24 Temmuz 2019 Çarşamba

Audi Q3 Sportback


Şu sıralar Audi mühendislerinin işleri çok yoğun. Sürekli büyüyen SUV pazarına yeni modeller yetiştirmeye çalışan markanın araçları arasına bir yenisi katıldı. Bu sefer karşımıza çıkan otomobil alçak tavanıyla dikkat çekiyor.

Agresif hatlara sahip olan modelde LED farlar ve büyük ön panjur ilk bakışta dikkat çekiyor. Şişkin çamurluklar ve çapları 17 ile 20 inç arasında değişen jantlarla sunulan araçta alınabilen siyah renk paketi sayesinde dış mekanda bu renkte kontrast trim parçaları seçilebiliyor.


4.500 mm boya, 1.843 mm genişliğe ve 1.556 mm yüksekliğe sahip olan model Q3'ten 16 mm uzun, 29 mm alçak ve 6 mm dar. 2.680 mm'lik aks mesafesiyse kardeşiyle aynı. Alçak tavanı ve yatık bagaj kapağıyla daha sportif bir görünüm sunan Sportback'te LED stoplar da standart olarak sunuluyor.

İç mekanı Q3 ile aynı olan otomobilde dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve sırtlığı dikleştirilebilen arka koltuklar bulunuyor. Bagaj hacmiyse 530 ile 1.400 litre arasında değişiyor.


Kaputu altında da tanıdık üniteler bulunduran modelde görev yapan motorların tamamı turbo beslemeli. 2 litre hacimli makinelerden benzinli olanı 230, Diesel olanlarıysa 150 ve 190 beygir güç üretebiliyor. 48 Volt hafif hibrit düzenek sunacak 1.5 litre hacimli, benzinli motorsa 150 beygir gücünde. Motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabilen Q3 Sportback, iki veya dört tekerlekten çekişli olarak sipariş edilebilecek.

1 yorum: