BRABUS imzası bulunurken dikiz aynaların yanlarına Limited Silver logoları eklenmiş.

İçeriye geçildiğinde iPhone ve Bluetooth bağlantıları, kilitlenebilir torpido gözü ve gelişmiş bir ses sistemine sahip olduğu görülen aracın metalik gri ve füme olmak üzere iki adet gövde rengi seçeneği bulunacağı açıklandı.

Start&Stop otomatiğine sahip 71 beygir gücünde bir hibrit motorla donatılan otomobilin Almanya fiyatının 12.990 Euro olacağı da belirtildi.

18 Temmuz 2010 Pazar

Lexus RX 450h


Lexus markasının hibrit SUV modellerinden olan RX 450h artık iki tekerlekten çekişli olarak da alınabilecek. Yakıt ekonomisi sağlayan sistem performansıysa ciddi şekilde düşürmüş.

250 beygir güç üretebilen 3.5 litre hacimli v6 motorunda bir değişiklik olmayan aracın 167 beygir güç üretebilen elektrik motoru da aynen korunmuş. Karma gücü 295 beygir olarak açıklanan aracın ortalama yakıt tüketimininse 6 litre/100 km olduğu belirtildi.

Avrupa pazarlarında 55.200 Euro seviyesinden başlayan fiyatlardan satılacağı açıklanan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 8.2 saniye sürüyor.

Hyundai Genesis Coupé 3.8 R-Spec


Hyundai'nin büyük sedan modeli Genesis'in coupé versiyonları 2011 yılı için yenilikler sunmakta. Genel olarak ufak tefek ek donanımlardan oluşan bu yeniliklerin en büyüğüyse daha önce 2 litre hacimli, turbo beslemeli motorlar için sunulan R-Spec paketinin artık v6 modeller için de bulunması.

Önde kamber ayarı sunan modifiye edilmiş bir süspansiyon sistemine sahip olan otomobilde daha kalın dengeleyici çubuklar ve Brembo marka fren sistemi kullanılmış. Önde 340, arkadaysa 330 mm çaplı disklere sahip olan sistemde dört pistonlu ve kırmızı renge boyanmış kaliperler bulunuyor.

Daha iyi bir yol tutuş için yapılan değişiklikler arasında programı yenilenen elektronik yardımcı sistemler, büyük bir bagaj üstü spoiler, 19 inç çaplı jantlar ve limitli kaymalı diferansiyel bulunuyor. Hafifletme ve ucuzlatma çalışmaları nedeniyle otomatik yanan farlar, hız sabitleme sistemi ve krom aksam gibi aksesuarları donanım listesinden çıkarılan araçta, diğer versiyonlarda sunulan otomatik şanzıman opsiyonu da bulunmuyor.

Sportif bir görünüm sunan siyah-kırmızı deri koltuklar standart olarak sunulurken 3.8 litre hacimli v6 motor, 6 ileri vitesli manuel şanzımanla birlikte alınabiliyor. 306 beygir güç, 362 Nm tork üretebilen motor ile büyük coupé maksimum 239 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

Otomobilin fiyatıysa A.B.D.'de 26.750 Dolar seviyesinden başlıyor.