14 Haziran 2010 Pazartesi

Ford Mustang RTR


Formula Drift'te Ford Mustang ile yarışan Vaughn Gittin Jr., Ford Mustang GT temelleri üzerine geliştirilen Mustang RTR'ı tanıttı. 2009 yılının sonlarına doğru 4.6 litre hacimli v8 motora sahip olan versiyonları tanıtılan RTR bu sefer 2011 model araçların 5 litre hacimli v8 motoruyla donatılmış şekilde karşımızda.

Ön tamponun altına eklenen büyük spoiler ve splitter ile bu ikiliye oldukça uyumlu bir şekilde tasarlanmış yan etekler otomobilin daha da güçlü görünmesini sağlarken arka tamponun altına eklenen difüzör ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler yol tutuşu iyileştiriyor.

Yol tutuşu iyileştiren diğer unsurlar 19 inç çaplı jantlar, yeni dengeleyiciler ve yenilenmiş bir süspansiyon sistemi olarak karşımıza çıkarken fren ve egzoz sistemi de modifiye edilerek aracın hem daha güvenli bir şekilde durması hem de daha güzel bir ses çıkarması sağlanmış.

Dış görünüm için değişik renklerde çıkartma şeritler sunan RTR paketi iç mekanda, gösterge tablosu, vites topuzu, paspaslar ve kapı içlerinde bulunan özel logolardan tanınabiliyor.

Performans artırıcı modifikasyonlar arasında yeni hava filtreleri ve Ford Racing imzalı motor elektronik kontrol ünitesi sayılabilirken yeni egzoz susturucuları da motorun karşı basıncını azaltmış.

7.895 Dolar ücret ödeyerek alınabilecek bu paket yakında v6 motorla donatılmış olan Mustang modellerinde de sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder