16 Haziran 2010 Çarşamba

Volkswagen Jetta


Volkswagen, merakla beklenen yeni Jetta'yı New York'ta tanıttı. 2010 Detroit otomobil fuarında sergilenen New Compact Coupé Hybrid konseptine benzeyen otomobilin gövdesinde Golf'ten alınan hiçbir parça kullanılmamış.

Önden büyütülmüş bir Polo'yu andıran otomobilin arkasında Audi modellerinden izler bulmak mümkün. Boyu 4.64, genişliği 1.78 ve yüksekliği 1.45 metre olan aracın boyu 9 cm uzarken aks mesafesindeki artış 7 cm'yi bulmuş. İç mekana 6.7 cm'lik diz mesafesi artışı olarak yansıyan bu uzama sonucunda sunulan ferahlık hissi de artmış.

Dışarısındaki tipik Volkswagen çizgileri iç mekanında da görülen aracın bu kısmı da ailenin diğer modellerini kullanmış müşterilere kendilerini evlerinde gibi hissettirecek gibi duruyor.

Jetta, Kuzey Amerika kıtasında dört motor seçeneğiyle sunulacak. Giriş modelinde 115 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli bir motor kullanılacak olan otomobilin 2.5 litre hacimli motoru 170 beygir güç üretebilirken turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor 200 beygir gücünde. Araçta ayrıca 2 litre hacimli, 140 beygir güç üretebilen bir turbo Diesel motor da bulunacak.

Avrupa için altı adet motor seçeneği sunacak olan otomobilin 1.2 litre hacimli TSI motoru 105 beygir güç üretebilirken ülkemizde de oldukça popüler olacak gibi duran 1.4 litre hacimli TSI motor 160 beygir gücünde. Diesel motor seçeneklerinden 1.6 litre hacimli olanı 105 beygir güç üretirken 2 litre hacimli olan model 140 beygir gücünde. Güncel Jetta'da kullanılan 122 beygir gücündeki 1.4 litre hacimli TSI motor yeni modelde de bulunacakken A.B.D.'de tanıtılan 200 beygir gücündeki benzinli motor da Avrupa kıtasına gelecek.

1.2 TSI haricinde bütün modellerde 6 veya 7 ileri vitesli çift debriyajlı, yarı otomatik şanzıman (DSG) alınabilirken standart şanzıman 6 ileri vitesli bir manuel modelden oluşuyor. Avrupa'da BlueMotion paketiyle de alınabilecek olan otomobil bu versiyonlarında Start&Stop ve enerji geri kazanım sistemleriyle donatılacak. 1.2 TSI motorla donatılan BlueMotion'ın 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 5.3 litre olarak açıklanırken 1.6 litre hacimli TDI motorla donatılmış model 100 km'de ortalama 4.1 litre mazot tüketerek boyu 4.6 metrenin üzerinde olan sedanlar arasında bir rekora imza atıyor.

2 yorum:

  1. Aracın Türkiye'ye ne zaman geleceği konusunda bir bilgi var mıdır acaba?

    YanıtlaSil
  2. Doğuş Otomotiv'den aldığım bilgiye göre Yeni Passat'lar araslık sonu, yeni Jetta'lar Ocak sonu gibi gelecekmiş. Ama Doğuş OTO'yu tanıyorsam; son jetta ve passat'ı en yüksek fiyata satmadan ithalatını yapmaz.
    Ayrıca her iki yeni araç 29 Ekim-7 Kasım arası Auto Show'da (CNR'da) sergilenecek.

    YanıtlaSil