9 Kasım 2013 Cumartesi

Chevrolet Tahoe PPV


Geçtiğimiz haftalarda yeni nesil modelleri tanıtılan Chevrolet Tahoe'nun birçok farklı amaca hizmet eden modeli de sırayla sergilenmeye başladı. Bu araçlar arasında en önemlilerinden birisi de şüphesiz polis teşkilatı için üretilen versiyon.

Polis kullanımı için dört bir yanına LED çakarlar eklenen aracın A sütunlarına da manuel kumandaya sahip projektörler eklenmiş. 17 inç çaplı çelik jantlar kullanan Tahoe Police Patrol Vehicle ön kısmında büyük bir bullbar bulunuyor.


İç mekanda kullanılan siyah renkli plastik ve kumaş döşemeler dikkat çekmezken ön koltuklar arasına eklenen laptop ve telsiz tertibatı gözlerden kaçmıyor. Chevrolet, aracın çakar kumandasını da direksiyon simidine yerleştirmiş.

Polis kullanımına uygun olacak şekilde güçlendirilen fren ve süspansiyon sisteminin haricinde ABS ve ESP'si de farklı ayarlara sahip olan Tahoe PPV'nin burulma direnci de farklı çelik kullanımı sayesinde artırılmış. Elektronik aletlerin kolayca bağlanabilmesi için özel bir elektrik tesisatına sahip olan araçta bir de harici akü yer alıyor.

Kaput altında bulunan 5.3 litre hacimli v8 motor 355 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araç iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

8 Kasım 2013 Cuma

Lotus Elise S Cup R


Lotus'un pist kullanımına özel araçları arasına bir yenisi katıldı. Oldukça hoş bir görünüm sunan otomobil hafifletilmiş gövdesi sayesinde daha yüksek performans sunuyor.

Dikkat çekici bir aerodinamik pakete sahip olan otomobilde büyük bir splitter, şık görünen yan etekler, büyüyen bir difüzör ve açısı ayarlanabilen spoiler standart olarak sunuluyor. Ön ve arka çeki demirleri açığa çıkartılan otomobilde sert tavan ve polikarbonat arka cam da sunulmakta.

Ön aksta 16, arkadaysa 17 inç çaplı jantlar kullanan Lotus yarış aracına sertlik ayarlı süspansiyon sistemi eklemiş. Frenleri de elden geçirilen otomobilde yeni kaliperler ve 288 mm çaplı diskler görev yapıyor.

İç mekanında yarış koltuğu, dört noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yangın söndürme sistemi ve tam boy takla kafesi bulunan Elise S Cup R'ın 1.8 litre hacimli motoru komresör beslemeyle donatılmış.

Mercedes-Benz S65 AMG


Mercedes'in bu yıl yenilediği amiral gemisi S Serisi en güçlü versiyonuna kavuştu. S63 AMG'nin performans ve pretijini yeterli bulmayan müşteriler için üretilen otomobil etkileyici performans verileri sunuyor.

Görünümü diğer S Serisi modellerinden çok farklı olmayan aracın ön tamponunda bulunan hava girişleri metal ızgaralarla donatılırken 20 inç çaplı jantlar, ön çamurluklar arkasında bulunan V12 Biturbo yazıları ve dört çıkışlı egzoz sistemi diğer farklılıklar.


İç mekanda değişim daha da sınırlı. AMG imzalı direksiyon simidi ve metal pedal seti gibi sportif dokunuşlara sahip ola da otomobilin asıl önceliği lüks. Panoramik cam tavan, 10 hoparlörlü ses sistemi, LED aydınlatma grubu, ambiyans ışıklandırması, Magic Body Control süspansiyon sistemi, elektrikli ön ve arka koltuklar, masaj fonksiyonlu koltuklar ve araç telefonu gibi donanımlar standart donanıma dahil edilmiş.

Daha dinamik bir süspansiyon sistemi ve güçlü frenlere sahip olan aracın opsiyonel olarak sunulan karbon seramik fren diskleri ön aksta 420 mm çaplı.


Kaputunun altında çift turbo beslemeli, 6 litre hacimli bir v12 motor bulunan S65 AMG 630 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan arkadan itişli otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşırken maksimum sürati 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış. Start/Stop sistemiyle donatılan ünite ortalama 11.9 litre/100 km yakıt tüketimine sahip.

Satışına 2014 yılının Mart ayında başlanacak olan aracın Almanya fiyatı 232.050 Euro olarak açıklandı.

7 Kasım 2013 Perşembe

Nissan Qashqai


Nissan'ın başarılı satış rakamlarına ulaşan kompakt crossover modeli Qashqai yenilendi. Hakkında ilk bilgiler basına dağıtılan otomobilin motor seçeneklerinde yenilikler bulunuyor.

İlk bakışta genel hatları çok farklı değilmiş gibi görünen otomobilin bombeli kaputu ve köşeli ön tamponu sportif bir görünüme sahipken ön panjur diğer yeni nesil Nissan modellerindeki gibi görünüyor. LED gündüz aydınlatmasına sahip yeni farların görünümüyse Mercedes E Serisi ve Fiat Freemont'un karışımıymış gibi duruyor.


Daha büyük jant seçeneklerine de sahip olan yeni nesil Qashqai'nin boyu 49 mm uzarken genişlik de artmış. Büyüyyen bagajla birlikte yüksekliği de azalan aracın arka kısmında şık görünümlü spoiler ve Ford Focus Sedan'dan alınmış gibi duran stoplar görülebiliyor.

İç mekanı daha kaliteli duran Qashqai'de üç kollu ve çok fonksiyonlu yeni direksiyon simidi, yüksek yan destekli ön koltuklar, internete bağlanabilen, dokunmatik ekranlı ses ve eğlence sistemi, elektronik park freni, ambiyans ışıklandırması ve piyano siyahı kaplamalar yer alıyor.


Kaputu altında görev yapan 1.5 ve 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorlar 110 ve 130 beygir güç üretmeye devam ederken yeni benzinli motorlar Türkiye için iyi haberlerle geliyor. Turbo beslemeye sahip olan ünitelerden 1.2 litre hacimli olanı 115 beygir güç, 190 Nm tork üretebilirken 1.6 litre hacimlisi 150 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor.

Standart olarak 6 ileri manuel şanzıman ve önden çekiş sistemiyle sunulacak olan Qashqai'de dört tekerlekten çekiş sistemi ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman opsiyonel olarak alınabiliyor.

Bisimoto Hyundai Genesis Coupé


Geçtiğimiz yıl SEMA'da modifiye edilmiş bir Elantra GT tanıtan Bismoto bu yıl da becerilerini, testini geçtiğimiz ay yazdığım Genesis Coupé üzerinde göstermiş.

Görünümünde büyük yenilikler bulunmayan aracın ön tamponunda bulunan ızgaraların tamamı havalandırma amacıyla sökülürken sis farları yerine metal plakalar yerleştirilmiş. Kaputunda da ek hava çıkışları bulunan araçta 20 inç çaplı jantlar, ucu spoiler görünümünde şekillendirilmiş karbon fiber bagaj kapağı ve bir paraşüt kullanılmış.


İç mekanında da büyük farklılıklar bulunmayan bu Genesis Coupé'de dijital gösterge tablosu ve tam boy takla kafesi bulunuyor.

Görünümünden olmasa da paraşütünden bu otomobilin farklı olduğu anlaşılabiliyor. Süspansiyon ve egzoz sistemi yenilenen aracın motorunda ellenmedik yer kalmamış. Çift turbo beslemeyele donatılan 3.8 litre hacimli v6 ünitenin gücü 1.000 beygire ulaşmış.

Chevrolet COPO Camaro


Makyajlı Chevrolet Camaro ailesinin en özel versiyonu da tanıtıldı. Drag yarışları için hazırlanan ve 69 örneği üretilecek olan COPO Camaro 5 motor seçeneğine sahip olacak.

Yeni COPO Camaro'da farklı tampon tasarımları, yeni ön panjur, farlar, stoplar ve kaputun yanında değişik gövde grafikleri ve jantlar da dikkat çekiyor. İç mekanında yeni yarış koltuklarına yer verilen araçta takla kafesi de bulunuyor.

Kaputu altında görev yapan motorların tamamı 8 silindire sahip olan otomobilin 5.3 litre hacimli ünitesi iki farklı kompresör beslemeyle alınabilirken 5.7, 6.5 ve 7 litre hacimli motorlar atmosferik emişli.

Volkswagen Twin-Up


Alman üretici Volkswagen'in tutumluluk arayışı sürüyor. Seri üretim versiyonu tanıtılan XL1 isimli araçlarının fiyatını 110.000 Euro olarak açıklayan firma düşük tüketime bu  kadar ücret ödeyemeyecek müşterilerini de düşünüyor.

Görünümü diğer Up modellerinden farklı olmayan bu araçta XL1'de kullanılan iki silindirli, 800 cc hacimli turbo Diesel motor kullanılmış. 47 beygir güç, 120 Nm tork üretebilen ünite 47 beygir güç, 140 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla eşleştirilmiş. Bu kombinasyon karma kullanımda 74 beygir güç, 215 Nm tork sağlıyor.

Konsepti tanıtıldığında ağırlığının daha düşü olacağı söylense de 1.205 kg ağırlığa sahip olan otomobil gücünü 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla ön aksa aktarıyor. 0'dan 100 km/s sürate 15.7 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 140 km/s'te sınırlandırılmış. Performans alanında etkileyici olmayan Twin-Up 1.1 litre/100 km'lik ortalama tüketimiyle yüz güldürecek gibi. Sadece elektrik motorunu kullanarak 50 km menzile ulaşabilen otomobil bu durumda 125 km/s sürat yapabiliyor.

Ringbrothers De Tomaso Pantera


Ringbrothers'ın bu yıl SEMA'da tanıttığı tek araç Mustang Blizzard değil. Ünlü İtalyan markası De Tomaso'yu da canlandıran üretici ortaya ilginç bir retro tasarım daha çıkarmış.

Ana hatlarıyla klasik Pantera'yı andıran otomobilde modern jantlar, sabit farlar, ön kısımda hava çıkışları, tavanda hava girişi, büyük aynalar ve arka tamponun ortasına doğru yerleştirilmiş çift egzoz çıkışı bulunuyor.


İç mekanda da farklılıklar sunan otomobilde Momo direksiyon simidi, metal gösterge çerçeveleri ve kumanda kolları, Alpine ses sistemi, deri ve Alcantara döşemelerle yüksek yan desteklere sahip koltuklar gibi donanımlar bulunuyor.

600 beygir güç üretebilen bir v8 motora sahip olan araç 5 ileri vitesli manuel şanzımana ve arkadan itiş sistemine sahip.

6 Kasım 2013 Çarşamba

Dodge Challenger R/T Shaker ve Mopar '14 Challenger


Dodge Challenger modelleri çoğalmaya devam ediyor. A.B.D. merkezli üretici 2013 SEMA Show'da Challenger R/T'nin iki farklı versiyonunu birden tanıttı.

Shaker'ın dış görünümünde gövde rengi ön panjur çerçevesi, gövde grafikleri, Shaker motor kaputu, siyaha boyanmış 20 inç çaplı jantlar, siyah depo kapağı ve spoiler dikkat çekerken süspansiyon sistemi elden geçirilmiş.


İç mekanında deri döşemeler, kontrast renkli dikiş iplikleri, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, beyaz zeminli göstergeler, Shaker logolu koltuk sırtlıkları ve özel tasarım vites kolu dikkat çekerken ön konsolun yolcu kısmında özel üretim plakası bulunuyor.


Daha önce tanıtılan versiyonları gibi Mopar '14 Challenger'da da ufak tefek farklılıkları bulunuyor. Shaker'da sunulan aksesuarların haricinde dörtlü egzoz çıkışı ve standart ön panjur standart donanımda yer alırken beyaz gövde rengi ve farklı tasarıma sahip mavi gövde grafikleri görülebiliyor.


İç mekanda farklı bir sınırlı üretim plakası ve Mopar logolarıyla dikkat çeken otomobilde kullanılan 5.7 litre hacimli v8 motor Shaker'da sunulanla aynı.

Ford Transit Connect Hot Wheels


Geçtiğimiz yıllarda oyuncak modellerini gerçek boyutlarda görmeye başladığımız Hot Wheels yine bu tip bir çalışmayla karşımızda. Üstelik bu sefer Ford'un hafif ticari araçlarından Transit Connect başrolde.

Genişletilmiş çamurluklar, ek hava çıkışlarına sahip kaput, 20 inç çaplı jantlar, çok daha agresif bir tasarıma sahip ön tampon, splitter, iptal edilmiş arka tampon, yerlerini plastik kapaklara bırakan arka camlar, yukarıya doğru açılan arka kapılar ve tavana eklenen yüzgeçler gibi dikkat çekici detaylara sahip olan aracın egzoz çıkışları da arka tekerleklerin önüne alınmış.


İç mekanında laciverte boyanmış konsol parçalarının yanında yüksek yan desteklere sahip koltuklar dikkat çekerken kasanın içerisinde büyük bir LCD televizyon, yükseltilmiş bagaj zemini ve bu zemin altına alınan çekmeceler görülebiliyor.

Süspansiyon ve fren sistemleri de modifiye edilen bu Transit Connect'in kaputu altınad 2.5 litre hacimli, 4 silindirli, benzinli motor görev yapıyor.

Ringbrothers Ford Mustang Blizzard


Bu yıl SEMA Show'da dikkat çeken modifikasyon firmalarından birisi de Ringbrothers. Klasik otomobillere yüksek performans kazandıran üretici etkileyici Mustang modeliyle dikkat çekiyor.

Görünümü büyük oranda klasik Shelby modeline benzeyen otomobilde küçük bir splitter ve büyük hava girişleri bulunurken kaputta da en hava girişi açılmış. Modern jantlarla donatılan otomobilin arkası klasik Mustang modellerinden bile sade görünüyor.


İç mekanda yüksek yan ve baldır destekleri sunan koltuklar, metal pedal seti, hafifletilmiş kapı içi aksesuarları, yuvarlak ve beyaz zeminli göstergelerle Alcantara kaplı direksiyon simidi dikkat çekerken vites konsolunda sadece vites kolu yer alıyor.

NASCAR serisinden devşirilen 7 litre hacimli v8 motoru 710 beygir güç üretebilen otomobil bu gücü 325 mm genişliğindeki arka lastiklere aktarıyor.

Brabus G B63S 700 Widestar


Dubai polisi oyuncaklarına bir yenisini ekledi. İşlerini birçok süperspor araçla gören polis teşkilatı şimdi de BRABUS tarafından modifiye edilmiş bir Mercedes G63 AMG'ye sahip oldu.

Genişletilmiş çamurluk ve yan basamaklar, 23 inç çaplı jantlar, ek LED aydınlatmalara sahip ön tampon, önde ek koruma boruları, farklı bir arka tampon ve tavanın arka kısmına yerleştirilmiş spoiler gibi farklılıklar sunan aracın süspansiyon, egzoz ve fren sistemleri de yenilenmiş.


İç mekanı da polis aracından başka her şeye benzeyen araçta metal pedal seti, özel paspaslar, karbon fiber kaplamalar, farklı göstergeler ve baklava desenli deri koltuklar donanıma eklenmiş.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli motoru 700 beygir güç, 960 Nm tork üretebilen polis aracı 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 240 km/s.

5 Kasım 2013 Salı

Acura Street Performance ILX


Acura'nın SEMA araçları da markanın genel tasarım çizgisine uygun bir şekilde sade görünümlü. Bu otomobiller arasında en çok dikkat çekeniyse motor performansı artırılmış olan küçük sedan ILX.

Kirli sarı renge sahip folyoyla kaplanan gövdesinde tavanı için de siyah renk seçilen aracın füme renkli jantları 19 inç çaplı. Ön tamponu altına splitter eklenen otomobile yeni yan etekler yerleştirilirken arkada tampon altı etekler ve ince yapılı spoiler gözlerden kaçmıyor.

Süspansiyon ve egzoz sistemleri yenilenen otomobilin 2.4 litre hacimli motoruna uygulanan kompresör besleme sayesinde güç 250 beygirin üzerine çıkmış.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Meo Costantini


Les Légendes de Bugatti özel serisine Dubai'de bir araç daha eklendi. 6 otomobile sahip olacak ailenin Jean Bugatti ve Jean-Pierre Wimille versiyonları ardından şimdi de sıra Meo Costantini'ye geldi.

Ettore Bugatti'nin yakın arkadaşı olmanın yanında firmanın yarış pilotlarından biri ve yarış takımının direktörlüğünü de yürütmüş olan Costantini'nin Bugatti Type 35 ile iki adet Targa Florio birinciliği bulunuyor.


Açık mavi ve cilalı metal renklerine sahip olan gövdesinde bir farklılık bulunmayan otomobilin yakıt deposu kapaklarında Costantini'nin imzası bulunurken kapı eşik kaplamalarına da imza ve bir portre işlenmiş. Bu bölümde görülen "Les Légendes de Bugatti"arması şaft tünelinin iki yanına da yerleştirilirken kapı içlerine yarış araçları figürleri işlenmiş.


İç mekanda sunulan karbon fiber kaplamaların tamamı lacivert renkte seçilirken koltuklar arasında bulunan bölüme Targa Florio haritası işlenmiş. Koltuk kafalıklarında da Meo Costantini imzası bulunuyor.

Kaputu altında yer alan ve 1.200 beygir güç, 1500 Nm tork üretebilen motorda değişiklik olmayan roadster vergiler hariç 2.09 milyon Euro fiyat etiketine sahip. Araçtan üç adet üretilecek.

Toyota FCV


Totoya'nın 2015 yılında piyasaya sürmeyi planladığı yakıt pili teknolojisi kullanan otomobili kendisini yavaş yavaş gösteriyor. Bu yıl Tokyo otomobil fuarında sergilenecek olan FCV konsepti gelecekte markanın alternatif yakıtlı modellerinin neye bezeyeceğini gösteriyor.

Dev hava girişlerine sahip olan ön tampou ince yapılı ön panjur ve farlarla birleşince oldukça sportif bir görünüme sahip olan aracın çamurluk tasarımı lastikleri biraz küçük gösteriyor. Yan aynaları bulunmayan konseptin dar sütunları geniş cam alanlarına sahip olmasını sağlamış.


Arka kısmında da boydan boya uzanan stoplar dikkat çekerken tamponun altına ince bir difüzör yerleştirilmiş. 4.870 mm boya, 1.810 mm genişliğe ve 1.535 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.780 mm.

Yakıt pilleri hidrojenle doldurulan otomobilde en az 136 beygir güç üretebilen bir motorun bulunacağı belirtildi. Yaklaşık 3 dakikada doldurulabilen hidrojen tüpleri 500 km'nin üzerinde menzil sağlayabiliyor. Bu menzil, 2 yıl önce tanıtılan konseptinkinden daha az.

Foose Ford F-150 WD-40


Bu yıl da SEMA'da çekilişle hediye edilecek olan aracı hazırlama görevi Chip Foose'a verildi. WD-40 ortaklığıyla modifiye edilen pick up arazi şartlarına da hazırlanmış.


Farklı renklere sahip gövdesi üzerinde WD-40 logoları yer alan aracın ön panjuru çıplak bir halde bırakılırken tamponlar küçültülmüş. Vinç, ek LED aydınlatmalar, karter koruması ve vinçle de donatılan bu F-150 kaput üzerinde ek hava çıkışları, 17 inç çaplı jantlar ve 37 inç çaplı lastikler sunuyor.

Süspansiyon sistemi F-150 Raptor'dan alınan aracın kaputunun altında bulunan 6.2 litre hacimli v8 motor kompresör besleme sayesinde 600 beygirin üzerinde güç üretebiliyor.

Volkswagen Helios Jetta GLI ve Racer’s Dream Jetta


SEMA'nın dikkat çeken üreticileri sadece Japonya ve A.B.D.'den gelmiyor. Organizasyona katılan Alman markalarından olan Volkswagen iki farklı Jetta modeliyle dikkat çekiyor.

Helios Jetta GLI, markanın 1989 yılında tanıttığı aynı isimli otomobili anan bir araç. Tamponların altları yan etekler gibi yere yaklaştırılan otomobilde 19 inç çaplı jantlar, çift egzoz çıkışı ve ince bir spoiler sunuluyor.


İç mekanında metal pedal seti, golf topu şekilli vites topuzu, deri döşeme, özel paspaslar ve kontrast renkli dikiş iplikleri dikkat çeken Helios Jetta GLI'ın süspansiyon sistemi alçaltılırken frenler Golf R'dan alınmış.

Kaputu altında bir sürpriz sunmayan aracın turbo beslemeye sahip 1.8 litre hacimli motoru 180 beygir güç üretebiliyor.

Asıl farklı otomobili Racer’s Dream Jetta olan Volkswagen bu aracın görünümünde farklı modellerini örnek almış. Geniş hava girişleri ve LED aydınlatmalara sahip olan ön tamponu önceki nesil Golf R'dan alınan konseptin ön panjuruysa Jetta Hybrid ile aynı.

Çamurlukları genişletilen otomobilde yeni yan etekler ve 19 inç çaplı jantlar görev yaparken arkaya geçildiğinde farklı bir tampon, çift egzoz çıkışı ve çift spoiler dikkat çekiyor.


İç mekanında büyük bir değişiklik olmayan araçta Recaro imzalı koltuklar, metal pedal seti ve çift renkli deri döşeme bulunurken süspansiyon ve fren sistemleri yenilenmiş.

Kaputu altında 2 litre hacimli bir motor bulunduran konsept turbo besleme yardımıyla 450 beygir güç üretebiliyor.