15 Haziran 2010 Salı

Morgan EvaGT


Ahşap iskeletli roadster modelleriyle ün yapmış İngiliz firma Morgan, yeni coupé modelinin ismini ve teknik verilerinin bir kısmını basınla paylaştı.

Aracı yandan resmeden ilk çizime bakarak dört kişilik otomobilin Morgan'ın en şık araçlarından birisi olacağını söyleyebiliriz. Morgan Aero'nun GT3 kategorisinde yarışan versiyonlarında kullanılan alüminyum şasinin modifiye edilmiş bir versiyonuna sahip olan bu otomobilin gövde panelleri de alüminyumdan üretilecek.

Motor kaputunun altında çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli BMW motorunu barındıran araç 306 beygir güç, 400 Nm tork üretebilmekte. 1.250 kg'lık düşük ağırlığı sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 273 km/s olacak.

Düşük ağırlığı sayesinde ortalama yakıt tüketimi 100 km mesafede 7 litre civarında olması beklenen araçtan 100 adet üretilecek. Fiyatı henüz açıklanmayan otomobile sahip olabilmek için şu anda bile 5.000 Sterlin kapora bırakmak gerekiyor.

3 yorum:

  1. Gerçekten Morgan'ın son dönem tasarımları çok şık oluyor. Özellikle böyle muhafazakar bir markanın aeromax coupe ve supersports modellerini çok genç bir tasarımcıya emanet etmesi ayrıca güzel. Güzel motorlar ve şanzımanla da desteklenmesi albenisini arttırıyor. Sanırım artık günümüzde maliyetler ve çevreci akım sebebiyle gerçek anlamıyla ''otomobil'' üretenler butik üretim yapan firmalar oldu...

    YanıtlaSil
  2. Morgan gibi küçük üreticilerin son dönemde yaptığı atılımlar dikkat çekici. Gerçi devler arasında ayakta kalabilmek için bunu yapmaları bir yerde zorunluluk oluyor ama bu atılımları kaliteli üreticilerle yapmaları (Morgan BMW ile, Pagani Mercedes ile) dikkate değer.

    YanıtlaSil
  3. Katılıyorum. Büyük üreticilerin çoğunlukla risk almaktan kaçındıkları ve zaten bu çapta iddialı tasarımları yapamayacakları bir konumda oldukları ortadayken böyle karakteristik firmaların en azından motorunda bile kendisini kanıtlayabilmiş üretimleri kendi tarzlarıyla kombine etmiş olmaları gerçekten hoş. BMW motorunun bir Wiesmann'a, Morgan'a veya Honda motorunun bir Ariel Atom'a kattıkları gerçekten çok önemli ve müthiş uyumlu...

    YanıtlaSil