6 Aralık 2014 Cumartesi

BMW X6 M Performance


Yeni nesil BMW X6'nın üzerinde modifikasyon çalışması yapan firmaların sayısı giderek artıyor. Müşterilerin bu tip uygulamalara ilgisinin artması BMW'nin de aksesuarlar üzerinde yaptığı çalışmaların kapsamını artırmış.

Aerodinamik paketinde karbon fiberden üretilen splitter, ince yapılı spoiler ve difüzör yer alırken yan ayna muhafazaları da bu malzemeden üretilmiş. Gövde için grafikler de sunan BMW ön tamponda yer alan hava girişlerine farklı ızgaralar eklerken böbrekleri siyaha boyamış. 21 inç çaplı jantlar da opsiyonlar arasına eklenirken güçlendirilen fren sisteminde mavi renkli kaliperler kullanılmış.


İç mekanda karbon fiber kaplamalar, metal pedal seti, özel paspaslar ve ışıklandırmalı kapı eşikleri gibi eksesuarlar sunulurken direksiyon simidi de dahil birçok noktada Alcantara döşemeler görülebiliyor.

Motorlar için de güçlendirme çalışması yapan BMW, xDrive30d'de kullanılan 3 litre hacimli turbo Diesel ünitenin gücünü 277 beygire, torkunuysa 585 Nm'ye yükseltirken bu aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması artık 0.2 saniye daha kısa sürüyor. xDrive35i'nin 3 litre hacimli benzinli motoru da 326 beygir güç, 450 Nm torkla hızlanma süresinden yarım saniye çalıyor.

Ferrari Sergio


Geçtiğimiz yıl Cenevre otomobil fuarında Pininfarina standının dikkat çekici modellerinden olan Sergio üretime geçti. Ferrari markasıyla piyasaya çıkan aracın 6 örneği üretilecek ve tahmin edilebileceği gibi bu otomobillerin tamamı şimdiden satıldı.


458 Spider temelleri üzerine geliştirilen otomobil konsept versiyonundan çok daha sade bir tasarıma sahip. Sivri burun yapısı korunan Sergio'da kullanılan splitter daha alışılmış bir şekil sunarken siyah renkli bagaj kapağında konseptte sunulan spoiler yer almıyor. Altın renkli jantlar, ileriye doğru açı yapan takla barı, siyah renkli motor kaputu, büyük difüzör ve yeniden şekillendirilen arka bölüm diğer detaylar arasında sayılabilir.


İç mekan tasarımını platform kardeşiyle paylaşan otomobilin bu bölümünde görülebilen farklılıklar Sergio logolarıyla sınırlı. Kaput altında da 458 Speciale ailesinin 4.5 litre hacimli v8 motorunu barındıran Ferrari Sergio 605 beygir güç, 540 Nm tork üretebilirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3 saniye olarak açıklanıyor.

5 Aralık 2014 Cuma

Peugeot 508 Allure 1.6 THP


Peugeot'nun, 2010 yılından beri yollarda olan büyük boyutlu modellerinden 508 Haziran ayında makyajlanmıştı. Hem 407 hem de 607 modellerinin yerine piyasaya sürülen 508 bu şekilde daha geniş bir müşteri kitlesine hitap edebilirken zengin motor ve şanzıman seçeneği kombinasyonları da potansiyel müşteri sayısını artırıyor.

Sonbahar aylarından itibaren Türkiye'de satışı başlayan otomobilde üç farklı motor ve şanzıman seçeneği sunuluyor. Mardin'de yapılan basın lansmanı sırasında 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor ve ETG6 isimli yarı otomatik şanzımanla donatılan modelini kullanma şansı bulduğum 508'in modifiye edilmiş benzinli motor ve yenilenen tam otomatik şanzımanla donatılmış seçeneğiniyse bu testime konuk oldu.

Willys AW 380 Berlinetta


İtalyan üreticiler Maggiora ve Carrozzeria Viotti yaptıkları ortaklık sonucunda Willys markasını hayata döndürdü. 60'lı yıllarda Alpine A108 modellerini Brezilya'da üreten firmanın yeni spor otomobili de bu araçtan esintiler taşıyor.

Yuvarlak hatlara sahip olan otomobilin ön tamponunda büyük hava girişleri ve üste yerleştirilmiş sis farları dikkat çekerken yan aynalar konik tasarıma sahip. Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar klasik tasarıma sahipkten yüksek arka bölüm ve şişkin çamurluklarda da Alpine modellerinin izlerini görmek mümkün.


LED stoplar ve çift egzoz çıkışına sahip olan otomobil 4.433 mm boya, 1.940 mm genişliğe, 1.228 mm yüksekliğe ve 2.418 mm aks mesafesine sahip. 1.350 kg ağırlığa sahip olan aracın fren sisteminde karbon seramik diskler kullanılmış. Ön aksta 380 mm çaplı diskler 6 pistonlu kaliperlerle eşleşirken arkada 360 mm çaplı diskler ve 4 pistonlu kaliperler kullanılmış.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli, 6 silindirli bir Boxer motor barındıran otomobil 610 beygir güç, 830 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan arkadan itişli araç 0'dan 100 km/s sürate 2.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 340 km/s olarak açıklanıyor.

4 Aralık 2014 Perşembe

SPOFEC Wraith


Farklı markalar için hazırladığı otomobilleri değişik markalar altında tanıtmayı seven NOVITEC şimdi de Rolls-Royce modellerine el atıyor. Spofec markasıyla hazırlanan ilk araçsa coupé model Wraith oldu.

Daha geniş hava girişlerine sahip yeni ön tampon ve farklı yan eteklere sahip olan otomobilin arka tamponu da hafifçe makyajlanmış. Bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenirken 22 inç çaplı jantlar diğer bütün kromajlı yüzeyler gibi siyaha boyanabiliyor.


Egzoz sistemi yenilenen otomobile eklenen yeni pnömatik süspansiyon kontrol ünitesi yüksekliği 40 mm'ye kadar azaltabilirken fren sistemi de elden geçirilmiş. Karbon seramik fren diskleri ön aksta 405, arkadaysa 395 mm çaplı.

Çift turbo beslemeye sahip 6.6 litre hacimli v12 motoru 717 beygir güç, 986 Nm tork üretebilen otomobilin 0'dan 100km/s sürate ulaşması 4.2 saniye sürerken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlı kalmış.

Aston Martin DB10


Otomobil dünyasında önemli bir yere sahip olan James Bond filmlerine bir yenisi eklenirken özel ajanın kullanacağı araçlardan en önemlisi de yüzünü gösterdi. SPECTRE ismini alan 24. Bond filminde Daniel Craig yine bir Aston Martin kullanacak.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Bond araçlarından birisinin de Fiat 500 olması hayranları biraz düşündürmüş olsa da yeni Aston Martin yüzleri güldürüyor. Uzun kaput ve kısa bagaj bölümüne sahip bir coupé olan DB10, geniş ön panjur, ince yapılı farlar, dar alanlı yan camlar, ince kollu jantlar, şık görünen yan aynalar ve yine ince yapılı LED stoplarla dikkat çekiyor.

3 Aralık 2014 Çarşamba

Posaidon E63 AMG RS 850


Modifikasyon firmalarının en sevdiği sedan modellerden olan Mercedes E63 AMG'yi güçlendirenler kervanına bir yenisi katıldı. Alman firma motor modifikasyonu haricinde görünümde de küçük değişiklikler yapmış.

Gövde üzerine folyo uygulaması yapabilen Posaidon hafifletilmiş jant seçenekleri ve alçaltılmış süspansiyon sistemiyle daha dinamik bir görünüm sağlarken egzoz sistemi de yenilenmiş.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor üzerinde yapılan işlemlerin ardından 853 beygir güç, 1.300 Nm tork üretebilir hale gelen otomobilin arka aksı ve şanzımanı güçlendirilmiş. Aracın maksimum sürati 345 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Ferrari FXX K


Ferrari'nin XX programının yeni üyesi tanıtıldı. FXX ve 599XX modellerinin ardından gelen otomobil görünümünden de anlaşılabileceği gibi LaFerrari temelleri üzerine geliştirilmiş.

Diğer iki kardeşi gibi yola çıkma izni bulunmayan FXX K sadece trafiğe kapalı alanlarda kullanılabilecek. Ön bölümde çok parçalı bir splitter kullanan otomobilin LED farları artık çok daha küçük. Farlar arasında daha farklı şekilli hava çıkışları sunulurken kapıları altına, yeni yan etekleri oluşturan parçalar eklenmiş.


Farklı jantlara sahip olan yarış aracının arkasında daha büyük bir spoiler bulunurken ince uzun stopların üzerine çift parçadan oluşan bir spoiler daha eklenmiş. Dörtlü egzoz çıkışı yerini iki çıkışa bırakırken difüzör artık çok daha büyük.

İç mekanda da pist için düzenlemeler dikkat çekiyor. Yarış koltuklarıyla donatılan FXX K hava yastıksız direksiyon simidi ve birçok kumanda elemanının toplandığı büyük bir orta konsola kavuşmuş.


Otomobilin gövdesinde yapılan değişiklikler sonucunda düşük hava sürtünmesine sahip durumda yere bastırma kuvveti %50 artarken yüksek sürtünmede artış %30 olmuş. LaFerrari 200 km/s süratte 230 kg yere bastırma kuvveti üretebilirken FXX K'de değer 540 kg'a yükselmiş.

6.2 litre hacimli v12 motoru, yapılan yeniliklerin ardından 860 beygir güç üretebilirken elektrik motoru 190 beygir güçle katkıda bulunuyor. Bu şekilde 1.050 beygir güç üretilebilirken maksimum tork değeri de 900 Nm'nin üzerine çıkmış. Elden geçirilen HY-KERS'in dört farklı sürüş modu bulunuyor.

Opel Karl / Vauxhall Viva


Opel'in yeni modelleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İngiltere pazarında Vauxhall Viva ismiyle satılacak olan Karl, Alman firmanın giriş modeli olarak görev yapacak.

Büyük far ve sis farlarına sahip olan otomobilde kısa kaput, büyük bir panjur, 14, 15 ve 16 inç çaplı jant seçenekleri, yan bölümde bulunan dalgalanmalar ve küçük bir spoiler gibi detaylar gözden kaçmazken Kia Picanto'yu andıran arka bölümde küçük cam ve şık stoplar görülebiliyor.


Basit bir tasarım sunan iç mekanda şık görünen üç kollu direksiyon simidi, ortasında bilgi ekranı bulunan gösterge paneli, orta konsolun üzerine eklenen dokunmatik ekran, oldukça az düğmeye sahip havalandırma kumandaları ve uzun yapılı vites topuzu bulunuyor.


Kaputu altında 1 litre hacimli, 3 silindirli, 75 beygir güç üretebilen benzinli bir motor görev yapan araçta 5 ileri vitesli manuel şanzıman kullanılıyor. Opel Karl'ın başlangıç fiyatının Almanya'da yaklaşık 9.500 Euro olması planlanıyor.

Honda Grace Hybrid


Honda'nın küçük sedan pazarına sunduğu yeni modeli tanıtıldı. İlk olarak Japon pazarı için hazırlanan versiyonları sergilenen aracın en önemli özelliğiyse bir hibrit olması.


Köşeli hatlara sahip bir tasarım sunan aracın sabit direkli ön panjuru ve büyük farlarına bakıldığında diğer Honda modellerini hatırlamak mümkünken farklı jant tasarımları, kısa bagaj kapağı ve kalkık arka bölüm dikkat çeken arka bölüm yüksek yapılı.


İçeriye göz atıldığında merkezi hız göstergesine sahip gösterge paneli, dokunmatik navigasyon ekranı, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, geniş orta konsol üzerine yerleştirilen ince yapılı havalandırma çıkışları ve kısa vites kolu dikkat çekerken özel havalandırma kanalları bulunan arka koltuklarda başarılı diz mesafesi sunulduğu görülebiliyor.


Daha önce başka Honda modellerinde de gördüğümüz hibrit ünitesinde 110 beygir güç, 134 Nm tork üretebilen 1.5 litre hacimli benzinli motorla 30 beygir güç, 160 Nm tork üretebilen elektrik motoru birleştirilen Grace Hybrid'in ortalama yakıt tüketimi 2.9 litre/100 km olarak açıklanıyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan aracın dört tekerlekten çekişli modelleriyse 3.4 litre/100 km ortalaması sunabiliyor.

2 Aralık 2014 Salı

Mercedes-Benz SL63 AMG World Championship 2014 Collector’s Edition


Motorsporlarını yakından takip edenlerin de bildiği gibi Petronas Mercedes bu yıl Formula 1 şampiyonluğunu büyük bir puan farkıyla kazandı. Takımın pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg'in de sezonu bir ve ikinci sırada tamamlamalarının ardından bu ikilinin hazırladığı iki sınırlı üretim model ortaya çıktı.

SL 63 AMG temelli olan otomobillderin mat siyah gövde renkli olanı şampiyon pilot tarafından hazırlanmış. Altın renkli parçalarla farklılaşan otomobilin jantlarının çevresi de bu renge boyanırken model ismi de altın renkli olarak yazılmış.


İç mekanda metal yüzeylerin tamamı altın renkliyken siyah renkli deri döşemelerin dikiş iplikleri de bu renkte seçilmiş. Hamilton'ın bu yıl birinciliği aldığı pistler arasında yer alan ve ev sahibi olduğu Silverstone'un krokisi paspaslar, anahtar ve vites topuzu önünde bulunurken bu kısımda sınırlı üretim plakası da görülebiliyor.


Beyaz gövde renkli modelin dış mekanında dikkat çeken bir farklılık bulunmazken içeride siyahla birlikte beyaz renkli deri döşemeler, yolcu bölümünde Rosberg imzası ve pilotun ev sahibi olduğu pist olan Hockenheim'ın krokisi dikkatlerden kaçmıyor.


Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motorlarla donatılan ikili 585 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. Her iki otomobilin de maksimum sürati 300 km/s'te sınırlandırılmış.

Birçok opsiyonel donanıma sahip olan ikilinin her birinden 19 adet üretilecek. Otomobillerin tanesi Almanya'da 320.110 Euro'ya alınabilirken ikisini birden almak isteyenlerin 629.510 Euro ödemesi gerekiyor.

AC Schnitzer ACS4 2.0i


Bu yılın Tune It! Safe! aracı da geçtiğimiz sene olduğu gibi AC Schnitzer tarafından hazırlandı. Alman polis teşkilatına verilen otomobil BMW X4 temelleri üzerine geliştirilmiş.

Tavana eklenen ışıklar ve ön bölümde yer alan çakarlar haricinde mavi beyaz gövde rengiyle de dikkat çeken aracın ön tamponunda farklı bir ızgara deseni kullanılırken alt bölümde çift parçalı splitter yer alıyor.


Yan aynalar karbon fiber muhafazalara kavuşurken 22 inç çaplı jantlar, ince spoiler, difüzör ve dört çıkışa sahip egzoz sistemi diğer farklılıklar arasında. Performans artışını destekleyen yeni süspansiyon sistemi önde 30, arkadaysa 25 mm alçaltılmış.

İç mekanında metal pedal seti, farklı paspaslar, telsiz ve özel logolar bulunan aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motoru 245 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi bu sayede 6.7 saniyeye gerilemiş.

ABT TT


Yeni nesil Audi TT'nin modifikasyon programları B&B ile birlikte açılmıştı. Audi denince aklımıza gelen ilk markalardan olan Abt'ın hazırladığı kitse biraz daha gecikmeli bile olsa görsel farklılıklarla birlikte geldi.

Ön tamponun alt bölümüne bir splitter ekleyen firma yanlarda bulunan hava girişlerinin etrafına kalın çerçeveler yerleştirmiş. Yan etekler genişlerken gövde üzerine farklı grafikler uygulanmış. Arka tamponu yenilenen otomobil bu bölümde bir difüzör sunmaya başlarken seviye ayarlı spoiler yerini sabit bir örneğe bırakmış.

20 inç çaplı jantlar ve dört çıkışlı bir egzoz sistemine de sahip olan otomobilin turbo beslemeye sahip olan 2 litre hacimli benzinli motoru 310 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor.

1 Aralık 2014 Pazartesi

AC Schnitzer ACS4 Sport


AC Schnitzer imzalı BMW 4 Serisi Coupé modelleri arasına ailenin en güçlüsü de katıldı. Görünümünde farklılıklar bulunan otomobilin motoru da güçlenmiş.

Karbon fiber parçaları arasında ön tampon altına eklenen çift parçalı splitter, yan ayna muhafazaları, bagaj kapağı üzerine eklenen açısı ayarlanabilir spoiler, küçük difüzör ve arka camın üst bölümüne eklenen ince spoiler bulunurken çapları 21 inçe ulaşan jant seçenekleri görünümü farklı kılıyor.


Sunulan iki farklı süspansiyon sistemi seçeneği yüksekliği 30 ve 35 mm azaltabilirken iç mekanda metal pedal seti, özel paspaslar, özel tasarıma sahip vites kolu, iDrive kumandası ve el freni kolu sunulmakta.

Kaput altında görev yapan turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motorun gücü 431 beygirden 510 beygire yükseltilmiş.

MANSORY Ghost Series II


Geçtiğimiz Mart ayında makyajlanarak karşımıza çıkan Rolls-Rolls Ghost MANSORY tarafından modifiye edildi. Firmanın alışılmış tasarım değişiklikleri bu otomobilde de dikkat çekerken kaput altında da farklılıklar var.

Farklı renkleri gövde için kombine edebilen firma dış görünüşte farklılık yaratan birçok karbon fiber parçaya yer vermiş. Yeni ön tamponda yuvarlak sis farları ve ön panjurun devamı görülebilirken 22 inç çaplı jantlar daha köşeli ve farklı renklerde ısmarlanabiliyor. Yan etekleri genişleyen aracın yeni arka tamponu içerisine yeni egzoz sisteminin farklı çıkışları yerleştirilmiş.


İç mekanı da dışıyla uyumlu olaran renklerde hazırlanmış olan otomobilde istenilirse birçok farklı renk kombinasyonu kullanılabiliyor. Deri döşeme dikiş desenleri ve ahşap kaplamalar da müşterinin zevkine göre hazırlanabiliyor.

Süspansiyon sistemi 50 mm'ye kadar alçaltılabilen otomobilin çift turbo beslemeye sahip 6.6 litre hacimli v12 motoru 652 beygir güç, 1.050 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati de 280 km/s'e ulaşmış.