25 Ekim 2011 Salı

Mazda Takeri



Japon üretici Mazda, şık bir sedan konseptiyle dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor. Geleceğin Mazda 6'sını müjdeleyen otomobil markanın ileride sahip olacağı tasarım dilini de yansıtmakta.

Otomobilin akıcı hatlarında yuvarlak çizgiler ve köşeli geçişleri bir arada kullanan mazda büyük ön panjur ve küçük farlarla dikkat çekici bir görünüm sunuyor. İnce yapılı ayna ve kapı kolları tipik kosept unsurları olarak görülebilirken yüksek bagaj, LED stoplar ve cam tavan günümüz otomobillerinde görmeye alıştığımız donanımlar arasında bulunuyor.

İç mekanına geçildiğinde bir kosept olduğu daha iyi anlaşılan Takeri'nin direksiyon simidi güncel Mazda modellerinden alınmış gibi dursa da şık gösterge paneli, deri kaplı ön konsol, dokunmatik bir ekrandan oluşan orta konsol ve kontrollerin büyük bölümünün toplandığı vites konsolu sportif etkiler yaratıyor.

Dört adet tekli koltuğa sahip olan koseptin bu koltukları yüksek yan destekleriyle dikkat çekerken kapı içlerinde görülen tasarım dış mekanla uyum içerisinde.

Teknik verileri henüz açıklanmayan aracın en çok dikkat çekmesi beklenen motor seçeneğiyse son vergi zamlarının ardından ülkemizde görülmesi imkansızlaşan 2.2 litre hacimli turbo Diesel ünite. Yeni bir fren enerjisi geri kazanım sistemiyle donatılan aracın bu motoru 175 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder