27 Ekim 2011 Perşembe

Audi A4


BMW'nin 3 Serisi'ni yenilemesinin hemen ardından bir diğer Alman üretici Audi, aynı segmentte yer alan modeli A4'ü makyajladı. Teknik anlamda büyük yenilikler sunmayan makyajlı modelin özellikle ön görünümü değişmiş.

Ön panjuru yeni nesil Audi modellerinde olduğu gibi altıgen bir şekil alan otomobilin tamponu da yeniden şekillendirilirken farların tasarımı da A6 modellerini andırıyor. Yeni jant seçeneklerine kavuşan otomobilin arka tampon alt kısmı da hafifçe makyajlanırken stopların içerisinde yer alan LED aydınlatma grubunun da oluşturduğu şekil yeni.

İç mekanında yeni bir direksiyon simidi, ön konsolda daha çok metal kaplama ve yeni deri döşeme renkleri dikkat çekerken yeni eğlence sistemi ve ısıtma-soğutmaya sahip ön koltukların düğmeleri de yenilenmiş.

S-Line donanım paketiyle birlikte otomobilin süspansiyon sistemi alçaltılıp sertleştirilirken 18 inç çaplı jantlar standart donanıma eklenmiş. Direksiyon simidi, gösterge tablosu, vites kolu ve koltuklarda S-Line logoları sunulurken 19 inç çaplı jantlar opsiyon olarak alınabiliyor.

Dört silindirli turbo Diesel motorları 120, 136, 143, 163 ve 177 beygir güç sunan aracın 3 litre hacimli TDI motoruysa 204 ve 245 beygir güç seviyelerine sahip. 1.8 litre hacimli benzinli motoru 120 ve 170 beygir güç seviyelerinde sunulurken 2 litre hacimli TFSI ünite 211 beygir güç üretiyor. Fiyatı 35.425 Euro seviyesinden başlayacak olan bu modelin üzerindeyse 3 litre hacimli, aşırı beslemeli v6 motoru 272 beygir güç üretebilen üniteye sahip araç bulunmakta. Verilen güç seviyelerinde değişiklik olmayan motorların tüketim değerleriyse ortalama %11 düşüş kaydedilmiş.

6 ierli vitesli manuel ve 7 ileri vitesli otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabilecek olan A4'te eskiden olduğu gibi önden çekiş veya dört tekerlekten çekiş sistemi Quattro sunuluyor.

6 yorum:

  1. makyajlıların fullü 55k euro civarında olcakmış. sizce alınır mı?

    YanıtlaSil
  2. Hangi motorla bu fiyata geldiğine bağlı ama bence Türkiye'de almak için fiyatı aşırı artan bir araç. Diğer ülkelerdeki fiyatlarla karşılaştırıldığında morali en çok bozan markaların başında geliyor Audi.

    YanıtlaSil
  3. Onur Bey sizce 2012 dizel otomatik bmw320d mi yoksa aynı audi a4 mü sizce hangisi daha iyidir?

    YanıtlaSil
  4. Tasarım olarak A4, geriye kalan şeylerdeyse BMW derim ben. Görünüme çok önem versem de 320d daha ağır basar büyük ihtimalle.

    YanıtlaSil
  5. BMW 320d 2012 modelini almayı düşünüyorum 2013 de kasa değişikliğinden dolayı baya indirim yapılmış kısmetse bakalım Teşekkür ederim Onur Bey.

    YanıtlaSil