26 Eylül 2019 Perşembe

Audi RS Q3 ve RS Q3 Sportback


Audi Sport ürün gamı genişlemeye devam ediyor. Alman üreticinin SUV modellerinden Q3 ve kardeşi Q3 Sportback de en güçlü seçeneklerine kavuştu. Modellerde bu segmentte tek başına kalan bir motor seçeneği kullanılıyor.


Agresif görünen ön tamponlarla ilk bakışta dikkat çeken araçlarda 20 veya 21 inç çaplı jantlar kullanılmış. Yan etekler ve arka spoiler farklı biçimde gelirken yan aynalar da değişik renklerde tercih edilebiliyor. Arka tamponu da farklılaşan modellerde iki büyük egzoz çıkışı kullanılmış.


İç mekanı standart kardeşlerinden çok farklı olmayan ikilide RS logoulu ve mod değişim düğmeli direksiyon simidiyle daha sportif desteklere sahip koltuklar standart olarak sunuluyor.


10 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi opsiyonel olarak adaptif hale getirilebiliyor. Direksiyonu da elden geçirilen RS kardeşlerde daha güçlü bir fren sistemi görev yapıyor. Önde 6 pistonlu kaliperlerle 375, arkadaysa 320 mm çaplı diskler kullanılan sistem karbon seramik disklerle tercih edildiğinde öndekilerin çapı 380 mm oluyor.


Kaput altında 5 silindirli, turbo beslemeli ve 2.5 litre hacimli motora yer veren araçlar 400 beygir güç, 480 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen ikilinin 250 km/s'te sınırlanan maksimum sürati 280 km/s'e yükseltilebiliyor.

24 Eylül 2019 Salı

Nissan Armada / Patrol


Nissan'ın büyük ve lüks SUV modeli Armada makyajlandı. Dış görünümünün haricinde iç mekanında da yenilikler sunan aracın kaputu altındaysa uzun zamandır tanıdığımız üniteler görev yapıyor.

Heybetinden bir şey kaybetmeyen makyajlı modelde çok daha köşeli bir tasarıma sahip ön bölüm dikkat çekiyor. Daha agresif görünen tampon ve büyük ön panjurun yanında LED teknolojisi sunan far ve sis farları burada gözlerden kaçmıyor.


Kapı altlarına ek kromajlı parçalar koyan Nissan jant seçeneklerini de yenilemiş. Arka bölümdeyse yine daha köşeli bir tampon, spoiler ve LED stoplar bulunuyor. Armada, Nissan modelleri arasında kayar sinyale sahip olan ilk model olmuş.

İç mekanda baklava desenli deri döşeme ve koyu renkli ahşap kaplama gibi yenilikler sunulurken yenilenen direksiyon simidinin göbeği de deri kaplı. Gösterge tablosunda daha büyük bir dijital bilgi ekranı kullanılmış. Orta konsolun da büyük bir bölümü dokunmatik panele ayrılmış.


Kaput altında 4 litre hacimli V6 ve 5.6 litre hacimli V8 benzinli motorlar görev yapan araçta 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor. Üniteler sırasıyla 280 beygir güç, 395 Nm tor ve 406 beygir güç, 560 Nm tork üretebiliyor.