7 Temmuz 2010 Çarşamba

Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell


Tanıtımı Haziran ayında yapılan Mercedes SLS AMG E-Cell'in teknik verilerinin bir kısmı daha gün ışığına çıktı.

Dış tasarımında, daha geniş bir radyatör ızgarası, yeni yan hava çıkışları, makyajlı ön splitter, farlar ve arka difüzör dikkat çeken otomobilin iç mekanında tamamen LCD'den oluşan orta konsol dikkat çekiyor.

48 kWh kapasiteli pilleri en iyi ağırlık dağılımına ulaşabilmek için modüler bir tasarıma sahip olan otomobilde iki adet soğutma sistemi bulunuyor. İlk sistem pilleri soğuturken ikicisi dört adet elektrik motorunu ve geriye kalan aksamı soğutmaktan sorumlu. Pil soğutmasında aracın klima sistemi de kullanılabilirken ısıtma sistemi de soğuk havalarda pillerin ısıtılması için kullanılabiliyor.

Fren enerjisi geri kazanım sistemiyle de donatılan aracın seramik fren disklerinin çapı önde 402, arkadaysa 360 mm. Ağırlaşan aracın süspansiyon sistemi yenilenirken direksiyon sistemine ek yardımcılar eklenmiş.

526 beygir güç, 880 Nm tork üretebilen elektrik motorlarıyla 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabilen otomobilin bu zamanı, 571 beygir gücündeki benzinli kardeşininkinden sadece 0.2 saniye daha kötü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder