4 Kasım 2013 Pazartesi

Lexus RC Coupé


Lexus markasının LFA ile başladığı şık sportif coupé programı devam ediyor. Japon marka Tokyo otomobil fuarında yeni RC ailesinin iki farklı motorla donatılmış modelini tanıtacak.

Güncel Lexus modellerinin büyük çoğunluğunda gördüğümüz ön panjur tasarımı LED aydınlatma grubu, geniş çamurluklar ve yuvarlak hatlar şık görünüme katkıda bulunurken jant seçenekleri 18 veya 19 inç çaplı olarak tercih edilebilecek. Güçlü görünen arka kısmında köşeli bir tampon, uç kısmı spoiler şeklinde tasarlanmış bagaj kapağı, hava çıkışları, difüzör ve egzoz sisteminin çift çıkışı göze çarpıyor.


4.693 mm boya, 1.394 mm yüksekliğe ve 1.838 mm genişliğe sahip olan koneptin aks mesafesi de 2.730 mm olarak açıklanıyor.

İç mekanında da LFA izleri bulunan konseptin üç kollu direksiyon simidi hem çok fonksiyonlu hem de arkasında vites değiştirme kolları yer alıyor. Çift renkli deri döşemeye sahip olan iç mekanda yatık orta konsol da dikkat çeken detaylar arasında.

Tokyo'da iki farklı motor seçeneğiyle sergilenecek olan otomobilin RC 350 modelinde 3.5 litre hacimli bir v6 motor görev yaparken RC 300h modelinde 2.5 litre hacimli benzinli motor elektrik motoruyla eşleşecek.

2 yorum:

  1. güzel görünüyo ama lexus'ta lfa gibi bir şaheser var. bakışlarınızı alabilirseniz yani ben alamıyorum..

    YanıtlaSil
  2. İlk fotoğraf NFS Carbon'dan alınmış gibi :)

    YanıtlaSil