28 Ocak 2012 Cumartesi

Jeep Grand Cherokee


Jeep, 2012 Houston otomobil fuarında Grand Cherokee modelinin yeni bir versiyonunu tanıttı. Üretime alınacak bir konsept olduğu belirtilen aracın özel donanımının ismiyse internet üzerinden yapılan bir yarışma sonucunda belli olacak.

Siyah temalı bir araç olan bu versiyonda bu renge boyanmış 20 inç çaplı jantlar, ön panjur, bagaj kapağı çıtası ve  far zeminleri bulunurken tampon altında bulunan ızgaranın üst kısmına kromaj uygulanmış.

Laredo X paketini temel alan aracın iç mekanında deri döşeme, 9 hoparlörlü ses sistemi, geri görüş kamerası, MP3 çalar ve iPod bağlantısı ile anahtarsız giriş ve araç çalıştırma sistemi standart olarak sunuluyor.

Ram Laramie Limited


Ram, büyük boy pick up modelleri için yeni bir donanım seviyesi sunmaya hazırlanıyor. Daha önce Longhorn Edition ile karşımıza çıkan Laramie şimdi de farklı bir lüks anlayışıyla karşımızda. İlk olarak 2012 Chicago otomobil fuarında sergilenecek olan Laramie Limited donanımı Ram 1500, 2500 ve 3500 modellerinde bulunacak.


Krom ön panjur, kapı kolları, ayna muhafazaları ve basamak gibi donanımlarla gelen paket 1500 modellerinde 20 inç çaplı jantlar sunarken diğer modeller 17 inç çaplı parlatılmış jantlarla geliyor.

İç mekanda deri döşeme koltuk, direksiyon simidi, vites kolu ve ön panel dikkat çekerken bu döşemeler kontrast renkli dikiş iplikleriyle daha şık bir hale getirilmiş. Gösterge tablosu tasarımı yenilenen araçlarda kullanılan paspaslar versiyona özel gelirken piyano siyahı orta konsol, özel logolu kapı eşik kaplamaları ve kromajlı süslemeler seçkinlik hissini artırıyor.

26 Ocak 2012 Perşembe

Ford Fusion NASCAR


Tanıtımı 2012 Detroit otomobil fuarında yapılan ve Avrupa'da Mondeo ismiyle satılacak olan sedan Fusion'ın NASCAR organizasyonunda yarışacak versiyonu da tanıtıldı.

Aslında bu organizasyonda yarışan diğer markaların otomobilleri gibi sadece ön yüzü standart otomobili andıran aracın geri kalanıysa NASCAR yönetmelikleri dahilinde şekillendirilmiş.

Teknik verileri henüz açıklanmayan yarış aracının ilk yarışı 2013 yılının Şubat ayında koşulacak olan Daytona 500 olacak.

BMW X6


BMW'nin popüler crossover modeli X6 hafif bir makyaj operasyonu geçirdi. Daha çok bir donanım güncellemesi olarak görülebilecek olan değişiklikler sonrasında aracın genel hatlarında bir yenilik olmamış.

Tasarımı yenilenen parçalar arasında bulunan ön tamponun üzerinde bulunan sis farları kenarlara alınarak çevreleri mat gri renkli parçalarla kaplanmış. Yeni tasarım 19 inç çaplı jantları standart donanımında sunan X6'nın gövde renklerine de yeni seçenekler eklenmiş. Aracın en göz alıcı donanımıysa şüphesiz tamamı LED teknolojisine sahip adaptif farları.


Aracın iç mekanında da hem döşeme hem de konsol kaplamalarında yeni renk ve desenler sunan BMW ayrıca metal pedal seti, sportif yan desteklere sahip koltuklar, M logolu direksiyon simidi, vites kolu, gösterge paneli ve kapı eşik kaplamaları, 20 inç çaplı jantlar, daha sportif görünümlü tamponlar, koyu egzoz çıkışları gibi ek donanımlar sunan M Performance paketini de tanıttı.

Birkaç saat önce haberini verdiğim X6 M50d modelinde standart olarak sunulacak olan M Performance paketi xDrive35i modeline 15 beygir güç, 40 Nm tork katarken xDrive50i modeline 40 beygir güç, 40 Nm tork ekleniyor.

Abt AS4


Audi A4 ve S4'ün makyajlı modellerinin piyasaya çıkmasının hemen ardından Volkswagen grubu otomobilleri üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınan firma Abt bu araçlar için geliştirdiği modifikasyon kitlerini tanıttı.

Ön tampon altına yerleştirilen splitter, bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler, ön çamurluklar üstünde bulunan solungaçlar, yeni yan etekler ve arka tampon alt eklemesi gibi görsel ve aerodinamik değişikliklere sahip olan araç için sportif egzoz sistemiyle çapları 19 ve 20 inç olan jantlar sunuluyor.

S4 için sunulan modifikasyon kitiyle aşırı beslemeli 3 litre hacimli motorun gücü 435 beygire ulaşıyor. Maksimum sürati 282 km/s olarak açıklanan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.8 saniye sürüyor.

2 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motorunun gücü de 275 beygire yükseltilen aracın 3 litre hacimli TDI motoru 282 beygir güç, 560 Nm tork üretebilecek hale getirilebiliyor.

UP Design Vittoria


Dünya basınının gözü kulağı Detroit ve Tokyo'da olsa da bazı otomobil tasarımcıları konseptlerini başka ülkelerde de sergilemekten geri kalmıyor. Bu tasarımcılardan birisi olan Umberto Palermo Design, coupé konsepti Vittoria'yı Katar'da sergiledi.

Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan araç 4.750 mm boyu, 1.960 mm genişliği ve 1.250 mm yüksekliğiyle büyük bir otomobil. Ön kısmında dikkat çeken dikdörtgen havalandırma ızgaraları arka tamponda da aynı şekilde kullanılan Vittoria'nın yaşam kabini bir kubbenin altına gizlenmiş.

LED aydınlatma grubu ve büyük jantlar gibi konseptlerin alışılmış donanımlarına da sahip olan aracın performansı hakkında bilgi verilmezken motorun 8 silindirli hibrit bir ünite olduğu açıklandı.

MG6 GT


Çin'e satıldıkltan sonra kendisinden pek haber alınamayan İngiliz üretici MG pistlere dönüyor. Dönüşü BTCC ile başlatacak olan firma, takımını oldukça iddialı bir şekilde kurmuş.

Tesco ve KX gibi büyük sponsorlara sahip olan takımın iki aracından ilkini, BTCC'nin en başarılı ismi Jason Plato sürecek. Daha önce Seat ve Chevrolet takımları için yarılan Plato'nun yanında ikinci aracı acemi pilot Andy Neate kullanacak.

BMW M550d xDrive, X5 M50d ve X6 M50d


Alman üretici BMW asıl işinin motor üretmek olduğunu herkese göstermek istiyor gibi. Geçtiğimiz haftalarda 1 Serisi’nin yeni motor seçeneklerini tanıtan üretici şimdi de sportif modelleri için geliştirdiği güçlü turbo Diesel motoruyla potansiyel müşterilere göz kırpıyor.

Standart modellerle M arasında kalan M Performance modellerinin görünümlerinde daha önce Performance paketleriyle sunulan araçlardan büyük bir farklılık yok. Model isimli kapı eşik kaplamaları, M logolu direksiyon simidi, vites kolu, göstergeler, daha sert süspansiyon sistemi, sportif çizgilere sahip yan etek ve tamponlar, çift egzoz çıkışları, Alcantara kaplı, yüksek yan destekli koltuklar ve metalik renkli kokpit kaplaması araçların hepsinde standart olarak sunuluyor. 19 inç çaplı jantlar X6M 50d dışında kalan modellerde standartken bu araçta 20 inç çaplı jantlara yer verilmiş.

Lafı dolandırmadan kaput altına bakacak olursak araçların seri üretime alınan ilk 3 turbo beslemeye sahip Diesel motorla donatıldığını göreceğiz. BMW’nin büyük başarı yakalayan 3 litre hacimli düz 6 silindirli motorunu temel alan motorların tamamı yine 3 litre hacimli. 381 beygir güç, 740 Nm tork üretebilen ünitelerin tamamı dört tekerlekten çekiş ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulmakta. Yeni motorla donatılan araçların performans verileriyse şu şekilde:


M550d xDrive:

Maksimum sürat 250 km/s (Elektronik olarak sınırlandırılmış)
0-100 km/s: 4.7 saniye
Ortalama tüketim: 6.3 litre/100 km.


M550d xDrive Touring:

Maksimum sürat 250 km/s (Elektronik olarak sınırlandırılmış)
0-100 km/s: 4.9 saniye
Ortalama tüketim: 6.4 litre/100 km.


X5 M50d:

Maksimum sürat 250 km/s (Elektronik olarak sınırlandırılmış)
0-100 km/s: 5.4 saniye
Ortalama tüketim: 7.5 litre/100 km.


X6 M50d:

Maksimum sürat 250 km/s (Elektronik olarak sınırlandırılmış)
0-100 km/s: 5.3 saniye
Ortalama tüketim: 7.7 litre/100 km.

Satışına mayıs ayından itibaren başlanacak olan araçların Almanya pazarı fiyatlarıysa şu şekilde:

M550d xDrive: 80.800 Euro
M550d xDrive Touring: 83.750 Euro
X5 M50d: 82.300 Euro
X6 M50d: 85.800 Euro

25 Ocak 2012 Çarşamba

Toyota TS030 HYBRID


Peugeot'nun dayanıklılık yarışlarından çekilme kararından hemen sonra bu yıl yeniden bu organizasyonlara katılmaya başlayacak olan Toyota yeni aracını tanıttı.

LMP1 sınıfında yarışacak olan yeni otomobil kapalı kokpite sahip bir prototip. Tavanda bulunan hava emiş yarığının arkasında bulunan duvarı saymazak klasik bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebileceğimiz aracın en önemli özelliğiyse bir hibrit olması. Atmosferik emişe sahip 3.4 litre hacimli v8 motoru benzinle çalışan TS030 HYBRID'in Audi'nin yeni yarışçısına karşı ne yapacağıysa merak konusu.

PG Elekrus


Lotus Elise temelli elektrikli araçlara bir yenisi eklendi. Eskiden bu konuda tek tabanca olan Tesla Roadster'ın üretiminin durdurulmasıyla birlikte PG bu konuda tek tabanca olacak.

Ön görünümünde Maserati ile Fisker markalarından esintiler taşıyan aracın arka kısmında büyük difüzör dikkat çekerken yan yüzeyler Elise'den farksız.

Motoru hakkında detaylı bilgi verilmeyen Elektrus'un 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyenin altında ulaşabileceği, 300 km/s maksimum sürati olacağı ve menzilinin 350 km'yi bulacağı bilgileri verildi.

24 Ocak 2012 Salı

Land Rover Defender Blaser Edition


Land Rover'ın efsanevi modeli Defender'ın özel seri versiyonlarına yeni bir araç eklendi. Sadece Almanya pazarında satılacak olan bu Defender'ın 60 örneği bulunacak.

Defender 110 SE temelleri üzerine geliştirilen araçta yeşil gövde rengi, tavan bagaj sepeti, şnorkel, karter koruma, ön tampon için vinç, ön panjur koruma, ek sis farları, "Blaser Limited" logoları, çeki demiri, arka projektör ve Blaser logolu yedek lastik kabı gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.


İç mekanında da yeşil renkli deri döşemeler ve daha açık yeşil dikiş iplikleri ve koltuk kafalıklarına dikilen Blaser armaları gibi donanımlar sunulurken asıl sürpriz bagajda. Araca özel bir silah sandığıyla donatılan bu bölümde 5 tüfek ve alt kısımda bulunan cekmecede de cephane taşınabiliyor.

Defender'ın 2.2 litre hacimli ünlü turbo Diesel motoruyla donatılan özel seri 122 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. Ay sonunda "Jagd & Hund" organizasyonunda sergilenecek olan aracın Almanya fiyatı 49.500 Euro olarak açıklandı.

B&B Audi A7 Sportback


Audi'nin "Dört kapılı coupé" segmentinde bulunan büyük aracı A7 Sportback Alman firma B&B Automobiltechnik tarafından güçlendirildi. 3 litre hacimli motorlar üzerinde yapılan çalışmalar haricinde görünümde de ufak değişiklikler yapılmış.

Aracın gövde parçaları üzerine folyo uygulaması yapabilen firma arka camlar için de film sunarken ön çamurlukların hemen arkasında solungaçlar açılmış. Süspansiyon sistemi de 30 mm alçaltılan otomobil için 19, 20 ve 21 inç çaplı jantlar sunulmakta.

3 litre hacimli v6 TFSI motor için üç etaplı bir modifikasyon işlemi sunan B&B ilk etapta gücü 385 beygire, torku 490 Nm'ye taşırken ikinci etapta 408 beygir güç, 520 Nm tork üretilebiliyor. En güçlü versiyonda egzoz sistemi de yenilenen araç 425 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. Bu son seçenek aynı zamanda S7 Sportback ile neredeyse aynı güç ve tork değerleri sunarak dikkat çekiyor.

Yine 3 litre hacimli olan turbo Diesel motoru da modifiye eden firma bu üniteden 325 beygir güç, 640 Nm tork alabilmiş.

23 Ocak 2012 Pazartesi

Volkswagen Up!


Volkswagen'in minik şehir otomobili Up! 5 kapılı modeliyle de tüketiciye sunuluyor. Avrupa'da satışına yeni başlanan üç kapılı versiyondan 475 Euro daha pahalı olan aracın başlangıç fiyatı 10.325 Euro olarak açıklandı.

Tasarım ve boyutları 3 kapılı kardeşinden farksız olan otomobilin arka koltuklarında baş mesafesi 94.7 cm, diz mesafesiyse 79.5 cm olarak açıklandı. Bagaj hacmi 252 olan beş kapılı Up!'ın arka koltukları katlanarak bu hacmi 951 litreye yükseltebiliyor.

İç mekan ve motor seçeneklerinde de bir yenilik olmayan aracın 1 litre hacimli motorunun 60 ve 75 beygir üretebilen iki versiyonu bulunurken bu üniteler sırasıyla 4.2 ve 4.3 litre/100 km'lik ortalama yakıt tüketim değeri sunmakta.

Ucuz olması öncelikli olan bir araçta bulunması ilginç olan kaza önleme sistemi 30 km/s sürate kadar yaptığı ani frenlerde kazayı tamamen önleyebilirken bu süratin üzerinde hasarı azaltıyor. Otomobilin diğer faydalı donanımları da Bluetooth bağlantılı, taşınabilir navigasyon sistemi ve cam tavanı.

Chrysler 700C


2012 Detroit otomobil fuarında pek ses getirmeyen, hatta resmi tanıtımı bile yapılmayan konseptler de bulunuyor. Bu araçlardan birisi olan Chrysler 700C, Kuzey Amerika'da ciddi boyutlarda olan MPV pazarının geleceğini belirleyebilecek bir model olduğundan önemi daha da artıyor.

Yuvarlak hatlı tasarımıyla dikkat çeken MPV, dev jantlar, krom gövde parçaları, LED aydınlatma grubu gibi detayların yanında geriye doğru uzanan B sütunu gibi alışılmadık özellikler de sunuyor. Kayar arka kapıların kolları ön kapı kollarıyla birlikte şekillendirilirken bagaj kapağı tasarımı da genel hatlarla uyumlu.


Çift renkli deri döşeme ile dikkat çeken iç mekanda dijital gösterge paneli, orta konsolun üzerine yerleştirilen büyük bilgi ekranı, krom kaplamalar, B sütununa yerleştirlmiş ek havalandırma ızgaraları ve arkalarında ekran bulunan ön koltuklar gibi aksesuarlar yer alırken otomatik şanzımanın manuel kumandası direksiyon simidinin arkasına yerleştirilen kollardan yapılabiliyor.

Motoru hakkında bir bilgi verilmeyen araç göreceği ilgiye bağlı olarak geleceğin Town & County ailesine dönüşme potansiyeline sahip.