2 Aralık 2014 Salı

Mercedes-Benz SL63 AMG World Championship 2014 Collector’s Edition


Motorsporlarını yakından takip edenlerin de bildiği gibi Petronas Mercedes bu yıl Formula 1 şampiyonluğunu büyük bir puan farkıyla kazandı. Takımın pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg'in de sezonu bir ve ikinci sırada tamamlamalarının ardından bu ikilinin hazırladığı iki sınırlı üretim model ortaya çıktı.

SL 63 AMG temelli olan otomobillderin mat siyah gövde renkli olanı şampiyon pilot tarafından hazırlanmış. Altın renkli parçalarla farklılaşan otomobilin jantlarının çevresi de bu renge boyanırken model ismi de altın renkli olarak yazılmış.


İç mekanda metal yüzeylerin tamamı altın renkliyken siyah renkli deri döşemelerin dikiş iplikleri de bu renkte seçilmiş. Hamilton'ın bu yıl birinciliği aldığı pistler arasında yer alan ve ev sahibi olduğu Silverstone'un krokisi paspaslar, anahtar ve vites topuzu önünde bulunurken bu kısımda sınırlı üretim plakası da görülebiliyor.


Beyaz gövde renkli modelin dış mekanında dikkat çeken bir farklılık bulunmazken içeride siyahla birlikte beyaz renkli deri döşemeler, yolcu bölümünde Rosberg imzası ve pilotun ev sahibi olduğu pist olan Hockenheim'ın krokisi dikkatlerden kaçmıyor.


Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motorlarla donatılan ikili 585 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. Her iki otomobilin de maksimum sürati 300 km/s'te sınırlandırılmış.

Birçok opsiyonel donanıma sahip olan ikilinin her birinden 19 adet üretilecek. Otomobillerin tanesi Almanya'da 320.110 Euro'ya alınabilirken ikisini birden almak isteyenlerin 629.510 Euro ödemesi gerekiyor.

9 yorum:

  1. siyah-beyaz ayrımını otomobile mi taşımışlar? cidden mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde düşünmemiştim ama doğru valla. Gerçi ikisi de kendileri giydirmiş araçları, dolayısıyla kendi kendilerine yapmışlar.

      Sil
  2. Toplu alımda 10.710 euro indirim yapmışlar.Düşünülebilir aslında.

    YanıtlaSil
  3. Sauber ismi takımın adında bulunmamaktadır. Malum Sauber başlı başına bir takım. Mercede F1 takımı ise Mercedes AMG Petronas F1 Team adındadır.
    Başarı özel üretimleri ve daha farklı pazarlara cesur yaklaşımları ateşlemiştir muhakkak. Bu çalışmalar da onlarda olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi yahu Petronas ne alaka. Televizyon seyrederken haber yazmayı bırakmam gerekiyor.

      Sil
  4. Ciddi ciddi almayı düşünen çıkar mı acaba? Kolleksiyonerler hariç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıksa da alamazlar zaten. Topu topu 38 araç var. Satılmıştır bile hepsi.

      Sil
  5. 38 olmasının sebebi Nico ile Lewis'inkiler ile 40 olması sanırım.

    YanıtlaSil